Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Vezetéknélküli termosztát
Lapozás: OK   7 / 7
(#) Bakman válasza VWAtus hozzászólására (») Nov 1, 2020 /
 
Pl. így, lásd melléklet.

Hozzávalók: két termosztát és egy kétáramkörös relé. Mindkét termosztát fűtési üzemmódra programozva. Ha középen nincs elég meleg, akkor az ahhoz tartozó érintkezők zárva vannak. Ha a felső részen is csökken a hőmérséklet, akkor a termosztát zár, a relé kap áramot, indítja a hőszivattyút és a másik érintkezője segítségével öntartású lesz. Így, ha a felső rész eléri a beállított hőmérsékletet, hiába kapcsol ki a termosztát, az öntartás miatt a relé behúzva marad.

Ha a középső rész is eléri az 50 °C-ot, akkor a termosztát megszakítja a relé áramát, az elenged, leállítja a hőszivattyút. Ha a középső részen kihül a víz, hiába kapcsol vissza a termosztát, mivel a felső még nem kapcsolt be, a relé nem fog áramot kapni addig, amíg a felső részen is ki nem hűl a víz.

A termosztátok beállításánál itt a hiszterázist a minimumra lehet állítani, a hiszterézist maga a puffertartály adja.

Javaslom két digitális termosztát beszerzését, a csőtermosztátok és merülőhüvelyes termosztátok nem adnak pontos beállítási lehetőségeket.
A hozzászólás módosítva: Nov 1, 2020
(#) VWAtus válasza Bakman hozzászólására (») Nov 1, 2020 /
 
Köszönöm szépen a gyors választ.
Van két merülőhüvelyes termosztát ami tekerős első körben megnézném azzal milyen eredményt mutat.
A kérdés még az lenne hogy megtudnád e adni nekem milyen néven keressem ezt a relét?
Köszönöm
(#) Bakman válasza VWAtus hozzászólására (») Nov 1, 2020 /
 
Ezekből annyi van, mint a tenger. Ami fontos, hogy két áramkörös (DPDT) és 230 V-os tekercsű legyen. Pl.: Finder 40.52.8.230.0000, de ehhez kelleni fog egy foglalat is.
(#) VWAtus válasza Bakman hozzászólására (») Nov 1, 2020 /
 
Köszönöm szépen
(#) proli007 válasza VWAtus hozzászólására (») Nov 2, 2020 /
 
Hello! Még annyit, hogy mind két termosztátnál a "C" és "NC" lábakat kell bekötni. Ez általában a 2-es és 3-as pontot jelenti. (Tehát a hőmérséklet emelkedésekor bontó érintkezőt.)
(#) AtusVW hozzászólása Nov 2, 2020 /
 
Sziasztok köszönöm a segítséget.
Úgy nézz ki működik szépen.
A hozzászólás módosítva: Nov 2, 2020
(#) airwalker hozzászólása Nov 28, 2020 /
 
Sziasztok!
Adott egy Baxi kondenzációs fűtő kazán, amit egy Siemens RDH100RF vezérel. A termosztát tud 2 pontos 1K, 2 pontos 0,5K, PID gyors, PID lassú módon szabályozni. Gyárilag PID lassúba szabályoz, ami a beállított hőmérséklethez közeledve ki be kapcsolgat. Nem tudom ez mennyire tesz jót a kazánnak, de gondolom nem igazán erre van tervezve. Kíváncsiságból első körben 2 pontos 0,5K módban használtam, 1 fokot hűlt és 0,5 fokot fűtött túl. Második hónapban PID lassúban használtam, ugye itt össze vissza kapcsolgatott(olyat is olvastam, hogy megtanulja a helyiség hőigényét). Majd ebben a hónapban visszatettem 2 pontos 0,5K módba, viszont itt is elkezdett olyat, hogy elért beállított hőfoknál is be be kapcsolgat akár fél percre is(10 perc alatt 3x játszotta el, míg a pincében voltam). Be lehet ezt a termosztátot valahogy állítani, hogy normálisan működjön?
Másik dolog: van egy ugyanilyen termosztát, ami egy évvel később lett vásárolva, azon már nem lehet szabályozási módot váltani, az csak PID-ben hajlandó működni. Találkozott már valaki ilyennel?
Következő: »»   7 / 7
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem