Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Autóelektronika
 
Témaindító: sufni-tunning, idő: Ápr 19, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   272 / 335
(#) Mazsola35 hozzászólása Nov 14, 2018 /
 
Sziasztok. Automata fűtőmotor szabályzó kapcsolási rajzra lenne szükségem. NTC vagy PTC hőérzékelővel. (személykocsi fűtőmotorról lenne szó.Vagy alin néztem pwm szabályzót a póti helyére nem e be lehetne kötni valamelyik termisztort 100k poti van benne. Viszont termisztort csak ntc-be 10k találtam ptc be 100ohm és 1000ohm szenzorokat melékelek képet.
(#) attika válasza kmcservice1 hozzászólására (») Nov 14, 2018 /
 
Ricsi89 már leírta, a carprogot nagyon nem erre találták ki.
Nem akartam kiírni mert nem voltam biztos benne, hogy ezt itt szabad.
(#) proli007 válasza Mez hozzászólására (») Nov 14, 2018 / 2
 
Hello! Nem írtad, hogy a központi zár milyen vezérlést kíván. De mondjuk test impulzust.
IGN=Gyújtás feszültsége
PWR= Fix +12V
OP = Nyitás
CL = Zárás
GND= Test
A reakció időt (gyújtás ráadása/elvétele utáni késleltetési idő) az R2-vel (így kb. 1sec), a nyitó és záró impulzus hosszát R3 és R4-el változtatható (most kb. 1sec).
(#) Mazsola35 válasza Mazsola35 hozzászólására (») Nov 15, 2018 /
 
Az le maradt ahogy nő a hőfok a ventilátornak ugy kellene lassulnia!
(#) kmcservice1 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Nov 15, 2018 /
 
Természetesen igazat adok Neked, de a kérdés feltevője Kínából akarja behozni. Hát sok sikert kívánok, jó esetben csak elkobozzák a határon, rossz esetben akár büntető eljárást is kezdeményeznek ellene, a NAV nagyon rászállt a klón diagnosztikára. Ha elkapnak egy magyarországi értékesítőt, akkor annak az eladásai alapján megkeresik a klienseket is. Aztán búcsút mondhatsz a laptopodnak, a diagnosztikának és örülj ha megúszod egy pénzbüntetéssel. A leírt büntetési tételek már bőven fedezik egy legális diagnosztika árát.
(#) Ricsi89 válasza kmcservice1 hozzászólására (») Nov 15, 2018 /
 
Németországból kell rendelni. Drágább, mint Kínából, de még mindig csak fele annyi, mint itthon.
(#) Ge Lee válasza Ricsi89 hozzászólására (») Nov 15, 2018 /
 
Nekem egy TCS CDP Pro-m van, ez is olvas élő adatokat is, hogy konkrétan miket azt nem tudom mert csak egyszer használtam, nekem a légtömegmérő szenzorának adatára volt szükségem azt folyamatosan kiírta. A kínai adja hozzá lemezen a Delphi szoftvert is, és még csak el sem kobozzák a vámon, mert elég sokat rendeltek belőle amennyire tudom, probléma nélkül.
(#) Mez válasza proli007 hozzászólására (») Nov 15, 2018 /
 
Helló! Köszönöm szépen! Ha jól emlékszem pozitív inpulzust vár. Egy kérdésem lenne még. Azt szeretném elérni hogy csak akkor zárodjon az ajto mikor elkez gurulni az autó az hogyan tudnám kivitelezni? Azon az elven elindulva ha nincs bekapcsolva a biztonsági öv 10-15km/h sebességnél kezd sípolni. Előre is köszi!
(#) proli007 válasza Mez hozzászólására (») Nov 15, 2018 /
 
Hello! Egy feladat megoldásához, biztosan kell tudni a dolgokat, valamint hogy milyen információhoz férsz hozzá. Ott milyen jelszint van és milyen tulajdonsággal bír. Ezt megelőzően a működési logikát kell meghatározni, de nem "cseppenként", hanem ha lehet egyszerre..
(#) Ricsi89 válasza Ge Lee hozzászólására (») Nov 15, 2018 /
 
Pedig azért elég sokat olvasni, hogy sosem jön meg, csak egy ügyvédi irodától egy levél, hogy a hamis cuccot lefoglalták és fizetni kell.
(#) attika válasza Ricsi89 hozzászólására (») Nov 15, 2018 /
 
Ez "sajnos" így is van, elég meleg dolog ilyet rendelni kínából, a 99%-a megbukik.
Ilyet sose rendeltem de nem is fogok mert nem egy ismerős mesélte, hogy sose kapta meg és még büntetés is társult hozzá.
Sok magyar hirdetési oldal tele van ilyen gépekkel, meg kell próbálni onnan beszerezni.
(#) Ricsi89 válasza attika hozzászólására (») Nov 15, 2018 /
 
Én Németországból rendeltem, ugyanaz mint a többi, de ugye Eu-n belüli országból nincs vám, így kb nincs esélye, hogy megfogják. Nekem 19 ezer volt postával együtt.
(#) mandlitibor hozzászólása Nov 16, 2018 /
 
Üdv Tisztelt Fórumozók!

Utánfutó hátsó lámpáit cserélhetem Ledes lámpákra mindenféle következmény nélkül?
A jelenlegi lámpák cserések, így ha lehet akkor ilyet tennék fel.

Válaszotokat köszönöm!
Üdv

Tibor
(#) Ricsi89 válasza mandlitibor hozzászólására (») Nov 16, 2018 /
 
Ha van európai típusjóváhagyása, akkor igen. Ez konkrétan a lámpatestben egy e betű és mellette egy szám. A lényeg, hogy ne kínai gagyi legyen, mert műszakin bukó van.
(#) antikzsolt válasza Ricsi89 hozzászólására (») Nov 16, 2018 3 /
 
Csakis E7 jelzéssel jó. E4 az már más ország.
És E7 jelzéssel ellátott kocsiba való ledet sehol sem fogsz kapni. Legalábbis utólagos beépítésút nem. Műszakin ha észreveszik onnantól buktatnak de szigorúan. És nem ajánlom hogy tegyél a kocsiba ledet. Mert azzal vakítod a többieket. Balesetveszélye helyzeteket teremtesz. Én meg egyenesen vadászom a NEM GYÁRI ledes kocsikat. És szépen befestem a lámpát lakbarát vízbázisú festékkel.
(#) Mez válasza proli007 hozzászólására (») Nov 16, 2018 /
 
Helló! igen igen megint hamarabb leírtam mint átgondoltam volna mit is szeretnék! Össze szedtem gondolotaim.
A központi zár nyitáshoz és záráshoz pozitív inpulzust vár.
Átgondoltam a vezérlés (legalább is azt hiszem)... Ha ráadom a gyujtást és a biztonságiöv be van kapcsolva 30mp múlva zárja az ajtókat. Leveszem a gyujtás vagy kikapcsolom az övet akkor 1mp múlva nyit az ajtó.
A biztonságiöv érzékelője a ha ki van kapcsolva az öv akkor testet nyitja ha be van kapcsolva a testet zárja, mint a kabinvilágítás kapcsolója az ajtóban. Vagy is a vezérlő áramkör ha a gyujtás (+12v) vagy a GND megszakad akkor nyitó inpulzust küld.
Próbáltam megrajzolni a kapcsolást de a végére elakadtam.

kp zár.pdf
    
(#) gabcoma válasza attika hozzászólására (») Nov 16, 2018 /
 
Én egy delphi klónt rendeltem holmi 13000Ft-ért kínából és még cd-t is adtak hozzá és mindenhez hozzáférek, fékrendszer, motorvezérlő, műszeregységek, klíma és még sorolhatnám, és gyakorlatilag minden 2015 előtti járművel kompatibilis, bár ez már csak szoftver kérdése, nyilván a szoftver az hamisított, viszont még videót is mellékeltek a telepítési folyamatról. Én csak ajánlani tudom, mert a kínaiak se olyan hülyék, hogy azt írják a csomagolásra amit kellene, általában ajándék címszó alatt szokták küldeni, de már rendeltem lexia interfészt francia autókhoz és vag-com interfészt is német autókhoz és eddig minden probléma nélkül megérkezett! Zárójelbe hozzáteszem, hogy több 100 terméket rendeltem már kínából és pár darabnál fordult elő, hogy nem érkezett meg, viszont amint jeleztem küldtek másikat vagy vissza utalták a pénzem.
ebay-en rengetget találni és nekem minden gond nélkül működik!
(#) proli007 válasza Mez hozzászólására (») Nov 16, 2018 /
 
Hello! Oké, de csak azért, mert karácsony jön..
A 4093-ban négy azonos és egymástól független NAND kapuáramkör van. Ezek szabadon felcserélhetők. (Mint ahogy egy kapuáramkörön belül is a két bement) Ha a C és D kaput felcseréled, egyből más lesz a gyermek fekvése. De azért ne add fel a régi megtervezését, mert így sosem lesz meg a megfelelő gyakorlatod.
(#) Mez válasza proli007 hozzászólására (») Nov 16, 2018 /
 
Köszönöm szépen! Hálás vagyok! Nem fogom feladni! Keresek egyszerűbb kapcsolásokat amitnek a nyáktervét elkészítem remélhetőleg minél többet csunálok annál jobban fog majdn menni. Nagyon rossz volt az előző nyáktervem?
(#) attika válasza gabcoma hozzászólására (») Nov 16, 2018 /
 
Én egy szóval sem említettem, hogy nem jók a kütyük amik kínából jönnek.
Nagyon is jól használhatóak.
Most, hogy az írják rá, hogy gift semmit nem jelent, attól még ha gyanúsnak vélik a csomagot és átvilágítják akkor sajna bukta van.
Jó sok évvel ezelőtt még elment az, hogy ráírták, hogy ajándék és még a tankot is elküldhették, de mára már sajnos nem így van.
Tedd össze a kezedet, hogy eddig szerencséd volt de ha egyszer bukta van akkor kemény pénzbe kerül és úgy már nem biztos, hogy megérte az olcsó klón.

Idézet:
„Zárójelbe hozzáteszem, hogy több 100 terméket rendeltem már kínából és pár darabnál fordult elő, hogy nem érkezett meg, viszont amint jeleztem küldtek másikat vagy vissza utalták a pénzem.”

Gondolom ebből nem mind diagnosztika volt
(#) proli007 válasza Mez hozzászólására (») Nov 16, 2018 /
 
Amit készítettél, még leginkább "vázlat" szinten van, Nincs vele gond, de cseréld meg a két kaput, és egyből fogsz tudni tovább lépni.
(Néha, mikor elvi rajzot adok közre, próbálom az áramköröket úgy meghatározni, hogy a nyáktervezés könnyebb legyen. Jelenleg ezt nem vettem figyelembe. De ha én tervezem a nyákot, sokszor belejavítok az elvi rajzba is.)
(#) gabcoma válasza attika hozzászólására (») Nov 16, 2018 /
 
Termésetesen nem, 3 interfészt rendeltem, legutóbbi kb 2 hete érkezett meg, de azért erősnek tartom kicsit, hogy eljárást indítanak a vásárló ellen Bár ezekszerint ma már minden is lehetséges
(#) attika válasza gabcoma hozzászólására (») Nov 16, 2018 /
 
Akkor te egy kicsit le vagy maradva
1
2
3

És még több 100 oldalt linkelhetnék
Pl nézd meg a harmadikat.
(#) xitibi válasza gabcoma hozzászólására (») Nov 16, 2018 /
 
Szia.
Ha nagyon hitetlen vagy akkor privátban küldők neked egy ilyen levelet, amiben közlik hogy vagy fizetsz vagy pereskedsz.......
Feltéve ha nem téptem nagyon apróra szét az idegtől.
A hozzászólás módosítva: Nov 16, 2018
(#) zolika60 válasza xitibi hozzászólására (») Nov 16, 2018 /
 
Én is használok egy ilyen kütyüt. Probléma nélkül jött.
(#) Ricsi89 válasza antikzsolt hozzászólására (») Nov 16, 2018 / 1
 
Nem csak E7 a jó. Az csak azt jelzi, hogy melyik országban hagyták jóvá a típusbizonyítványát az adott eszköznek. És itt nem a kocsiról volt szó, hanem az utánfutó lámpáiról. És ebből igenis van típusjóváhagyással ellátott lámpa, láttam már ilyet és műszaki vizsgán teljesen elfogadott.
Ja és ne nekem válaszolj, hiszen nem én akarok ilyet felrakni, hanem az, akinek én is válaszoltam.
(#) mandlitibor válasza Ricsi89 hozzászólására (») Nov 16, 2018 /
 
Köszönöm szépen a válaszodat.
Autósboltban vagy neten szerzek be mindenképpen, nem kínait terveztem.

Üdv
Tibor
(#) orcika70 válasza Mazsola35 hozzászólására (») Nov 17, 2018 /
 
Amennyiben építeni szeretnél, a rádiótechnika régebbi számában jelet meg ez a szabályzó.
(#) Mazsola35 válasza orcika70 hozzászólására (») Nov 17, 2018 /
 
Köszönöm a kapcsolást! És ez működne úgy, hogy nő a hőfok úgy lassul a ventilátor fordulata?
(#) orcika70 válasza Mazsola35 hozzászólására (») Nov 17, 2018 /
 
Pontosan ez teszi.
Következő: »»   272 / 335
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem