Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Internetes rádióvevő
 
Témaindító: Vales, idő: Júl 4, 2008
Lapozás: OK   6 / 15
(#) jimmi12 válasza Skori hozzászólására (») Aug 22, 2020 / 1
 
Szia, az arduino-s program ami írogat lcd-re az publikus? A nyomógombokat az arduino-ra vagy az ESP-re kell kötni?
(#) lelkes amatőr hozzászólása Aug 24, 2020 / 1
 
Ha már internetes rádió, itt egy lehetséges összeállítás.
(#) Inhouse válasza lelkes amatőr hozzászólására (») Aug 24, 2020 /
 
Elég durva...
(#) szenorb hozzászólása Aug 26, 2020 / 4
 
Helló.

Sikerült éltre kelteni Wemos D1 mini és VS1053 combót.
Bővebben: Link
Egyenlőre kijelző nélkül.
Arduino keretprogrammal első feltöltésre elindult.
Mobilon keresztül csatlakoztam a wifihez. Sikerült feltölteni egy minimális radio.ini fájt.
SSID, wifi jelszó, hangerő, egy rado catorna.
Szépen csatlakozott, el is indult. Ez után további csatornák hozzá adása már sikerült webes felületen.
(#) Skori válasza jimmi12 hozzászólására (») Aug 26, 2020 /
 
Elvileg van a rádió weboldalán is mindenféle kiegészítés a rádióhoz, de ha szeretnéd, odaadom a saját programomat is. Viszont az én programom arduinoval ugyan, de Bluepill-re készült, és a 2x16-os LCD kijelzőt két adatvezetékkel hajtom meg ezzel a módszerrel: Bővebben: Link
A nyomógombokat az ESP-re kötöttem rá, de simán lehetne akár a BluePill-en is, csak akkor kicsit többet kellett volna programozni.
A hozzászólás módosítva: Aug 26, 2020
(#) Skori válasza szenorb hozzászólására (») Aug 26, 2020 /
 
Mennyire gyorsan jelenik meg a webfelület? Ha szól a rádió akkor mennyire gyors a webfelület?

A KAradionak ez a gyenge pontja, hogy a webfelület elsőre lassan jelenik meg, de ha egyszer már betöltődött utána már gyorsan működik (mert utána már websocketet használ az adat küldéshez és fogadáshoz)

A 3db nyomógombnak mi a funkciója?
Bekapcsolás után mennyi idő múlva szólal meg leghamarabb? (KAradio esetén nálem kb. 10 másodperc)
(#) szenorb válasza Skori hozzászólására (») Aug 27, 2020 / 1
 
Hello.
Első betöltéskor lassú, amíg nem töltöm fel a radio.ini-t. Szintén a web a gyenge pontja, ugyan az mint KAradiónál. A leg egyszerűbb felépítést használom. Kijelző nélkül 1db nyomógombal. Ami az ini-ben előre beállított csatornát lépteti. Az általad említett nyomógombok a kijelző mellé kellenek navigáláshoz. Csatorna váltás úgy 5 másodperc. Arduino alatt soros monitorral szépen látni hogy épül fel a kapcsolat, inden infót kiír a csatornáról.
(#) Inhouse válasza szenorb hozzászólására (») Aug 28, 2020 /
 
A KaRadio-snak nem kell szerintem 5s a csatornaváltáshoz, nekem nem tűnt olyan soknak. Ha szól és betöltöm a weblapját, akkor lapbetöltés 1/3-ánál megakad a betöltés és a hang is megszakad. Aztán általában tovább megy, betölt a lap és megszólal újra. Utána már jó, lehet állítgatni, nem akad meg.
Tegnap megint hallgattam volna huzamosabban és egy idő után borzasztóan elkezdett akadni, ilyet eddig nem csinált.
Amit még észrevettem, hogy a router alatt van egy bő méterrel egy faházban, és mégis, amikor bemegyek, vagy kijövök onnan, van hogy megszakad egy pillanatra a hang. Mellette megyek el, nem köztük.
(#) Gafly hozzászólása Aug 28, 2020 /
 
Detektoros internet rádió?
(#) proba válasza Gafly hozzászólására (») Aug 28, 2020 /
 
Esetleg olyan mint Kempelen Farkas sakkozógépe...
(#) Gafly válasza proba hozzászólására (») Aug 28, 2020 /
 
Én oda nem akarok (még egyszer) becsomagolódni.
(#) Inhouse válasza Inhouse hozzászólására (») Aug 28, 2020 /
 
Nem a Karadio akadt. Ma volt időm vele foglalkozni. Az tűnt fel, hogy a NAS áll...ezek szerint volt egy áramszünet valamikor. Ma is akadozott egy idő után, aztán megállt. Ránéztem a telefonomra (ugyanazon a másodlagos routeren volt), felkiáltójel a wifi mellett. Újraindítottam, semmi változás. Újraindítottam a szolgáltató modemrouterét, és megjavult. Aztán még ment egy órát akadás nélkül. Ezek szerint már tegnap is a fő eszköz vacakolt az internettel.
Ja, saccra 2-3s egy csatorna váltás.
A hozzászólás módosítva: Aug 28, 2020
(#) jimmi12 válasza Skori hozzászólására (») Aug 29, 2020 /
 
Szia, megnéztem amit te csináltál, de sajnos én más úton indultam, az lcd illesztés egy Arduino Pro Micro és I2C-s 16x2-es lcd lett volna. Egyenlőre stoppoltam a projektet egy aprócska hiba miatt sikerül kivégeznem az Arduinot és a Node MCU-t is, rendeltem másikat, ha megérkeznek folytatom.
(#) szenorb válasza szenorb hozzászólására (») Szept 4, 2020 /
 
Helló. Valami oknál fogva wemos d1 mini, vagy esp32 vel is leakad a proram. Megtelik a puffer és leáll a rádió. Pedig esp 32 kétmagos, 240MHz-en pörög. Ki próbáltam esp32 belső Dac-ot használva. Ugyan az az eredmény. Megtelik a puffer leáll a rádió.
(#) Skori válasza szenorb hozzászólására (») Szept 4, 2020 / 1
 
Próbáld meg akkor Te is a KaRadio-t. Az ESP32-es verziót is kipróbáltam, és nálam az is jól működik, csak arra még nem raktam kijelzőt meg enkódert.
(#) szenorb válasza Skori hozzászólására (») Szept 11, 2020 /
 
Helló.
ESP32 -nek a belső DAC használható KaRadio alatt, nagy kell külső DAC vs1053?
(#) Skori válasza szenorb hozzászólására (») Szept 21, 2020 /
 
Nem próbáltam ki a gyakorlatban, de elvileg igen, használható a belső DAC is. A webfelületen van ehetőség a kiválasztására. De erős a gyanúm, hogy céláramkörrel (VS1053-al) sokkal jobb hangminőséget kapunk.
Amúgy a VS1053 nem csak simán egy külső DAC, hanem MP3/AAC dekóder is. Azért emelem ezt ki, mert egyébként külső DAC is kapcsolható az ESP32-hez...
(#) Skori hozzászólása Szept 26, 2020 /
 
Tudtátok, hogy létezik okostelefonra (androidra) távirányító program a netrádióhoz (karadio-hoz)? Az előbb raktam fel a telefonomra a "play áruházból", és szépen teszi a dolgát. Egy kijelző és nyomógombok nélküli "alap ráidóhoz" pedig különösen hasznos lehet.

Ja még valami: vett mostanában valaki ebay-ról VS1053 modult? Megy vele a flac/mpeg4/AAC ?
A hozzászólás módosítva: Szept 26, 2020
(#) Inhouse válasza Skori hozzászólására (») Szept 27, 2020 / 1
 
Kösz a tippet az appról.
Vettem VS1053-at, de nem kellett az MP3-on kívül más. Igazából, csak keresni kellene egy ilyen kodekkel dolgozó streamet és beadni neki. Nekem valami olyan rémlik, hogy a FLAC nem megy alapból, ahhoz kell még valami.
(#) Skori hozzászólása Okt 2, 2020 / 1
 
Játszottam egy kicsit a karadio32-vel. A képeken: ESP32 + ILI9341 + VS1053 + encoder. Érdekes módon ezzel mennek az AAC-ben streamelő rádiók is (az ESP8266-al nem ment).

Sajnos nyomógombokat alapból nem kezel, ahhoz a feltöltendő kódban kellene faragni egy kicsit, de számomra nem teljesen világos ennek a módja (a hardver konfig particiót kellene módosítani). Az enkóder meg alapból hangerőszabályzó, így a csatornaváltás körülményes. Hosszan nyomni kell, aztán tekerni, mert a rövid nyomás az start/stop... elég logikátlan megoldás, akkor már az ESP8266-nál használt 6db nyomógomb is ügyesebb. Viszont sokkal jobb a reakcióideje, pl. a webfelület gyorsabban bejön, és az androidos app is sokkal gyorsabban kapcsolódik hozzá. Persze lehetne még egy MCU-t mellé rakni, hogy az kezelje a kijelzőt meg a gombokat...

ILI9341-hez vajon van olyan arduino könyvtár ami megy bluepill-el, és elég gyors?
(#) pipi válasza Skori hozzászólására (») Okt 2, 2020 /
 
Van még pár szabad láb ha jól látom, tehetsz rá nyomógombot, a forrást átírhatod
(#) Skori válasza pipi hozzászólására (») Okt 17, 2020 /
 
Annyira nem látom át a projekt működését, hogy nekiálljak átírni, egyszerűbb mellétenni még egy MCU-t. Ugyan ez nem túl elegáns dolog, de más is szól mellette. A rádió indulásakor megbicsaklik a hangja, és eléggé úgy tűnik, hogy ez öszefügg a kijelző kezelésével. A kijelző kezelése sem valami gyors, sokkal jobban nézne ki, ha egy külön MCU tudná ezt jó sebességgel megoldani, és egyúttal teljesen a saját elképzelésemre tudnám szabni a nyomógombok (tetszés szerinti számú és funkciójú) kezelését is.
(#) Skori hozzászólása Okt 17, 2020 /
 
ESP32/Karadio32-vel játszott valaki rajtam kívül? Esetleg más hangkimenettel mint a VS1053?
(bár a VS1053 szerintem kimondottan jól szól)
(#) lesliewednesday válasza szenorb hozzászólására (») Okt 19, 2020 /
 
Végre nekem is összeállt ugyanez a webrádió. Kijelző nélkül, kisebb döccenőkön átjutva, weblapon át egészen jól használhatónak tűnik. A napokban érkezett, így rákötöttem az LCD-t is. Sajnos nem tökéletes a kijelzés. A kijelző modul egy ilyen: 1.8 inch 128X160 SPI ST7735S TFT LCD full color display (blue PCB). Edzelf utal a leírásban, hogyan kell ezt konfigolni, de akkor is nekem kb. 2-2 pixel lemarad fent és bal oldalon. Nem szeretném átírni mindenhol a kijelzett értékek pozícióját. Tudtok valami globális (offset vagy pos) eltolást, konfigot erre az LCD modulra? Olyan érzésem is van, hogy nem mindent jelez ki, amit tudnia kellene. Induláskor szerintem ok, de amint betölti az aktuális állomást, csak az **Internet radio** a felső sorban, alatta az aktuális zeneszám címe, előadója, majd jóval lejjebb az állomás neve látható.
(#) jimmi12 hozzászólása Okt 19, 2020 / 2
 
Sziasztok, sok elbaltázott lépés után végre az enyém is kezd összeállni. Tesztüzemben a hétvégén egész jól működött. Egyenlőre a kezelő gombok még nincsenek bekötve, ez a következő lépés lesz. (a mechanikai kialakítás picit nehézkes a doboz adottságai miatt. Meglepően jó hangja van, műhelybe szerintem tökéletes.
(#) jimmi12 hozzászólása Okt 28, 2020 / 4
 
Annak ellenére, hogy úgy látszik eléggé "csendes" ez a topik, megosztom a "v2"-es verzió eredményeit.
A "v1"-es verzióhoz képest beépítésre kerültek a nyomógombok és kiegészült pár kényelmi funkcióval is. Röviden, minden funkciót egy Arduino Nano végez, erre vannak kötve a nyomógombok és soros porton keresztül vezérli a Wemos D1-et, ami kapott egy külső antennát. A hangerő potméter kapcsoló funkciójával (és egy segédtáppal) kiegészítettem az alap programot egy "stand by" funkcióval. Alap azaz "stby" állapotban némítja a TPA erősítőket, lekapcsolja a "főtápot" , kikapcsolja a kijelzőt és egy led villogásával jelzi az állapotot. Bekapcsolás után engedélyezi a "főtápot", deaktiválja a némítást és újra indítja a Wemos modult. A tesztüzem még folyamatban, de eddig működik.
(#) Inhouse válasza jimmi12 hozzászólására (») Okt 29, 2020 /
 
Nézzük, hogy most te tudsz foglalkozni a dologgal és elkészültél. Tetszikeltem.
(#) lesliewednesday válasza Skori hozzászólására (») Nov 1, 2020 /
 
A Karadio kezeli a https linken lévő stream-eket is? Sajnos Edzelf rádiója nem, még a 32 bites sem, ha jól látom.
(#) Skori válasza lesliewednesday hozzászólására (») Nov 5, 2020 /
 
Ha küldesz egy linket a stream-re, akkor szívesen kipróbálom.
(#) Pimpike4952 hozzászólása Nov 5, 2020 /
 
Sziasztok!

Tanácsot szeretnék kérni: egy olyan netrádiót szeretnék építeni a lehető legolcsóbb, legegyszerűbb módon, ami csak 2db rádiót vesz. Nem kell kijelző sem,viszont kéne ethernet és/vagy wifi ill. valami végfok, ami meghajt egy 16ohm 3W körüli hangszórót. Ez utóbbit tudom, hogyan oldanám meg low cost-ban, de mintha emlegettetek volna olyan DAC-ot, ami megtud hajtani hangszórót is (mono rendszert szeretnék. 1db gomb lenne, amivel a két adót lehetne váltogatni és egy poti a hangerőnek.
Annyi féle megoldást használtatok 2008 óta, hogy már belezavarodtam
A hangsúly az egyszerű kezelhetőségen és az olcsóságon van, az előbbi miatt a wifi a fő problémám ill. annak konfigurálása. Sima ethernet-nél DHCP-re lenne konfigurálva és kész, emiatt az is beleférne, ha első használatkor kéne csak UTP-vel összekötni, amíg beállítják a wifi-t, azt is a lehető legegyszerűbben. Jó lenne olyan megoldás, ami nem igényel PC-re telepített klienst, egy lebutított webes felületen át lenne beállítható a wifi. Ehhez viszont webszerver kell, az meg erőforrás-igényes, ezért az is beleférne, ha egy portable, egy gombos feltöltő programmal lehet beállítani, amit csak elindít a user, beírja a wifi SSID-t és passw.-öt, majd feltölti UTP-s kapcsolaton.
Sima mp3 stream van, nem számít a hangminőség, sem a pl. AAC vagy más formátumok támogatása. Milyen motyókat tudnátok ajánlani erre? Milyen IC-kben gondolkodjak?
Köszönöm előre is!
Következő: »»   6 / 15
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem