Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Autóelektronika
 
Témaindító: sufni-tunning, idő: Ápr 19, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   273 / 336
(#) Mazsola35 válasza orcika70 hozzászólására (») Nov 17, 2018 /
 
Köszönöm szépen!
(#) Mazsola35 válasza Mazsola35 hozzászólására (») Nov 18, 2018 /
 
És nyákrajz lenne hozzá vagy át kel dolgozni?
(#) Mazsola35 válasza orcika70 hozzászólására (») Nov 18, 2018 /
 
És nyákrajz lenne hozzá vagy át kel dolgozni?
(#) akos70 válasza zolika60 hozzászólására (») Nov 18, 2018 /
 
Talán régebben vásároltad. Én nem mernék most Kínából ilyet rendelni, de még itthon sem.
(#) petya84b hozzászólása Nov 18, 2018 /
 
Sziasztok!


Egy 2004-es 1.3-as Fiesta-nál mitől lehet az hogy este bejártam vele reggel nem indul el az autó, és azóta sem. Tekeri de nem indul be. Szikra van, gyertyákon látszik hogy benzint kap, gyújtás rárakásakor hallani a benzinpumpát is hogy megy. Találkozott valaki már ilyennel?
(#) attika válasza petya84b hozzászólására (») Nov 19, 2018 /
 
Esetleg nézd meg a felső/alsó holtpont jeladót.
Injektorokat.
(#) xitibi válasza petya84b hozzászólására (») Nov 19, 2018 /
 
Vagy immo?
(#) kmcservice1 válasza petya84b hozzászólására (») Nov 19, 2018 /
 
A műszerfal működött megfelelően eddig? Nem estek le a mutatók időnként, vagy rossz sebességet vagy fordulatot mutatott, stb. A ford fiesta, focus, mondeo műszerfalak hajlamosak kontakt hibássá válni és akkor néha a műszerfalban található immo is letilt.
(#) orcika70 válasza Mazsola35 hozzászólására (») Nov 20, 2018 /
 
Az eredeti nyákhoz csak pár helyen történt apró változtatás.
(#) Mazsola35 válasza orcika70 hozzászólására (») Nov 20, 2018 /
 
Köszönöm szépen!
(#) bakaber hozzászólása Nov 22, 2018 /
 
Sziasztok! Nem tudom, hogy jó helyen teszem fel a következő kérdést! Van egy Nissan Almera 1.5 benzines 98 lovas autóm. Egyik pillanatról a másikra nem működik a központi zár, hiába nyomogatom a kulcsot. Első dolgom volt a kulcsban az elemet kicserélni, de nem segített, majd itthon az összes biztosítékot kivettem, de egyik sem hibás. Mit javasoltok, hol kezdjem a keresést? Nincs külön egy -két biztosítéka, egyből kimegy a fővezérlő? Azt se tudom, hogy hol találom az autón belül. Ha van valami ötletetek, szívesen venném.
Sándor.
(#) pompidu válasza bakaber hozzászólására (») Nov 22, 2018 /
 
Lehet elvesztette a fonalat és újra kellene tanítani a vezérlőt.
Bővebben: Link
Azt azért érdemes megnézni, hogy a belső kapcsolóval záródik-e az autó vagy sem, ha úgysem működik akkor kicsit bonyolultabb lesz a dolog.
(#) bakaber válasza pompidu hozzászólására (») Nov 22, 2018 /
 
Kedves pompidu!
Zseniális vagy! Nagyon szépen köszönöm a segítséget. Minden szuperül működik. Biztos, hogy egy nagyobb kiadástól mentettél meg! Még egyszer köszönöm!!!!!!
Sándor.
(#) Baxi hozzászólása Nov 23, 2018 /
 
Hi Mesterek!
Bontóból szereztem egy eső/fény stb szenzort. Az a baj hogy 3 vezetékes. Szerintetek életet lehet lehelni bele? A három vezeték közül gondolom van egy plusz meg egy negatív, s az adat vezeték. Milyen busz lehet ez ami egy vezetékes?
A mcu-n ez a felirat van:10aggl
A hozzászólás módosítva: Nov 23, 2018
(#) erbe válasza Baxi hozzászólására (») Nov 23, 2018 / 1
 
Idézet:
„Milyen busz lehet ez ami egy vezetékes?”

Vontatott Ikarusz.
(#) Aquagen hozzászólása Nov 24, 2018 /
 
Sziasztok, segítségeteket kérném. Ford Focus 1.6 benzines. Szerelőnél volt a kocsi, ahol többek között katalizátort és váltó bowdent is cseréltek. 2 hét után néha le akart állni a motor, néha erőtlen is lett. Aztán egy hete reggel kiálltunk az utcára, délután be akartam indítani, beindult de nagyon alacsony volt az alapjárat, le is fulladt, majd onnantól nem indul be. Elején még 1-1 robbanás hallatszott, de azóta az se, csak az önindító forgatja a motort. Ami furcsa, hogy indítózáskor a fényszórók felvillannak (lekapcsolt lámpáknál!!!) és az anyósülés előtti relédoboz össze-vissza kattog. Több szerelőt megkérdeztem, szinte mindenki azt mondta, hogy valami testkábelt nem tehettek vissza a helyére. Trafót is cseréltem (típushiba), az egyik henger érintkezőjénél látszódott az égésnyom is, de nem segített. Kiszedtem a légszűrő házat is, mivel a bowden cseréhez a szerelőnek is ki kellett szednie, ott mennek a testkábelek is. Mindegyiket végignéztem, mindegyik a helyén van. Nem értem... Valaki találkozott már hasonló problémával? Előre is köszönöm!
(#) Tomi111 válasza Aquagen hozzászólására (») Nov 24, 2018 / 1
 
Benn a váltókarnál nem sérthettek meg valamit? Mellette is elég sok kábel megy. Emeld fel a váltószoknyát és nézz be mellette!
A a relédoboz pedig nem egyszerű relé és biztosíték doboz! Az a GEM modul, szinte mindent az vezérel, bonyolult elektronika!!
(#) Aquagen válasza Tomi111 hozzászólására (») Nov 24, 2018 /
 
Köszi. Az aksi most töltőn van mert lemerült a sok próbálkozástól.
Erre én is gondlotam, a váltókar mellett van egy fekete kábel ami "lóg", egy gömb alakú csati van rajta. Ha visszatettem rámérek műszerrel, hogy + vagy - e, elvileg negatív de nem gyárinak tűnik így inkább rámérek. Kérdés mi van ha üres, azaz se plusz se minusz...
(#) teso1969 hozzászólása Nov 25, 2018 /
 
Sziasztok! Ilyet vettem, de nem boldogultunk a bekötéssel. Egy kábel az irányjelzőhöz, egy a helyzetjelzőhöz meg egy közös test. A menetfény jó, de irányjelző funkcióban csak az első 10 cm villog, pedig sárga
futófénynek kellene lennie. Direktbe kötve vagy akár egy 9 V-os elemről is tökéletesen működik, tehát maga a led jó. Valaki tudja esetleg, hogy mit csinálhattunk rosszul? https://www.ebay.com/itm/2x-30cm-White-Amber-Flowing-Running-Turn-S...ADlieM
(#) bbalazs_ válasza teso1969 hozzászólására (») Nov 26, 2018 /
 
Az autód benne van-e a weblapon mellékelt kompatibilitási listában?
Az lehet, hogy párhuzamosan kötve az izzóval együtt nagyobb áramot vesznek fel, ami a hővel működő bimetalos relét gyorsabban felfűti, így gyorsabban kapcsol ki-be. Ha elektronikus az indexed, akkor nem szóltam.
A hozzászólás módosítva: Nov 26, 2018
(#) bbalazs_ válasza Baxi hozzászólására (») Nov 26, 2018 /
 
Például a K-vonal.
Az autó típusa jó volna, amiből bontották.
(#) BI-AMP hozzászólása Nov 29, 2018 /
 
Sziasztok! Adott egy Audi A4 B6 1.6ALZ autó amivel már régóta küzdünk gyújtáskimaradásal főként a kettes hengerben. A motor szerkezeti állapota kiváló kompresszió jó,szívósor ellenőrizve kitakarítva fals levegő nincs. Trafó gyertyák kábelek újak. Nem rég volt cserélve a főtengely jeladó is. Több szerelő is nézte de sokra nem jutottak. Egyik tanácsolta, hogy cseréljünk trafót. Hát kapott egy új trafót egy új kábelt a kettes hengerhez és pluszba felcseréltük a kettes henger gyertyáját és injektorját az egyesével de a hiba úgyan úgy maradt.
Azt veszem észre, hogy csak alapjárat beálta után álfent a hiba és a motor melegedésével nő a kihagyások száma is. Néha üzem meleg motornál eléri 200 kihagyást percenként.
Valaki valami tipp? Gondoltam még a vezérmű tengely jeladóra de az csak egy állandó jeletad, ami a fordulat szám mértékétől változi (de ha ez lenne a hiba miért csak a ketteshengernél van kimaradás?). Másik tippem a kopogás érzékelő lenne. Szerintetek lehet ez a hiba oka?
Sajnos oszcilloszkóp nem ál rendelkezésre az alap dolgok vizgálatához (jeladók, gyújtás,befecskendezés) mérésére.
A hozzászólás módosítva: Nov 29, 2018
(#) Baxi válasza bbalazs_ hozzászólására (») Nov 30, 2018 /
 
Szia, egy hella eső/fény pw06 tipusu szenzor. Merciből, azt hiszem, kaptam. Akkor k-vonal. Utána járok mi az, meg hogy lehet pic-el össze hozni. Köszönöm a segítséget.
(#) Ricsi89 válasza BI-AMP hozzászólására (») Nov 30, 2018 /
 
Gyertya nem benzines? Munkatársam járt úgy, hogy az egyik injektor végfoka megdöglött a motorvezérlőben, aztán folyamatosan tolta a benzint befelé.
(#) BI-AMP válasza Ricsi89 hozzászólására (») Nov 30, 2018 /
 
Nem. Olyan mint a többi
(#) hg6dab válasza BI-AMP hozzászólására (») Nov 30, 2018 /
 
Gyujtáselosztó fedél repedés, illetve elosztótengely csapágy hiba okozhat ilyet.
(#) BI-AMP válasza hg6dab hozzászólására (») Nov 30, 2018 /
 
Kettős szekunder kivezetésű gyújtó rendszer van szó itt már nincs elosztó 2002 es autóról van szó
(#) maszek0005 válasza teso1969 hozzászólására (») Nov 30, 2018 /
 
Ha 9V-os elemről működik, olyankor folyamatos tápot kap a sárga, vagy szaggatod? Mert szerintem a villogás miatt világít csak az első 10 cm.
(#) punto3 hozzászólása Dec 1, 2018 /
 
Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni.
Egy Nissan35.11-re szerelt Bizzocci Autel 230HP kosaras emelő vezérlésének a kapcsolási rajzát keresném,vagy valakinek valami ötlete,hogy hol találok hozzá rajzot.

Nissan.jpg
    
(#) BarnaPili válasza punto3 hozzászólására (») Dec 1, 2018 /
 
Szerintem ilyen rajzhoz csak a gyártón keresztül tudsz szerezni. Annyira speckó dolog.
Következő: »»   273 / 336
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem