Fórum témák
» Több friss téma |
A GRBL nek van olyan változata ami mondjuk 4 motorral tud vezérelni két tengelyt ? X-Y és mindkettő mellett egy szolga ? Habvágó készítésén agyalok.
A hozzászólás módosítva: Nov 18, 2020
Ha csak szolgai módon másolni akarod az egyik motor mozgását, akkor ahhoz nem kell szoftver! A motor vezérlőjének a jeleit ha közösíted, akkor ugyanazt fogja csinálni mindkét motor. Tehát két motor, két vezérlő, és a vezérlő jele közösítve!
A hozzászólás módosítva: Nov 18, 2020
A terv az hogy általában együtt fut a mester és a szolga tengely , de bonyolultabb formáknál eltérően is mozdulhat mondjuk a x két oldala .
Akkor nem szóltam, itt már nem vagyok illetékes!
Gyakorlatban nem próbáltam, de elméletileg van lehetőség "A" tengely vezérlésére, ami alapból forgató lenne, de ez már erősen kompromisszumos megoldás, mert az ardu uno 12, 13 kimenetét használja, ami a főórsó vezérlését lenne hivatott ellátni. Tehát elméletileg megoldható, mert a habvágóhoz nem kell főorsó vezérlés ha a fűtőszál vezérlését egy sima hőfokszabályzóval oldod meg. Viszont lehet érdemes lenne a főként 3D nyomtatóoz kitalált RAMPS & Marlin kombó ami 5 tengelyt tud kezelni és még az asztalfűtés szabályozásával is lehet operálni a fűtőszálnál.
Megcsináltam, s működik!
Köszönöm a támogatást.
Köszönöm az infót lehet hogy éppen erre lenne szükségem ! Megnézem .
Ezt tudtam , köszönöm hogy segíteni akartál (ez a habvágó már a 3. cnc gépem lesz) de szerintem egyenlőre (kicsit átgondoltam a dolgot) A mostani marógépem UC 300ETH vezérlőjével fogom beindítani . csak egy +kifejtőpanelt kell használnom és már működik is . Ez a vezérlő 6 tengelyt tud kezelni csak pár csatlakozó és egy pár méter vezeték kell (egyszerre úgy sem fog menni a két gép ..) Mindkettőnek saját profilja lesz és indításkor eldöntöm melyiket szeretném használni .
A hozzászólás módosítva: Nov 19, 2020
Őszinte leszek! Nem néztem hogy ki tette fel a kérdést, mert akkor tudhattam volna hogy neked nem tudok újat mondani
De legalább a szándék megvolt
Biztos hogy nekem is lehet újat mondani én sem tudhatok mindent , 0 gépészeti tanulmány csak az elektronika szeretete ennyi ...
Kaptam egy 1200mW-os zöld TTL lézer modult vezérlővel együtt. Az Arduino shield-en megtaláltam a helyét, de szeretném csak a lézert használni az Arduinoról vezérelve.
Mivel nincs hozzá semmi leírásom a TTL jel frekvenciájával tudom a teljesítményt szabályozni? Milyen min-max értékre írjam meg a programot. Vagy elegendő a PWM-kimenetet használni?
A PWM csak 980 Hz. Ez elég kevésnek tűnik.
Be tudod állítani 32kHz vagy 64 re is maximum.
Lehet, hogy a TTL csak a jelszintet jelenti és akkor működik, ha oda 5 V-ot adok?
Igen azzal kapcsolod ki, vagy be, de nézz szét cnc-s fórumokban hogyan kell használni arduinóval, lasergrbl.
Kedves itt fórumozó Társak!
Tanácsotokra lenne szükségem. A vejem vett egy ugyan ilyen kis CNC-gépet. (Használtan, de szinte új állapotban) Bővebben: Link Még az ismerkedés folyik, hiszen a vő hangszerkészítő, így nem teljesen a gépkezelést tanulta. Leginkább a hegedű nyakának, illetve a csigának a kinagyolására használná egyelőre. (Bár még a hegedű csigának a 3D-ben való megrajzolása is kemény feladat.) A másik amit szeretne a későbbiekben az a gravírozás, lézervágás. 3-4 mm-es falemez a legjellemzőbb vastagság. Az említett művelethez milyen lézert javasolnátok? Mivel teljesen tapasztalatlanok vagyunk sokat számítana a támogatásotok! Tisztelettel, és köszönettel: csibai
3-4mm vastag fa lemezhez kb. 100W-os CO2 lézer lenne jó.
A hozzászólás módosítva: Jan 14, 2021
Nagyon szépek. Egyetlen dolog ami nekem nem tetszik. A lézer vágott él fekete. De ez adódik a technológiából. Talán a vizes vágás szebb lenne. De ott meg szőrősödik a felület a víztől.
Ha a sebesség-teljesítmény- levegő arány jól van belőve nem fekete nem kormos a vágott felület .
Hogy hívják és hol lehet kapni ilyen méretű maró befogót?
Befogóparton a neve.
A méreteit nem ismerem fel nem tudom azt hogy tudod megtalálni.
Megépítetted ilyen kicsiben. Szerintem erre pénzt költeni nemszabad.
Ugye ez csak próba darab? Legalább A4-es méretű hasznos munkafelület legyen azzal már lehet értelmes dolgokat is csinálni.
Sziasztok ! CNC faeszterga gép elkészítésén gondolkodom. Maga a gép megépítsével és vezérlésével nincsen gondom. Frekvenciaváltóval szoftverből kapcsolható és fordulatszám szabályozható gépről lenne szó, egyszerű X és Z mozgásokkal , Mach 3-al vezérelném, de szóba jöhet GRBL is. Tudna valaki ingyenes, egyszerű szoftvert ajánlani a g kód létrehozásához. Aspire régebbi verziót használok jelenleg, de ebben nem találok hozzá megfelelő marópályát és Postprocessort sem
Egyenlőre gyüjtöm az információkat
A hozzászólás módosítva: Feb 17, 2021
Szia! Biztos vagy benne, hogy frekvenciaváltó+aszinkron motorral akarod hajtani? Csak egy szűk tartományban tudod majd változtatni a fordulatot. Kefés mosógépmotorral és PWM vezérléssel ill. a beépített (ha van) "enkóderrel" pontosan és nagy tartományban használhatod. (Ja és lényegesen olcsóbb!) Szoftver: ha csak erre akarod használni, pl FREECAD. (Eleinte sok YouTube videót nézz meg. Ha ráérzel gyorsan kész a G-kódos program.)
Minden jobb, és költségkimélőbb lehetőségre nyitott vagyok. Encodert egyenlőre nem terveztem használni. Az a Menetvágáshoz vagy csavarminta készítéshez lenne hasznos. Találtam a Mach3-hoz jól használható, LAZYTURN programot, szerintem ez kezdésnek megfelelne a DFX -ból G kód generálására. Milyen PWM vezérlő lenne jó egy ilyen kefés mosógép motorhoz. Hány Kw teljesítményű egyébként egy ilyen motor?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

De legalább a szándék megvolt