Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Szobatermosztát bekötése
Lapozás: OK   81 / 125
(#) Sodó válasza Bakman hozzászólására (») Dec 31, 2018 /
 
Ettől a választol féltem.
Ha a kazánon két féle szobatermosztát vezérlő van, egy öntanuló és egy onoff-os, hogyan fog viselkedni?
Az öntanulónak kéne valahogy előnyt élvezni, gondolom én....
Valami relével lehet ezt megoldani?
Az a terv, hogy az also szinten lévő padlófűtést az öntanulós vinné. A felső szinten ahol radiátorok vannak termofejjel, ott lenne az onoff-os. Csak, ha egyszerre dolgoznának ne legyen összeakadás....
(#) Bakman válasza Sodó hozzászólására (») Dec 31, 2018 /
 
Megoldható akár a szobánkénti vezérlés is, ehhez vannak zónás termosztátok de akár egyedi rendszer is összeállítható, igény szerint.

Lehet két termosztáttal is vezérelni a kazánt de ehhez már kelleni fog minimum két extra relé. Továbbá a fűtési csöveket is fel kell készíteni a dologra, miszerint ha az egyik rész kér meleget, akkor a másikhoz ne tudjon eljutni a meleg víz. Ha a a rendszer nincs erre felkészíve, akkor azt is meg kell bontani.

Termofejes helységben további trükkök lehetnek. Ha a termofej elzárja a radiátort és a termosztát szerint hideg van, akkor a kazán elindul de nem lesz hova tolni a meleget. Illetve oda fog menni a meleg víz ahova tud, már ha tud. Ha csak a termofej van használva, akkor oda csak akkor jut meleg, amikor valamilyen egyéb oknál fogva a kazán elindul.

Magyarán: van egy rendszered, ez úgy működik, ahogy. Át lehet alakítani szinte bármilyen igény szerint de ehhez "egy-két" dolgot át kell szerelni. Beleértve az elektromos és vizes részt is. Egy-két termosztáttal nem lehet kijavítani a hibás vagy áthidalni a perpillanat nem megfelelő csőrendszert.
(#) Inhouse válasza Inhouse hozzászólására (») Dec 31, 2018 /
 
Megint volt nálam pár Q3 és Q7 RF termosztát és megint elcsodálkoztam, hogy a 24VDC helyett új kondival is csak 13-14VDC a táp, amikor a relé behúzott, ez ilyen megoldás.
(#) ramin1 hozzászólása Jan 4, 2019 /
 
Sziasztok a segítségeteket szeretném kérni egy új termosztát bekötéséhez. A házban egy saunier duval isotwin 24 f kombikazán biztosítja a fűtést és a meleg vizet is. A jelenleg is működő termosztát honeywell t6360a bekötése az alábbi képen látható. Az új termosztát computherm e300-ba melyik sorkapcsolás a helyes? 3-5?
(#) Inhouse válasza ramin1 hozzászólására (») Jan 4, 2019 /
 
Inkább a 3-4, az a COM-NO, mint a másiknál.
(#) moele válasza ramin1 hozzászólására (») Jan 4, 2019 /
 
A termosztátban két potenciálmentes relé található, amelynek a nyugalmi állapotban nyitott csatlakozási pontja a sorkapocs COM-NO(3-4) és K2 (8-9) feliratnál találhatók. Amennyiben a termosztát kapcsolójelet ad ki, úgy mindkét potenciálmentes relét kapcsolja, így külön-külön a COM-NO (3-4) és a K2 (8-9) két csatlakozási pontját összezárja. Ide kell csatlakoztatni a vezérelni kívánt készüléke(ke)t.
(#) Stift hozzászólása Jan 8, 2019 /
 
Sziasztok , jó napot ! Junkers márkájú és Zv20.KE23.s5o95 típusú gázkazánhoz milyen márkájú és típusú szobai thermosztát kell ? A kazánt már a márkaszervíz és mások is többször átvizsgálták és nem találtak hibát. Ennek ellenére a kazán egyszer felfűt és utána leáll. Újra beindítható. Azt gondolom, hogy a thermosztát nem jó, vagy nem való hozzá, mert nem ez az első. Itt kérek segítséget , mert a szerelők nem foglalkoznak a kompatibilitás kérdésével. Ha az elektromos huzal szakadt el valahol, akkor azt honnan lehet megtudni ? Üdvözlettel : Stift
(#) uniman válasza Stift hozzászólására (») Jan 8, 2019 /
 
Jó lesz hozzá "helyiséghőmérséklet-termosztát" is...
A hozzászólás módosítva: Jan 8, 2019
(#) moele válasza Stift hozzászólására (») Jan 8, 2019 /
 
Szia , A Junkers-hez van analóg (tekerős) és digitális (programozható) termosztát is ami biztosan jó a készülékhez. Bosch TR 12, Bosch ZRZ 12-2 .
(#) VIM válasza Stift hozzászólására (») Jan 8, 2019 /
 
Szia! Azt fontos volna megtudni a feltett kérdésre válaszolni tudóknak, hogy most milyen termosztát van használatban és az hová van bekötve a kazán panelén.
(#) szaki112 hozzászólása Jan 10, 2019 /
 
Hello, segitseg kellene. Mi lehet a baj? Computherm termosztat vezerel egy westen kondenzacios kazant. Mostanaban azt vettuk eszre hogyha a termosztatot feljebb vesszuk es jelet ad a kazannak leold a fi rele. Mi lehet a baj? A kazan sose ir semmilyen hibauzenetet.
(#) ramin1 hozzászólása Jan 12, 2019 /
 
Köszönöm a segítséget! Sikerült bekötni a termosztátot!
(#) jesszusom hozzászólása Jan 13, 2019 /
 
Sziasztok!

Van egy computherm q7rf termosztátom. Ilyen kondi van benne, amit cserélni szeretnék. sajnos elég noob vagyok, nem ismerem az értékeket. milyen adatok alapján keressek pót kondit?

kondi.jpg
    
(#) Teaway válasza jesszusom hozzászólására (») Jan 15, 2019 /
 
A kondi tetején keresd a kapacitást és a feszültséget.
(#) moele válasza jesszusom hozzászólására (») Jan 15, 2019 /
 
Ez egy 250V~ 40/100/21 fémezett, polipropilén, fóliakondenzátor motor indításához. Az egyfázisú motor 50 Hz-es (60 Hz) váltakozó áramú rendszerben történő indításához és jobb működéséhez szükséges. Széles körben használják az elektromos ventilátorok, a légcserélő ventilátor, keringető, mosógép és az energiatakarékos készülékek számára. Csak ugyan ilyen értékűt szabad a helyére tenni.
(#) Stift hozzászólása Jan 15, 2019 /
 
Üdvözlök Miindenkit ! Azt szeretném megtudni, honnan lehet tudni, hogy a szobai kazán vagy a thermosztátja a rossz ? Junkers régi típusú gázkazán. Milyen márkájú thermosztát jó hozzá ?
(#) Tomi111 válasza Stift hozzászólására (») Jan 15, 2019 / 1
 
Mi a kazán ill a termosztát típusa? Na meg mi a hiba?
Csatoltam egy termosztát képet. Olyan?
Ha igen, akkor szereld le a termosztátot( talán egy csavar és pattintós rögzítése van). A panel az előlapban marad, nem kell vezetéket kikötni, csatlakozós. Ha nincs rajta termosztát és a kazánt téli állásba teszed, fűtenie kell max lángon. Persze a kazánon beállított vízhőfok függvényében.
(#) jesszusom válasza moele hozzászólására (») Jan 16, 2019 /
 
De pont azt olvastam, hogy a hőfok értékben nagyobbat kell venni, mert alul van mértezve, az tipushiba ennél a termosztátnál

Köszi!
(#) VIM válasza jesszusom hozzászólására (») Jan 16, 2019 /
 
Szia! Szerintem az a fontos ebben kondenzátorban, hogy az értéke az legyen a rajta feltüntetett értékű, mert ez a tápfeszültség szempontjából meghatározó szerepet tölt be a termosztát működésében. A 100nF/275V és az X2 legyen szem előtt tartva a beszerzéskor. Ha az értéke méréskor kisebb a ráírtnál már cserélni kell, mert bizonytalanul fog tőle működi a termosztát.
(#) hgabeee hozzászólása Jan 19, 2019 /
 
Sziasztok! MMG termosztátot cserélek Computherm Q7-re. Végigböngészve mind a 81 oldalt arra jutottam, hogy a 2-es és 4-es vezetéket kötöm a NO és COM pontokra. Csak egy megerősítést kérnék, hogy jól gondolkodtam-e?
(#) VIM válasza hgabeee hozzászólására (») Jan 19, 2019 / 1
 
Szia! Nézd meg, hogy a kazánod termosztát csatlakozási pontjaira melyik kettő szál van kötve (oda ahol eredetileg a rövidzár volt) és azt kell a Q7 általad említett pontjaira kötnöd.
(#) proli007 válasza hgabeee hozzászólására (») Jan 19, 2019 / 1
 
Hello! Jól gondoltad.
(#) moele válasza hgabeee hozzászólására (») Jan 19, 2019 / 1
 
Szia ! Az 1-es-re menő sárgászöld vezetéket (nulla vezető) szigeteld le, nem kell sehova bekötni.
Én is megerősítem mint proli007, hogy jól gondoltad.
(#) Stift válasza Tomi111 hozzászólására (») Jan 21, 2019 /
 
A kazán típusa ; Junkers ZV20 KE23
A thermosztát Computherm
Köszönöm !
A hiba az, hogy a kazán egyszer felfűt és többször nem.
(#) Stift hozzászólása Jan 21, 2019 /
 
Sziasztok ! Jó, valódi tudással - referenciával rendelkező - szakemberekre van szükségem, mert Én nem értek a villanyszereléshez, a termosztát bekötéshez, semmihez. Csak van egy kazánom, ami egyszer beindul, jól fel is melegszik, de csak egyszer. Már márkaszervizek is megnézték, de nem találják a hibát. Junkers ZV20 KE23 típusú , a termosztátja pedig Computerm típusú. Háromszor jöttek ki szerelők, magukat hozzáértőknek mondók a termosztáthoz is, és mégsem működik a rendszer. Mindenkinek jól működő háztartást kívánok !
(#) Stift válasza uniman hozzászólására (») Jan 21, 2019 /
 
Köszike !!!
(#) Stift válasza VIM hozzászólására (») Jan 21, 2019 /
 
Computherm
(#) Stift válasza moele hozzászólására (») Jan 21, 2019 /
 
NAGYON KÖSZÖNÖM !
(#) Stift válasza VIM hozzászólására (») Jan 21, 2019 /
 
Hogy hova van bekötve, nem tudom. A márkaszerviz szétszedte, nem mondta, hogy rossz helyen. Csak nem tudta megcsinálni.
(#) donczy62 hozzászólása Jan 30, 2019 /
 
Sziasztok, esetleg tud valaki segíteni, cseréltem a gázkazánt, egy Bosch Condens 3000w típusra, a jelenlegi rendszer úgy van megépítve, hogy egy általam készített panel vezérel mindent, padlófűtés,vegyes kazán stb, eddig egy záróérintkező indította a gázkazánt, mintha egy normál kétvezetékes termosztáttal vezéreltem volna. Az új kazánon sajnos busz rendszerrrel vagy háromvezetékes termosztáttal(TR100) lehetne vezérelni, az 1,2,4 csatlakozások közül vajon melyik kettöre tudnámrákötni, nem akarok próbálkozni mert garanciális, ha valaki esetleg tud valamit, megköszönném.
Következő: »»   81 / 125
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem