Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hegesztő inverter javítás
Lapozás: OK   98 / 114
(#) Pásztor István válasza erbe hozzászólására (») Feb 8, 2020 /
 
Hogy korábban hogy hegesztett, azt nem tudom, csak amikor ide került és mielőtt szétszedtem próbáltam hegeszteni vele 5 másodpercet, csúnyán sípolt, azon a frekin ami a beállított áramhoz tartozik, de hogy az megfelelő volt e vagy sem, nem tudom.Nem mertem tovább kínozni.
(#) erbe válasza Pásztor István hozzászólására (») Feb 8, 2020 /
 
A sípolás sajnos vele jár a hangfrekvencián dolgozó inverterrel, de a hegesztés hangja mellett el lehetett viselni.
(#) Pásztor István válasza erbe hozzászólására (») Feb 9, 2020 /
 
Valamikor úgy 25 éve javítottam TESLA invertereket, azok is hangfrekis tartományban működtek. Sípoltak is rendesen, de az a sípolás zene volt a fülnek. Ez nem sípol, hanem hangosan kerreg és az a gyanúm, hogy alacsonyabb a frekvencia mint kellene. Vagy nem megy mind a két tirisztor. Nem tudom--.Nyomozok tovább most már szkóp, frekvencia mérés stb.
(#) laci1967 hozzászólása Feb 18, 2020 /
 
Sziasztok
Vásároltam egy hibás Royal kraft line igbt-250 inverteres hegesztőt. Meg szeretnem javitani és ehez keresek rajzot és segítséget.
A hiba a power led és a hővédelmi led villog és közbe kattogó hang hallatszik a gépből.
A segítséget előre is köszönöm.
(#) Chipmunk1960 válasza laci1967 hozzászólására (») Feb 19, 2020 /
 
Szia, rajzot nem igen találsz, próbálj meg fényképeket csatolni a belsejéről. Ha kattog, akkor általában zárlat miatt valamelyik kapcs táp nem tud felállni. próbálj meg zárlatot keresni első körben.
(#) torokadam911 hozzászólása Feb 20, 2020 /
 
Üdv!
Adott egy 200 amperes inverteres hegesztő, zöld led vilagít a panelen de kimeneti feszültség nincs. Vezérlő panelen ka3525-öt csereltem, mert az egyik kimenete rossz volt meg 2 opto csatolot is kicsereltem,de semmi valtozas, tranzisztorok,fetek,stb jók. Talaltam hozza közel álló kapcsolasi rajzot, legalabbis a vezerlo azonos, a fopanel egy kicsivel elter. Ha van ra valakinek valami ötlete azt szívesen fogadnám.
(#) Ge Lee válasza torokadam911 hozzászólására (») Feb 20, 2020 /
 
Azon a rajzon nem egyszerű eligazodni. Ha az SG kimenetén ott van az ellenütemű meghajtójel akkor onnan kell menni tovább szkóppal, és nézni hogy hol tűnik el. Ahogy nézem megbonyolították ezt rendesen, egy gate trafóval meg az SG kimenetén lévő buffer fokozattal simán lehetne hajtani az IGBT-ket.
(#) Phile80 válasza torokadam911 hozzászólására (») Feb 20, 2020 1 /
 
A hőkioldó led nem világít?
Lehet ez a megfelelő rajz:

ZX7-200.jpg
    
(#) torokadam911 válasza Phile80 hozzászólására (») Feb 20, 2020 /
 
Nem világít!
(#) sary válasza publutyka hozzászólására (») Feb 20, 2020 /
 
Szia!Egy kicsit régi már a post,de hátha még megvan a heggesztő.Pont ilyen van nekem is,és megadta magát,a relé és a 400V kondi között lévő ellenállás szétdurrant,esetleg meg tudnád mondani hogy mekkora?vagy van egy kapcsolási rajzod?Köszi előre is
(#) sary hozzászólása Feb 20, 2020 /
 
Sziasztok!egy Walmer MMA 120 inverteres heggesztőm megadta magát.két igbt beadta a derekát.A gondom az hogy egy ellenállás is elszált,gyakorlatilag darabokra hulott,így nem tudom mekkora volt benne.mellékelek egy korábbi postból képet pont ez az ellenállás értékét kellene tudni.A relé és a 400V os kondi között lévőröl lenne szó.Valakinek esetleg ötlete?
(#) dara válasza sary hozzászólására (») Feb 20, 2020 /
 
4,7ohm-10ohm között lehet 10w os.De ha ez elszállt vitte a végfokot is,meg persze a meghajtást.
(#) sary válasza dara hozzászólására (») Feb 20, 2020 /
 
Szia.Köszi a gyors válaazt.Az mit jelent pontosan?érdemes javítani?Gondolom akkor ez az ellenállás melett a 2 db IGBT csere nem oldja meg a problémát?
(#) dara válasza sary hozzászólására (») Feb 20, 2020 /
 
Ezt csak a mérés derítheti ki.Ki ki kell mérni hogy a meghajtás túlélte e.Ha nem,azt is javít.Általában nem éli túl.Most nézem majd tizéves hozzászólásra reagáltál.
A hozzászólás módosítva: Feb 20, 2020
(#) sary válasza dara hozzászólására (») Feb 20, 2020 /
 
Igen kb annyi évesre mert ott az akkori hozzászólásban találtam olyat mint az én PCB-m, csodás kínai ez is,mint minden manapság
A történet röviden: heggesztőt bedugtam, se kép se hang, ventilátor nem megy mi egyebek,szétszedtem a biztosíték ki volt purcanva,kicseréltem, erre az ellenállás amit írtam (a képen a bizti melletti zöld) felforrt vörösre, gyorsan kihúz és vizsgáltam, csak ugye addigra nem látszott semmi az ellenáláson a melegtől lekopott. Igbt K30n60HS kettő van benne ,mind kettő zárlatos, ezeket már kiszedtem és vizsgáltam (diódák rendben ha minden igaz). Na és erre azt gondoltam hogy ha ezeket kicserélem és megtudom mi az az ellenállás érték(amit most már leírtál hogy, 4,7 10W, gyanítom a lágyindító ellenállás) akkor hátha menni fog, de a amit írtál azok alapján nem úgy hangzik

MMA120.png
    
(#) Phile80 válasza sary hozzászólására (») Feb 20, 2020 /
 
Az ellenállás értéke: 47R 8W
A hozzászólás módosítva: Feb 20, 2020
(#) sary válasza Phile80 hozzászólására (») Feb 20, 2020 /
 
Köszi a gyors választ!Bár elötted párral Dara úgy írta hogy 4,7-10R közötti lehet.Bár írta hogy a meghajtás is valószínűleg meghalt ugyh az ellenállás a legkeveseb sajna....
(#) Phile80 válasza sary hozzászólására (») Feb 21, 2020 /
 
Ez a a gép a Telwin Tecnica 144-es gép másolata. Könnyen javítható.
Rajz
(#) sary válasza Phile80 hozzászólására (») Feb 21, 2020 /
 
Szia!Köszi a rajzot, tényleg pont ilyen az enyém is, annak a koppintása. Kis segítséget kérhetek, hogy az IGBT és ellenálláson kívül mit ellenőrizzek még?
(#) Chipmunk1960 válasza sary hozzászólására (») Feb 24, 2020 /
 
Szia, Az U1 -től az IGBT ig mindent.... Bármi elszállhatott.Célszerű, s hatékonyabb szkóppal, ahol eltűnik a jel vagy torzul, ott kell részletesebben.
(#) torokadam911 válasza Ge Lee hozzászólására (») Feb 24, 2020 /
 
Probaltam végigmerni, 59-es végű kép az a mosfeteket vezérlő jele, 24-es végű kep pedig a mostfet kimeneten mértem ami megy ra a vezérlő trafóra(pirossal bekarikazva)
(#) Ge Lee válasza torokadam911 hozzászólására (») Feb 24, 2020 /
 
A középső képen miért csökkent le a kitöltési tényező? Annak nagyjából ugyanolyannak kéne lenni mint ami az első képen van. Egyébként változik az árampoti tekerésére a kitöltés? Addig kellene eljutni, hogy a meghajtó fetek kimenetén (az a 2 szál drót ami a teljesítmény feteket hajtja) egyforma négyszögjelnek kellene lenni, azaz szimmetrikusnak a félperiódusokra nézve, és nagyjából egyforma négyszögjelnek kellene lenni a 4 teljesítmény FET gate-jén is, ugye kettő-kettőnek ellenfázisban.
Nem ismerem annyira ezt az IC-t, de mintha a 8-as lábon lévő feszültséggel lehetne szabályozni a kitöltési tényezőt anélkül hogy az áramszabályozás működne, vagyis áram folyna a körben.
(#) torokadam911 válasza Ge Lee hozzászólására (») Feb 24, 2020 /
 
Ezt meg nemtudom miert csokkent le, poti tekeresere nemvaltozik a kitoltesi tenyezo, fetek negyszogjele stimmel, ellenfazisok is megvannak. Lehetseges hogy azert nem valtozik mert nincs visszacsatolás, kivancsisagbol kivettem a ca3410-es műveleti erositot es ugyan az a helyzet.
(#) Ge Lee válasza torokadam911 hozzászólására (») Feb 24, 2020 /
 
Valami gubanc van ott. Ha az IC kiadja a teljes kitöltésű négyszögjelet, akkor annak egészen a fetekig ugyanúgy kellene kinézni leszámítva a felfutás végét. Azt sem látni milyen osztásban van a szkóp, de a jelnek tápfesz közelében kellene lenni, de legalábbis 6-7V felett, hogy egyáltalán meg tudja rendesen hajtani a feteket. Ahogy nézem nem csak a kitöltés tűnik el hanem a jel amplitúdója is.
(#) torokadam911 válasza Ge Lee hozzászólására (») Feb 25, 2020 /
 
Leforrasztottam azt a kis meghajto panelt, fetekrol oda megy ra egy trafora a jel, kepen latszik hogy odaig oke a jel, viszont ateges nyomait talatltam 2 tuske kozott. Utolso kep az egyik kimeneten levo jelrol keszult.
(#) Ge Lee válasza torokadam911 hozzászólására (») Feb 25, 2020 /
 
Na igen, ott a 2 forrszem között valami átszaladt... Az utolsó képen ha az a jel a fetekre megy, akkor ott egyszabályos négyszögjelnek kellene lenni, olyannak mint ami az IC-ből kijön.
(#) torokadam911 válasza Ge Lee hozzászólására (») Feb 25, 2020 /
 
Fetekre szabalyos negyszogjel megy, az elso kepnel a jel trafo 2 szal vezetekere megy. Utolso kepnel pedig amin ez a trafo van annak 4 kimenete van es abbol az egyiken mertem.
(#) csabagalcsaba válasza torokadam911 hozzászólására (») Márc 1, 2020 /
 
Ha segít ez a rajza annak a FET meghajtó panelnak.
Üresjáratban 30-100 kHz-es, keskeny kitöltésű, szabályos négyszögjelet kell tudni mérni a fetek gate lábán. A potméter tekergetése nem befolyásolja ezt a jelalakot.
Itt elég zavarosnak látom már azt a jelet is, ami a meghajtó trafóra megy.
Csak egy tipp, de olyan mintha a kis trafót meghajtó H-híd valamelyik eleme tönkrement volna és egyik félperiódusban csak lebeg a trafó, innen adódhat az a kis szinusz szerű pukli.
A hozzászólás módosítva: Márc 1, 2020

fet trafo.jpg
    
(#) torokadam911 válasza csabagalcsaba hozzászólására (») Márc 1, 2020 /
 
Fetek gate labain szabalyos negyszogjel van, ugye van benne 4 db fet,
2 nfet es 2 pfet, parban 1 p es 1 n, most ahogy mertem egyforma negyszogjel megy a parban levo n-fetre es a p fetre míg a masik parban levo fetekre a masik negyszogjel elleutemu jele. Ennek igy kellene lennie?
Csatolt kep a jelről ami a fetek gate labaira megy.
(#) dara válasza torokadam911 hozzászólására (») Márc 1, 2020 /
 
Igen ez jó.
Következő: »»   98 / 114
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem