Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Autórádió (fejegység) problémák, kérdések, válaszok
Lapozás: OK   189 / 207
(#) Joe_001 válasza bernath hozzászólására (») Dec 2, 2020 /
 
A link lehet jó, de a linkhez hozzáféréshez van szüksége....
(#) bernath hozzászólása Dec 3, 2020 /
 
Csak ennyi volt...
(#) rcrajmund hozzászólása Dec 25, 2020 /
 
Sziasztok! Van egy fiat punto 2003 (csiklámpás) autó, JVC fejegységgel. Iso átalakítóval! Olyan gondom van,hogy az állandó 12v sarga vezetek és a piros lenne a gyújtás 12v, de azis állandó! Viszont nem találok multival olyan kapcsot amin a gyújtás levételével még van 12v, a gyújtáskapcsolóból a kulcs kivétele után megszűne és kikapcsolna az autórádió, de sajnos ilyet nem találok. Valaki aki jártás ebbe adhatna valami tippet, nem ismerem sajnos a fiat márkát ezért csak sötétbe tapogatózom.
(#) zolika60 válasza rcrajmund hozzászólására (») Dec 25, 2020 /
 
Pedig kell ilyennek lennie. Ha nem találsz mégsem, hozz az akkumulátorról. Ott egészen biztosan van.
(#) rcrajmund válasza zolika60 hozzászólására (») Dec 25, 2020 /
 
Az akkumulátorrol hova? A magnót jelenleg is a ki/be kapcsoló gombbal lehet kapcsolni. Sajna a gyári csatlakozóban nincs ilyen kapocs ahol a kulcs kivétele után veszi el a 12vot. Sajna csak állandó meg gyujtás le 12v van. Kimértem mindet multiméterrel!!!
(#) Joe_001 válasza zolika60 hozzászólására (») Dec 26, 2020 /
 
Szia! neki a piroson is állandó 12 V van. ( 30?) Az akkuról hogy lesz gyújtás (15) 12V ?
(#) Joe_001 válasza rcrajmund hozzászólására (») Dec 26, 2020 /
 
Szia !
Van egy olyan topik, hogy "Fiat elektromos hiba". Ott kérdezd meg, ők olasz autókkal foglalkoznak.
Egyébként az alfámban A tádiónál az Eurocsaiban a piroson jött az állandó 12V (30 sárga) és a gyújtás kapcsolt 12V (15 piros) színnel együtt fel volt cserélve. A kormány CANBUS adapter eurocsatlakozójűban cseréltem meg a két vezetéket, az adapternél, és a rádiónál már így lett jó.
Szóval, vagy megbékélsz azzal, hogy a gyújtásjapcsolóval nem kapcsolod a rádiót, vagy megkeresed a piros drót végét a biztosíték táblán, valamint lehet a relé is rossz, ami a 15-öt kapcsolja.
A hozzászólás módosítva: Dec 26, 2020
(#) Joe_001 válasza rcrajmund hozzászólására (») Dec 26, 2020 /
 
Még egy, a műszerfalon a van szivargyújtó? Az kapcsolt 12V vagy állandó feszen van? Ha kapcsolt akkor vidd onnan a (piros) tápfeszt a rádiónak.
A hozzászólás módosítva: Dec 26, 2020
(#) rcrajmund válasza Joe_001 hozzászólására (») Dec 26, 2020 /
 
Az a gond. Hogy gyujtáson kap feszt. Nekem az kéne hogy a kulcs kivétele után kapcsol ki. Megnéztém annyi van ha kihúzom a kulcsot a kapcsolóból akkor csak az utastérvilágítás kapcsol fel.
(#) rcrajmund válasza Joe_001 hozzászólására (») Dec 26, 2020 /
 
Ez még nem can-bus os!!!
(#) Joe_001 válasza rcrajmund hozzászólására (») Dec 26, 2020 /
 
Most az előny!
(#) gumibaba válasza decsi223 hozzászólására (») Dec 29, 2020 /
 
Addig nem is fog működni míg az autó gyári impulzus jele nincs a rádió "nyelvére" lefordítva, kell hozzá a kocsi típusával megegyező adapter ami a kormányt tudja értelmezni. Legtöbbször kínai drága de hasznos kis fekete boxról van szó.
(#) mraulajos hozzászólása Dec 30, 2020 /
 
Hali!
Van egy ilyen autórádió. Nagyon meg vagyok vele elégedve. Egy gondom van. Nincs hozzá magyar leírás, ezért bizonyos beállításokat nem tudok. Többek között: be - ki lehet e kapcsolni az útinform jelentést, vagy ennek a hangerejét beállítani? A jelenség: hallgatom a rádiót normális hangerőn, bejön az útinform jelentés, de olyan halkan, hogy semmit nem hallani belőle. Ha ilyenkor felerősítem a hangerőt, a jelentés megszűnése után, ordít a rádió. Jobb lenne ha be sem lenne kapcsolva.
(#) szs válasza mraulajos hozzászólására (») Dec 30, 2020 /
 
Persze, ki lehet, a TA beállításokat kell előkeresni.
Például ez segíthet, a 93-94 oldalon ott van a hogyanja
beállítás
Ha nem is pont ez a rádiód van, azért (mivel ugyancsak pioneer) a menet hasonló lehet.
(#) mraulajos válasza szs hozzászólására (») Dec 30, 2020 /
 
Köszönöm! Siker.
(#) szs válasza mraulajos hozzászólására (») Dec 30, 2020 /
 
Na, ennek örülök
(#) Lina1591 hozzászólása Jan 3, 2021 /
 
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
Problémám a következő lenne adott egy Daewoo Lanos hatchback 2002 évjárat. Az autóban nem volt rádió úgy vásároltam majd egy JVC ks-f350r rádió lett bele vásárolva ezzel tökéletesen működött olyan 2017 ig. Amikor egy kicsit jobbat szeretem volna bele ezért vásároltam egy overmax OV-CR-411G(X) típusú rádiót. na itt kezdődtek talán a gondok nagyon rosszul vette a jelet recsegett szinte csak de valahogy tűrtem neki közben eltörőt az antennám de az itt sikerült kicserélni jó minőségűre és hat a hiba továbbra is fennállt igy tűrtem neki valahogy pár évig amikor is eljött 2020 vége és ki szeretem volna cserélni egy Pioneer mvh-s320bt na igen ezt szépen be is szerelték csak épen nem akart jelet venni azt mondták vegyünk hozzá antennát vásároltam is de csere után hát kicsivel jobb lett de ugyan úgy használhatatlan lett jött a jó kis ebayos cucc egy jelerősítő majd ennek a beépítése után még rosszabb lett. ÉS mivel nem volt rádióm kényszerültem visszaraktam a legelsőt, ami ugye a JVC ks-f350r volt. igen ezzel megint szólt néha igy is van, ami bezavarja. kérésem pedig az lenne, hogy mit tudnék tenni, hogy fogjon jelet a drága kis Pioneer. válaszotokat és segítségeteket előre is köszönöm!
(#) pucuka válasza Lina1591 hozzászólására (») Jan 3, 2021 / 1
 
Az antennát a rádióhoz kell ám hangolni. Szakszervizben megoldják.
(#) Lina1591 válasza pucuka hozzászólására (») Jan 3, 2021 /
 
Szia köszi a választ! A pioneert azt szervizben cserélték. És miből áll ez a hangolas ha szabad tudnom?
(#) pucuka válasza Lina1591 hozzászólására (») Jan 3, 2021 / 1
 
A rádió antenna bemenetén van hangolóelem, azt kell beállítani. Ha "szakember" szerelte be, és fizettél érte, vidd vissza, reklamálj.
(#) Joe_001 válasza gumibaba hozzászólására (») Jan 5, 2021 /
 
Szia!
Én Angliából rendeltem, hamarabb itt van... Igaz Euro AV-s
(#) Inhouse válasza pucuka hozzászólására (») Jan 5, 2021 /
 
A mai rádiók bemenetén ez már nem "divat".
(#) Udvari Zsombor válasza Lina1591 hozzászólására (») Jan 5, 2021 /
 
Biztos, hogy minden rendesen össze van kötve mindennel? Nálam a szobában 12V adapterrel van egy régi autórádió, egyszerű erősítő-mentes antenna van ráhackelve (régi TV-hez való "bikaszarv" antenna), és így is jól veszi az adókat. Biztos, hogy minden jó abban az autóban? Végig kellene követni a rádiótól a tetőn lévő antennáig a teljes vezetékezést... Ugyan anno (2008 előtt) volt egy autórádiónk ami már nagyfeszültségű vezeték közelében elvesztette a vételt, olyan gyenge készülék volt, de leírásod alapján nagyon gyanúsnak tűnik, hogy az egyre újabb rádiók egyre vacakabbul teljesítenek nálad!
(#) mraulajos hozzászólása Jan 7, 2021 /
 
Hali!
Innen indítva a témát, a képen látható a megoldás. Felesleges volt ennyit törpölnünk rajta.?
(#) Ronin válasza mraulajos hozzászólására (») Jan 7, 2021 /
 
Szerintem nem volt felesleges. Az ember a próbálkozásokkal jut előbbre többnyire. De nem rossz megoldás ez sem. Ezt is ott ajánlották végül is.
(#) mraulajos válasza Ronin hozzászólására (») Jan 8, 2021 /
 
Igen, - nem rossz az, ha az ember forgatja az agyát.
Igen, - itt kaptam az ötletet, ami bevillanhatott volna nekem is.
(#) Lina1591 válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Jan 9, 2021 /
 
Szia köszi a választ probléma egyenlőre nincs megoldva ugyanis autócsere lesz ha minden jól megy akkor már nem probálkozok vele.
(#) oatis hozzászólása Feb 2, 2021 /
 
Üdv!
Adott egy Ford 6000CD autórádió. A hibája az, hogy hidegen nem látszik az LCD kijelzőn semmi. Mikor felmelegszik kb 30 Celsius fokra, akkor lassan megjelennek a kijelzőn a számok,betűk és minden rendben míg ki nem hül újra. Ja és még valami. A gyújtás ráadásakor mikor felébred a rádió, egy pillanatra -1-2másodperc- látszik a kijelzőn minden kicsit halványabvan azután eltűnik. Egyébként a rádiónak semmi baja. Háttér világítás is működik. Valaki esetleg tudja mi okozza ezt? Így most a rádió nem rossz, de nem is jó.
Előre is köszönöm.
(#) Profisixx hozzászólása Feb 3, 2021 /
 
Jó reggelt!
Egy Golf 4-gyári rádió BETA, CD lejátszóval együtt, jól működik mindkettő, de a rádió rendszertelenül önállósodik, bekapcsol magától és ha nem veszem észre, órákig szól,egy alkalommal az akku is lemerült ezért. Mi lehet a hiba? Minden csatlakozást ellenőriztem,nincs kontakt hiba, a gyújtás lekapcsolásával a rádió is kikapcsol, majd egy idő után önállósodik.
(#) Udvari Zsombor válasza Profisixx hozzászólására (») Feb 3, 2021 /
 
Próba képpen figyelni kellene, és ha megint önállósítaná magát, akkor rá kellene mérni a feszültségekre, hogy változik-e valami, mivel ha nincs bent a kulcs, akkor egy fő feszültség nincsen meg, így elvileg képtelen lenne bekapcsolnia. Vagy az autóban lett rossz valami, vagy a rádió bekötésénél nem stimmel valami, vagy pedig a rádió hibásodott meg és valahogyan gyújtás (kulcs) nélkül is képes lett bekapcsolni.
Következő: »»   189 / 207
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem