Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Inverteres hegesztőtrafó
 
Témaindító: Gabi, idő: Aug 12, 2005
Lapozás: OK   520 / 562
(#) Temela válasza frob hozzászólására (») Nov 26, 2018 /
 
Szia!

Nos, a a "testvéreknél" láttam olyan rajzot/elgondolást (sajna nem tudom hova mentettem, mert több kártékony szoftver miatt újra telepítések..) , hogy a 3 fázisra egy-egy "maci" és a kimenet párhuzamosan kötve. Ez is egy megoldás. Lehet dc 600v-ra méretezve készíteni, de az már komolyabb félvezetőket igényel.
(#) frob hozzászólása Nov 28, 2018 /
 
vVégül is, ha a nullát használom, és onnan kapja meg a lágyindító relé a kontaktot, akkor üugye nagy baj nem lehet, mert ha nincs nulla, akkor nincs vezérlés...
Na, még átgondolom, de azért köszönöm!
A hozzászólás módosítva: Nov 28, 2018
Moderátor által szerkesztve
(#) Phile80 válasza frob hozzászólására (») Nov 28, 2018 /
 
(#) mpisti válasza frob hozzászólására (») Nov 28, 2018 /
 
"mert ha nincs nulla, akkor nincs vezérlés..." Majdnem igaz. A probléma akkor kezdődik, ha esetleg nem szabványosan kialakított fogyasztói hálózatról akarod használni a gépet, pl. rejtett nullázás van -ami eléggé gyakori a 40-50 évvel ezelőtt épített házaknál. Ilyenkor egy nulla szakadás végzetes lehet azokra nézve akik megérintik az I. érintésvédelmi osztályú készülékek(hűtő, mikró, mosógép stb..) burkolatát, ugyanis a 3 fázisból egy visszamegy a PEN vezetőre a hegesztőd segédfeszültség előállító áramkörén keresztül. Nem véletlen,hogy a nulla vezető használatát csak telepített gépek esetén preferálják. Tehát ne sajnáld a pénzt egy 400V-os trafóra, mert nem tudhatod hogy milyen a hálózat megbízhatósága ott ahol a gépet használni akarod.
(#) galga válasza frob hozzászólására (») Nov 28, 2018 /
 
Sok gyári van 3 fázisú. Én amit láttam belülről abban egy 3 fázisú diódahíd volt 5 lábú. 3 fázis be, plusz minusz ki, aztán hasonlóan a 230v-oshoz. 400v-os segédtrafóról ment a vezérlés.
(#) _BiG_ válasza mpisti hozzászólására (») Nov 28, 2018 /
 
A nulla szakadása nem csak ezzel jár, hanem a legkisebb fogyasztók eldurranásával, mert a fázisfeszültség helyett vonalit fognak kapni a fogyasztók (megszűnik a csillagpont, ami a nulla).
De ez a hegesztő nélkül is problémát okoz, nem függ tőle.
(#) mpisti válasza _BiG_ hozzászólására (») Nov 29, 2018 /
 
Természetesen igazad van. Én csak arra próbáltam utalni,hogy nem szerencsés hordozható 3 fázisú készüléknél a nulla vezető használata.
(#) frob válasza boap hozzászólására (») Nov 30, 2018 /
 
Szia
Ma voltam Tali-nál, sajna hiába, legalább is első körben, a főnök úr adott elérhetőséget, és megígérte hogy a raktárban utána néz a kívánságaimnak, remélem hamarosan jelentkezik és tudok végre rendleni...
(#) boap válasza frob hozzászólására (») Nov 30, 2018 /
 
Szia !

Igen, ezt hangsúlyoztam korábban, hogy nem ez az elsődleges profiljuk(mára már csak töredéke a régi cégüknek) és előzetes egyeztetés szükséges, ha bármi konkrét dolgot keresel mert nem tudják azonnal összeszedni.
Akkor most megvan a telefonszáma, email címe neked is.
Ha nem jelentkezik, akkor ésszerű időben nyugodtan hívd fel, én legálább igy szoktam.
(#) frob válasza boap hozzászólására (») Dec 1, 2018 /
 
Tudod, épp pestország voltam, mondom ez a kis kitérő belefér. Legalább láttuk egymás arcát
Na meg azt is jó volt látni, hogy miket csinálnak, így legalább lesz honnan egyedi trafót rendelni ha kell, már mint pormagosat...
(#) szabados hozzászólása Jan 12, 2019 /
 
Sziasztok! Építettem én anno egy maci invertert aztán tovább lépet a kopintos awi lett. A nagyfesz gyújtást már teszteltem és működő szinten van. Olyan kérdésem van felétek hogy tudnám megoldani hogy az áram fokozatosan fusson fel a beállított értékre? Nem tudom valaki csinált e már ilyet esetleg. Választ előre is köszönöm. Üdv: Szabados
(#) kekmester válasza szabados hozzászólására (») Jan 12, 2019 /
 
Szia!
Bocs,de nem a kérdésedre válaszolok, sőt még én kérdezek Tőled.Én is át akartam a macit awi-ra használni, de találtam egy képletet, ami szerint túl magas lenne hegesztéskor az ív feszültség,ezért letettem róla.
Szerinted milyen vele hegeszteni?
Lehet szépen szabályozni, nem égeti az anyagot?
Köszi.üdv.
A hozzászólás módosítva: Jan 12, 2019
(#) szabados válasza kekmester hozzászólására (») Jan 13, 2019 /
 
Nem vagyok egy minősített hegesztő meg csak saját kis munkáimhoz használom. De nekem tökéletesen jól működik vékony és vastag anyagoknál persze gyakorlat kel hozzá.
(#) kekmester válasza szabados hozzászólására (») Jan 13, 2019 /
 
Egész jól néz ki, lehet kipróbálom majd én is.köszi.A nagy fesz. gyújtásról kérhetnék rajzot?
(#) szabados válasza kekmester hozzászólására (») Jan 13, 2019 /
 
Ebay rol lehet rendelni komplett elektronikát. És a fojtóba tekercseltem bele pontosan nem tudom hány menet kísérletezni kel. De majd fogom én is csinálni valamikor akkor meg számolom.
(#) Baxi hozzászólása Feb 7, 2019 /
 
Hi Mesterek!
Segitseget szeretnek kerni illetve velemenyt. Szandekozok venni egy iweld pocketmig 195 aluflux gepet. Megeri ez az arat, vagy erdemesebb meg gyujtogetni? Gondolok en itt alkatreszek minosegere osszerakasra, tartosagra stb. Segitsegere elore is koszonom
(#) Chipmunk1960 válasza szabados hozzászólására (») Feb 16, 2019 /
 
Egyáltalán nem rossz! Tiszta argont használsz, vagy valami keverék gázt?
(#) Moderátor hozzászólása zoltan04 hozzászólására (») Feb 20, 2019
 
A hozzászólás a helyére téve.
(#) szabados válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Feb 21, 2019 /
 
Köszi szépen! Tiszta argont használok.
(#) jani1987 hozzászólása Feb 24, 2019 /
 
Még csak ismerkedek az inverter technikával. A magasabb frekvencia nagyobb teljesítményt képes átvinni a trafón. Ha jól sejtem. De a kimeneten az áram lesz nagyobb vagy mi? A számítógép tápegység is tartalmazza ezt a rendszert? Van egy amit behoztam tanulmányozásra.
A hozzászólás módosítva: Feb 24, 2019
(#) Alkotó válasza jani1987 hozzászólására (») Feb 24, 2019 /
 
A magasabb frekvencia -több más mellett- azt eredményezi, hogy kevesebb menet kell azonos feszültséghez a trafón. Illetve ha egyenirányítás után szűrni is akarod a feszültséget, akkor oda kisebb kondenzátor is elegendő azonos simaság eléréséhez.
(#) szabados válasza kekmester hozzászólására (») Feb 26, 2019 /
 
Végre akadt egy kis idő csinálni a nagyfesz gyújtást a hegesztőhöz. Arduinoval lesz megoldva a vezérlése gáz felfutás, lefutás gyújtás, áram fel és lefutás. Menetszán 7/10 menet.
(#) ybanez hozzászólása Feb 27, 2019 /
 
Üdv Urak!
Épp tervezek venni egy Tápegység ANW200-t. Itt azt olvastam, hálás kis gép, nekem AWIra kell. Volna pár kérdésem:
- Mit érdemes ellenőrizni vásárlás előtt?
- Milyen gázzal érdemes használni (Argon v. keverékek)?
- Használati leírást hol találok hozzá?
Előre is köszönet!
(#) szabados hozzászólása Márc 26, 2019 /
 
Sziasztok folytattam a AWI nagyfesz gyújtó építését. Már dobozba is került. Korbácsban a kapcsoló kábelét árnyékoltra kel cserélnem mert be gyűjti a zavaró jeleket ami az arduinot össze zavarja sajnos.Hétvégén remélem sikerül kicserélnem a kábelt és majd megpróbálok videót felrakni a működésről.
(#) bbalazs_ válasza szabados hozzászólására (») Márc 26, 2019 /
 
Nagyon klassz!
Azt el tudnád nekem magyarázni, hogy hogyan működik? (hogyan tudja függetleníteni magát a fő ív előállítástól?) Én mindig féltem ilyesmit beépíteni, nehogy a félvezetőket valahogy hazavágjam. Elvileg piezós nem építhető be?
Egy kis Parkside sima MMA-s hegesztőt használtam eddig, awi fejjel és argonnal. Sok bajom van az ívfogással és emiatt sokat köszörülök
(#) Phile80 válasza bbalazs_ hozzászólására (») Márc 26, 2019 / 2
 
A félvezetők védelmére egy 100k ellenállást és egy 220n/2000V-os kondenzátort szoktak párhuzamosan a kimenetre kötni, aztán a becsatolótekercs és úgy jön a kimenet. Így a kondenzátoron keresztül záródik a váltó nagyfesz, nem a félvezetőkön.
(#) bbalazs_ válasza Phile80 hozzászólására (») Márc 26, 2019 /
 
Köszönöm, értem. Akkor ezért nem lehet piezós, mert az kvázi egyenáram?
(#) Droot hozzászólása Márc 27, 2019 /
 
Sziasztok,

50x50-es 5mm vastag szögvasat kell hegesztenem.
Nem akarok megint kölcsönkérni, lehet inkább beruhznék.
Évente max 1x van elővéve, szóval nem akarok nagyon csuda márkásat venni.
Hány A-eset kellene vásárolnom? Milyen márkát szabad?
(#) Medve válasza Droot hozzászólására (») Márc 27, 2019 /
 
Szia, én semelyik márkában nem bízom, Hetrát vettem, egy garázst hegesztettem vele, tolókaput, tetőt , eddig működik. Na a testcsipesz saruja letörött. 100A-es, viszi épp az 5mm-es lemezvastagságot is, gyökölve(!)de nem árt ide a nagyobb áram
A hozzászólás módosítva: Márc 27, 2019
(#) Ge Lee válasza Droot hozzászólására (») Márc 27, 2019 /
 
Olyat szabad amihez találsz rajzot, ugyanis előbb vagy utóbb el fog jönni az az idő hogy javítanod kell, és akkor nagyon nem lesz mindegy, hogy meg tudod csinálni magadnak, vagy kifizeted a javításért egy új árának a felét. Mellesleg pl. a kisebb vidéki szervizekben vagy nem is foglalkoznak vele, esetleg tesznek bele egy cserepanelt, vagy nem sokkal nagyobb jártassággal állnak neki a javításnak mint egy amatőr.
Következő: »»   520 / 562
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem