Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
Lapozás: OK   293 / 308
(#) chopper800 válasza Alkotó hozzászólására (») Jan 6, 2019 /
 
Köszönöm a tanácsokat, megfontoltan van tervezve az asztal és persze a környezete is. Üdv.
(#) Frankye válasza Alkotó hozzászólására (») Jan 7, 2019 /
 
Idézet:
„Az asztalnak nem nagynak, hanem üresnek kell lennie.”

Ez egy nagyon bölcs gondolat! (A feleségem szokta mondogatni, hogy minek pakolászom el folyton a dolgokat az asztalról, mikor úgyis hamarosan kelleni fognak ismét. Hát ezért.)
(#) Kovidivi hozzászólása Jan 19, 2019 / 1
 
Sziasztok!
Szeretném bemutatni a műhelyem egy részét, mégpedig az alkatrész tároló szekrényt. Távirányítós RGB LED-szalag világítja meg a polcokat, a két lipo akksi töltőt most szereltem fel. Sokkal több helyem van, átláthatóbb, szebb, mint amikor csak le vannak a polcra téve, mellettük pedig az akksi. Egy creative 5.1 hangrendszer segít a gondolkozásban.
A hozzászólás módosítva: Jan 19, 2019
(#) tbarath válasza Kovidivi hozzászólására (») Jan 19, 2019 / 2
 
Féloff: pont ilyen szortimenterek vannak most Aldiban 2500 Ft-ért, ha esetleg valaki kedvet kapna hozzá
(#) fastaction válasza tbarath hozzászólására (») Jan 19, 2019 /
 
Köszönöm az infót ! Holnap veszek , akkor 4 darabot .
(#) tbarath válasza fastaction hozzászólására (») Jan 19, 2019 /
 
Itt a link: Bővebben: Link, elvileg csütörtöktől lehet(ett?) kapni, nem tudom találsz-e még a közeledben. Ma a Tűzoltó utcaiban láttam még belőle.
(#) fastaction válasza tbarath hozzászólására (») Jan 19, 2019 / 1
 
Itt a XVII. Kerülerben is van kettő Aldi , holnap meló előtt megnézem . Pont tegnap este szörnyülködtem a szortimentek árain . Mondtam is magamban , hogy ebbe , csak IGBT -ket szabad venni , mert a tároló is 30.000.-
(#) fastaction válasza Kovidivi hozzászólására (») Jan 19, 2019 /
 
Nagyon szuper lett !
(#) Alkotó válasza Kovidivi hozzászólására (») Jan 19, 2019 /
 
Ezek a típusú tárolók, sőt ez a fajta tárolási rendszer egységesen nem ilyen elhelyezésre van kitalálva. Ezeket vagy falra, vagy a saját szélességükkel azonos méretű polcra kell tenni.
Az a megoldás amit a képed mutat rendkívül helypazarló. A tároló előtti polcrész teljesen kihasználhatatlan. Ha bármit oda tennél, akkor nem tudnád a rekeszeket elérni.
Az ugyan csak kényelmi kérdés -nálam ez egy fontos szempont-, de így nem is látsz bele az egyes rekeszekbe ha azokat csak egy kicsit húzod ki.
Tehát ha már a tárolók megvannak, akkor célszerű lehet elgondolkodni egy másfajta elhelyezésen, ami jobban közelíti a minimálisan elvárt körülményeket.
(#) Kovidivi válasza Alkotó hozzászólására (») Jan 19, 2019 /
 
A polc a tároló szélességének duplája, plusz 2cm (vagy mélységre gondoltál inkább?) Fal nincs a közelben (kézzel elérhető távolságban), métereket nem szeretnék alkatrészért sétálni. A tárolók előtti hely ha nem lenne, akkor sem lenne jobb, szóval inkább legyen ott egy kis tároló felület, mondjuk az éppen elöl levő szerszámoknak.
A hozzászólás módosítva: Jan 19, 2019
(#) tbarath válasza fastaction hozzászólására (») Jan 19, 2019 /
 
Hát igen, vannak árak, néha én is csak nézek.
De Aldiban évente néhányszor lehet ilyet kapni, nekem is van néhány. Nyilván a legolcsóbb fröccsöntött műanyag, de van benne 8x4 db 110x65x35-ös kis fiók, alatta pedig egy nagy. A kis fiókok elválasztó lapokkal 3 részre oszthatók, ebből 32-t kapsz. Ár-érték arányban ettől jobbat nem nagyon találtam még.
(#) Bakman válasza Kovidivi hozzászólására (») Jan 19, 2019 /
 
Idézet:
„métereket nem szeretnék alkatrészért sétálni”
Létezik ilyen műhely?
(#) pinyó39 válasza Bakman hozzászólására (») Jan 19, 2019 /
 
Ja, nálam az egyik falon hat ilyen aldis box van, a rá merőleges falon meg négy hagyományos egy hat méter hosszú asztalon, sétálhatok.
(#) Alkotó válasza Kovidivi hozzászólására (») Jan 19, 2019 /
 
A körülmények és az igények alapján kell dönteni. Ha a meglévőt láttad a leginkább kedvezőnek, akkor jól döntöttél az elhelyezésről.
Ezzel együtt, fenntartom a helypazarló állításomat.
Nem gondoltam még végig, de néha én is belefutok nagy mélységű polcok értelmes kihasználhatóságába, ezért az első gondolatom az lenne, hogy két tárolót a hátán össze kellene fogatni, és forgathatóvá tenni őket. Esetleg lehetne négyet is, egymástól eltolva, mint régen a kazettatartók esetében.
Másik jó irány lehet az általam egyébként jónak gondolt nagyobb mélységű fiókok használata. Eddig általában ilyet készítettem.
(#) killbill válasza pinyó39 hozzászólására (») Jan 19, 2019 /
 
Kellett neked akkora ház
(#) pinyó39 válasza killbill hozzászólására (») Jan 19, 2019 /
 
Lassan már nem férünk el (Hívlak majd, rég beszéltünk)
(#) Kovidivi válasza Alkotó hozzászólására (») Jan 20, 2019 /
 
Szeretem, ha néha üres a polc a tárolók előtt. De általában valamit úgyis odarakok... Akksis porszívót tölteni, bármit. A tároló legalsó fiókjában pedig olyan dolgot tartok, ami nagyon ritkán kell, és elég csak 2cm-re kihúzni, hogy elérjem. A kis tárolókból egyszerre többet teljesen kihúzok, lerakom a dolgozó asztalra, mivel úgyis az Eagle-t kell használnom, hogy megtudjam, hány db kell az ellenállásokból.
Azt is számításba kellett vennem, hogy ez a műhely egy nagyobb szoba leválasztott része (ikeas 5x5-ös polcrendszerrel). Erre a "falra" nem lehet semmit rögzíteni, másik falon van a szekrény egybeépítwtt asztallal, harmadik falon ablak, negyedik oldalon egy második dolgozóasztal, mögötte pedig folyosó, és csak utána jön a fal. Tehát a 4 falból 3-ra nem lehet semmit felrögzíteni.
A hozzászólás módosítva: Jan 20, 2019
(#) nedudgi válasza Kovidivi hozzászólására (») Jan 20, 2019 /
 
Az nem lehet megoldás, hogy a polcrendszeres "falra" valamilyen (bútor)lapból teszel borítást? Így vesztesz pár centit, de arra már csak lehet valamit rögzíteni.
(#) SALáta hozzászólása Jan 20, 2019 /
 
Mérő állomás. Ha elkészül a tároló a műhely mellett rend is lesz. Most a fiókokba a mérő/gépkiszolgáló legfontosabb részei vannak.
(#) gernerakos hozzászólása Jan 20, 2019 /
 
Az Aldiban 2500 a 4*8 fiókos alkatrésztároló. Nem reklám, de szerintem megéri.
(#) Kovidivi válasza nedudgi hozzászólására (») Jan 20, 2019 /
 
Köszi a tippet. A polcrendszer mint műhely tároló működik, nem az asszony virágai vannak rajta Nem lehet eltakarni. Viszont mostanában nem tervezek nagyobb átalakítást, használható a műhely, nem idegesít semmi benne. A hely meg korlátos, szóval a cuccoknak kell kevesebbnek lenniük.
(#) Mzolee válasza tbarath hozzászólására (») Jan 20, 2019 /
 
Hát igen ugyanilyet lehet kapni néha a Lidl-ben is más márkanévvel de 3000 Ft alatt sohasincs és abba nem mellékelnek elválasztókat sem
(#) bbb válasza Mzolee hozzászólására (») Jan 20, 2019 /
 
Az Aldisnak is 3000 a normál ára, viszont most akciózzák - gondolom rajtuk ragadt… Én annakidején bevásároltam már ezekből, így már nem vagyok érdekelt az akcióban, de mindenkinek bátran ajánlom ezeket a dobozokat.
(#) Ráx Aladár hozzászólása Jan 20, 2019 /
 
Még tavaly nyáron lett berakva
(#) Alkotó válasza Ráx Aladár hozzászólására (») Jan 20, 2019 / 1
 
Mit kellene a képen látnunk?
(#) Teaway válasza Ráx Aladár hozzászólására (») Jan 21, 2019 /
 
Szép az IKEA-s lámpa...
(#) Zoli_bácsi hozzászólása Jan 29, 2019 / 5
 
Hosszú tervezés és agyalás után elkészült az alkotóbázisom Persze mindig lesz mit fejleszteni.

Új műhely
(#) Gafly válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Jan 29, 2019 /
 
Brutális az a váltás 0:30 környékén.
(#) csjoki válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Jan 29, 2019 /
 
Szia! Tetszik! Az üres falakra sok-sok alkatrész tárolót, mert látom az neked is kevés van. A gyufásdoboz nálam is megtalálható a sok sok apróságnak! ( régen csak az volt elérhető). Az évek során majd úgy is megtelik a műhely, néha alig férek.
(#) vanzerr válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Jan 29, 2019 /
 
Ez nagyon király lett Zoli!
Következő: »»   293 / 308
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem