Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Whirlpool mosógép
 
Témaindító: janosf, idő: Aug 5, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   9 / 11
(#) justicefriends válasza justicefriends hozzászólására (») Aug 10, 2018 /
 
koszi mindenkinek a segitseget, most megy a probauzem, es mivel nem volt par dolog egyertelmu, leirom hatha masnak hasznos - ha rossz kovetkezteteseket vonok le , segitsetek:

szoval a whirlpool awt 2288/3 gep allando szijledobasa kapcsan:

- le kell szedni a gep hajtas oldali falat, megnezni az ekszijtarcsa allapotat (sertetlen, stabilan all, nem laza) illetve a hajto motor/tengelyt is erdemes ellenorizni (sertetlen, stabilan all, nem laza)

- ha egymas utan akar kezzel is ledobja a gep a szijat (1204H8), erdemes allo helyzetben megmozgatni a dobot akar a betoltonyilasnal, hogy mozog vagy stabil. egy jol mukodo rendszerben a dob nem billeg, plane nem fel-egy centit, hanem stabil.

- amelyik oldalon billeg, ott nem jo a forgas rogzitese, ez lehet csapagy vagy tengely is. nekem pl a csapagy is elrohadt es a dobtengely is, illetve a dobtengely ki is szakadt a helyerol.

ez a ket alkatresz szinte teljesen kezeli ezt a problemat:
- javitokeszlet dobhoz
- csapagy szett
utobbibol erdemes talan mindket oldalt cserelni ha mar ugyis szetszedi az ember

ez a leiras a dobtengely csererol nagyon hasznos

- azert szinte, mert a javitokeszlet csavarja valoben tulnyulik es elkezdi daralni a vizzaro kulso muanyag dobot

- fontos, es talan nem egyertelmu hogy a csapagyszetthez adott gumi tomites - ami a fenti kepen a kozepso kisebbik gumi - ugy van jol behelyezve, ha a masik gumival ellatott fem perem utan kerul a tengelyre, vastag reszevel a dob fele (es erre illesztjuk a csapagyat). Ez a daralas kerdeskorben egy jelentos tenyezo.

- a nagy ekszijtarcsa feszegetessel tok jol torheto, ezzel talan erdemes vigyazni

Ez gyakorlattal egy fel napos munka, ket csapagy es dobjavitoszett felhasznalasaval, ami 11e ft. ha valakinek kiforrott modszere van a regi csapszegkotesek oldasara (regi dobtengely levetele), a hajtotarcsa, ill csapagyak levetelere, illetve pl csapszeggel fogatja meg az uj dobtengelyt vagy rovid csavarjai is vannak.
gyakorlat nelkul, illetve a fentiekre kidolgozott jo eljarasok nelkul meg van hozza egy csomo idegesito pillanat es akar ketszer ennyi ido is kell ra (vagy barmennyi)
(#) Ronin válasza justicefriends hozzászólására (») Aug 10, 2018 /
 
Csapágy szettet felesleges volt venni, mivel ki lehet esztergálni a kis műanyag tartó részt belőle és cserélhető a csapágy benne. Én forrasztóval oldottam meg. Azt hiszem 600ft-ért vettem a két 6203-ast. A javítókészlet meg.... abból is kell leszedni, mármint a széléből jó eséllyel, és a csavarokat is sarokcsiszolóval vagy valami mással szintén megcsiszolni.
(#) justicefriends válasza Ronin hozzászólására (») Aug 11, 2018 /
 
most mar kifejezetten erdekel, hogy hobbi kategoriaban mekkora az eszterga penetracioja?
a csavar csiszolasa szerintem is megkerulhetetlen bar ugy latom a perem nem er semmihez, mert a vizzaro dob belul kupos.
(#) Pacso hozzászólása Aug 12, 2018 /
 
Sziasztok !
Whirlpool mosógépen vízszint kapcsolót cseréltem, de szemmel láthatóan több vizet használ mint az eredeti, a kérdés az lenne hogy a képen látható állító csavarok közül melyikkel csökkenthetem a szintet ?
Segítő válaszokat köszönöm előre is !
További szép napot kívánok !

DSCF19091.JPG
    
(#) teodor hozzászólása Aug 18, 2018 /
 
Köszönöm a remek hozzászólásokat tanácsokat, az itt leirtak szerint sikerült feléleszteni a tönkrement tápot.
(#) M62-501 hozzászólása Nov 12, 2018 /
 
Sziasztok. Elnézést, nem villamossági annyira a téma de ahhoz kapcsolódik...ha modi úgy érzi mégsem, kérem, törölje a hozzászólásomat. Whirlpool AWE 2214 típusú (a pontos kódja az első képen) mosógép vezérlő paneljában a két baloldali nyomógombja (az öblítés és az öblítőstop gombjai) közül az öblítőstopé letört az egyben fröccsöntött kettes gombsorról. (Második kép). Van esetleg valakinek pontosan ilyenje elfekvőben? (Harmadik képen a gombsor pontos típusszáma: 46197502524). Mert a környéken a szakiknak amilyük van az nem ebbe a típusba való s rendelni meg már elvileg nem rendelhető, nincs a Whirlpoolnál. Köszönöm a válaszokat.
(#) BarnaPili válasza M62-501 hozzászólására (») Nov 12, 2018 / 1
 
Az ilyet páka, ragasztó, ellenállásláb belemelegítéssel lehet megoldani.
(#) asipike62 hozzászólása Dec 16, 2018 /
 
AWE 7519 Whirlpool felültöltős mosógépről van szó!A mosószertartályból kifolyik az öblitő.A tartályt rendszeresen karban tartom.Mi lehet a hiba?
(#) Cinema válasza asipike62 hozzászólására (») Dec 30, 2018 /
 
Nekünk is ilyen gépünk van, azt a nagydarab mosószertartót kivettem, mert büdös lett és tisztíthatatlan.
Most csak úgy bedobom a ruhák közé az Ariel kis mosótasakját és finom illatos ruhákat szedünk ki a mosás végén. A mosóport régen is a ruhák közé szórtam, az öblítő ment a tartályba, ami mindig ki is folyt a tartályból, valamilyen furfangos úton-módon.
Most megadta magát a gépünk, a dobtengely, meg a csapágya valószínűleg elrohadt (nem a kurvasok használattól!) kicsit megrágta a műanyag üstbelsőt felül a pereménél. A hajtószíjat ledobta, visszatettem és mindkét oldalon meghúztam a csavarokat, de ez már a vég, mert nagyon dübörög centrifugázáskor, mosás közben, pedig, klattyog-dobban minden fordulatnál. Ennyit bírt ki a csúcs-technológiával készült gép, kb. 6-évet élt.
A működő darabjait eladnám, ha kell valakinek. A komplett elektronika jó, a motor tökéletes. Mihelyt az új megérkezik, felteszem hirdetésbe az aktuális dolgokat.

Üdv! BUÉK!
(#) balazsgy hozzászólása Jan 3, 2019 /
 
Sziasztok! Whirlpool AWCD45135 típusú mosógépemnél szivárgás volt, ezért leszedtem a tetőlemezt. A mosószertartó ház fedelénél van a szivárgás. A fedelet műanyag bütykök tartják, elvileg le lehet pattintani, de mivel 12 éves a műanyag, félek, hogy letörik. E típushoz jelenleg már nem is kapható ilyen ház. A képet mellékelem.
Gondoltam, szigetelőszalaggal körberagasztom a szivárgás helyein, az talán megakadályozza. Esetleg valakinek nem volna jobb ötlete? Megköszönném előre!
(#) VIM válasza balazsgy hozzászólására (») Jan 3, 2019 /
 
Szia! Nem valószínű, hogy bármelyik is letörne ha csak annyira van feszítve, hogy éppen kiakadjon a fülből. Használj a csomagolásoknál alkalmazott (pl. ilyen dobozból) az átlátszó pvc tetőből vágott csíkokat, amiket a fülekhez kell betolni, hogy ne akadjanak be ismét. A visszatömítést azt lehet butil csíkkal vagy sziloplasztal.
(#) balazsgy válasza VIM hozzászólására (») Jan 3, 2019 /
 
Köszönöm szépen! Akkor csak megpróbálom leszedni a fedelet!
(#) tönöpö hozzászólása Feb 23, 2019 /
 
Sziasztok!
Új vagyok ebben a témában, és segítséget szeretnék kérni.
2018. októberében vettünk egy Hotpoint Ariston FMSG 623B EU.L elöltöltős mosógépet. Januártól állítottuk munkába, de már az első mosások alkalmával is nem voltak jó illatúak a ruhák. Folyékony mosószert és illatosítót használunk. Azon eleve ledöbbentem, hogy nincs rövid vagy gyors mosás. A legrövidebb 65 perc, kímélő mosás, max. 1kg. Normál pamut program 2óra 50 perc, 6kg, szerintem abnormális hosszú. Ráadásul az utolsó 10 percben visszaugrik még vagy 55 percre a kijelző. Kihívtuk a garanciális Whirlpool szervizt, aki lefuttatott egy teszt programot, persze minden ok volt. Viszont mutatta a mosószer tartály feletti fúvókákat, hogy azok el vannak (5 mosás után) már vízkövesedve, és a mosópor bemosására szolgáló vízsugár félrehordása miatt már a mosás elején bemossa az illatosítót is. A fúvókás dobozt a szerelő szerint nem lehet szétszedni, úgy kell vízkőoldót bespriccelnünk rendszeresen. Erre egy vízipisztolyt ajánlott a XXI. században. Visszafejlődünk? A mosóprogram megnövelését szerinte az automata irányítja, mert próbálkozik a ruhák egyenletes elosztásában. A szerelő nem tudott mit tenni, elment.
Tényleg így van? Tud valaki segíteni, tanácsot adni?
(#) Robid válasza tönöpö hozzászólására (») Feb 24, 2019 /
 
Szomorú a sztori, jó tanács ilyenkor már max annyi, hogy legközelebb érdemes vásárlás előtt érdeklődni melyikért érdemes pénzt adni. ilyenkor már csak élvezni tudod a készülék szolgáltatásait , megismerhetsz számos szervizest, alkatrész boltost, fogyasztó védelmist. Míg nálad a lóvé addig kell jó döntést hozni.
(#) tönöpö válasza Robid hozzászólására (») Feb 24, 2019 /
 
Köszi, de bármennyire is igazad van, ezekkel sajnos nem jutok előrébb.
Marad a vízipisztoly. Vagy az öblítő anyagot kihagyom, és a mosás végén indítok egy külön öblítő programot.
Azért köszönöm! Üdv.
(#) teodor hozzászólása Márc 30, 2019 /
 
Sziasztok, lenne egy kérdésem, az AWE 2550-es üst helyére betehető-e az AWE 6729-es üstje? Vagy cserélhető-e a vezérlőpanel?
(#) nagygyörgy hozzászólása Máj 30, 2019 /
 
Sziasztok! Van egy whirpool 7109 es mosógép ami hibátlanul végigcsinálja bármelyik programot de nem melegiti a vizet. A fűtő betét új,brobaként kapott egy bontott panelt ami szintén jó, vizszintszabályozó jó. A program elinditását követően teszi a dolgát a fűtési szakasz elején 2 másodpercre felvesz 1800 wattot ,tehát fűtene ,de azzal a lendülettel ki is kapcsolja a fútőszálat. A tesztprogramot végigcsinálja hibátlanul ,akkor kb.7-8 másodpercig fűt. A segitségeteket elöre is köszönöm!
(#) Joci77 hozzászólása Jún 6, 2019 /
 
sziasztok ezzel mit tudnék tenni,merre induljak el ?
(#) Joci77 válasza Joci77 hozzászólására (») Jún 8, 2019 /
 
.....meg lett, a víz szelep volt hibás.
(#) demonyk14 hozzászólása Júl 22, 2019 /
 
A panel beszerelésénél, figyelmetlenség miatt, az NTC kábelt összecseréltük a mosógép fedél "zár-kapcsolójával", így indításkor az NTC (hőmérséklet érzékelő) nagyfeszültséget kapott, ami rövidzárlatot, és egy WE35 108W6E számú félvezető szétpukkanását okozta.(ezt cseréltük egy ACS1086S F044 számúra) Ez után, (tudomásunk szerint helyesen bekötve) bekapcsoltuk a mosógépet, ami egy F05 hibaüzenetet mutatott( Képen látható). Utánanéztünk, hogy ez a kód az NTC meghibásodására utal, így kicseréltük az NTC-t. A meghibásodott darabnál az ellenállás mérő semmit nem mutat, míg a csere darabnál 8-12 kOhm értéket mutat. Ennek ellenére a hibajelzés továbbra is fennáll.

Tanácsokat, ötleteket szeretnénk a hiba megoldását illetően, illetve kérdésekre is válaszolunk a fent írtakkal kapcsolatban!
(Ha valaki tudja ennél a típusnál a helyes bekötést a főpanelba, arra kíváncsiak lennénk, hogy nem-e ronthattunk el ott valamit ismét)
(#) Karesz 50 válasza demonyk14 hozzászólására (») Júl 25, 2019 /
 
Jelölő bordák vannak az aljzaton és a dugón. Ha szembe fordítod őket egymással, látni fogod.
(#) zotyam hozzászólása Aug 11, 2019 /
 
Whirlpool AWO/D 43136 5kg-os A+A elöltöltős mosógépem nem indítja el a centrifuga programot. Mi lehet a problémája? Változóan felejti el, van mikor kihagyja, van amikor eszébe jut és megcsinálja. Az érdekes,hogy az öblítés előtt viszont teszi a dolgát és kicentrifugál.
Hibaüzenet nincs, tiszta a gép, cserélve gyári vízszintszabályzó, fűtőbetét.
ROZI családtag, meg kell gyógyítani!!!
Előre is köszi a tanácsokat.
(#) meslac válasza zotyam hozzászólására (») Aug 12, 2019 / 1
 
Amennyiben kefés motor van bent, akkor ideiglenesen húzd le róla a védőföld vezetéket és úgy próbáld ki, (VIGYÁZZ A MOTORON ÍGY NINCS VÉDŐFÖLD) ha rendesen teszi a dolgát akkor a motorból pucold ki a grafitport. Nefelejcsed el a védőföld vezetéket vissza tenni!!
(#) zotyam válasza meslac hozzászólására (») Aug 13, 2019 / 1
 
Köszönöm! Megoldódott, kicseréltem a szénkeféket, 12-éves a Rozika és megette a keféket épp, hogy csutkák voltak benne. Biztos sokat kefélt a pernahajder.
(#) trickentrack hozzászólása Nov 11, 2019 /
 
Sziasztok! Adott egy Whirpool mosógép (Pontos típust most nem tudok) Bekapcsoláskor nem csinál semmit, néhány persz mulva F12 hibakódot ír. Utánanéztem neten, elvileg fűtőbetét hiba, amit ellenőriztem és semmi baja. Hol folytatnátok a hibakeresést? A betét reléje mehetett el? Vagy van valami ötletetek?
Előre is köszönöm!
A hozzászólás módosítva: Nov 11, 2019
(#) KaloLaci válasza trickentrack hozzászólására (») Nov 11, 2019 /
 
Szia! Ha a fütőbetét jó, akkor a hőérzékelőnél keresgélj, az a dob aljánál lesz!
(#) KaloLaci hozzászólása Nov 11, 2019 /
 
A relét hallanod kell,hogy "kattan" de ki is mérheted!
A hozzászólás módosítva: Nov 11, 2019
(#) VIM válasza trickentrack hozzászólására (») Nov 11, 2019 /
 
Szia! Nem biztos, hogy az F12 az minden esetben azt jelenti amit ehhez társítanak konkrét meghatározáskén. Nemrég kellett egy ilyen mosógépnek lebontanom mindkét oldalát, mert a hibakód engem is a fűtőszálhoz vitt ellenőrzésre de azt kimérve rendben találtatott így a másik oldalon a légcsapdát kitakarítva (ami szörnyen koszos volt) megszűnt a hiba. A nyomáskapcsoló már az alacsony vízszintnél kikapcsolt, mert a vízszint odaemelte a szennyeződést a légcsapda kimenetéhez, elzárva a további szintérzékelés lehetőségét és így nem is kapcsolt be a fűtés.
(#) trickentrack válasza KaloLaci hozzászólására (») Nov 14, 2019 /
 
Koszonom az otleteket, elso lepesbe a releket ellenoriztem amik elvileg jok. Mivel kiderult, hogy ket futobetet is van a gepben. Az egyek hatul a dob melett, a masik pedig felul. Azert meg kiforrasztom oket es meghuzatom, higy biztos legyek benne. Van meg egy triak is az egyik rele erintkezoje elott. Megmertem, valoszinuleg mukodik, de mivel nem nagy osszeg, beszereztem egyet es ki fogom cserelni. A hoerzekeloket hogy tudom kiprobalni? ( Az en gondolatom, hogy van egy x ellenalasa ami valtozik a ho fuggvenyeben, jol gondolom?)
Csak az a baj, hogy ido hianyaban nem haladok vele, kezzel mosni meg eleg szar dolog. Illetve meg soha nem volt dolgom mosogeppel, nem tudom pontosan hogy mukodik.
Ami poen az egeszben, hogy whirpool a gep, a vezerlopanel pedig Indesit.... Mondjuk ilyenen mar nem lepodok meg.
(#) bami57 hozzászólása Nov 23, 2019 /
 
Sziasztok!
AWT 2285-ös mosógépem program közben többször is leáll.Ha ki és bekapcsolom a hálózati kapcsolót megy tovább anélkül hogy a programkapcsolóhoz nyúlnék.Úgy vettem észre hogy szivattyúzás után vízbetöltésnél -vagy előtt áll meg.Szűrőket kitisztítottam,csövek tiszták,vizszintszabályzó részei stb.tisztítva,fűtöszál tiszta nem vízköves.A mosás végén az öblítő folyadék is benne marad egy ideje.Szivattyú lett benne egyedül nemrég cserélve,de az teszi a dolgát.Valakinek van valami ötlete hogy mit érdemes megnézni még?
Köszi!
Következő: »»   9 / 11
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem