Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kamerás megfigyelőrendszer
 
Témaindító: zozz12, idő: Okt 24, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   59 / 70
(#) sector99 válasza Inhouse hozzászólására (») Jan 21, 2021 /
 
Ok...
(#) brigi válasza proba hozzászólására (») Jan 23, 2021 /
 
Támogatja a felhőalapú rögzítést. A routeres megoldást majd kipróbálom. Köszönöm szépen a segítséget.
(#) enree hozzászólása Feb 22, 2021 /
 
Sziasztok!
Hikvision DS-7616NI NVR-en milyen beállítás okozhatja azt, hogy iVMS-4500-ról nem lehet a rögzített felvételt visszanézni, azt írja nincs rögzített felvétel. Pedig van, mert web-en belépve simán visszajátssza. Rengeteg ilyen Hik rendszert szereltem fel ismerősöknek, barátoknak, soha egyikkel sem volt semmi baj, de ez most megfogott...
(#) bbb hozzászólása Feb 22, 2021 /
 
Sziasztok!

A kezem közé került egy IP kamera, amit wifin sikerült megszólítani a saját alkalmazásával. Ennek a kamerának van vezetékes LAN portja is, viszont azt úgy tűnik csak a bekapcsoláskor jelzi a csatlakozón lévő világítással, hogy él, de megszólítani nem sikerül azon keresztül.
Megpróbáltam a saját alkalmazásával bekapcsolni ezt a portot, de nem találtam hozzá való menüpontot. Az Onvif szekcióban csak az Onvif funkciót tudom be-kikapcsolni, s az IP címét változtatni (a netmaszkot nem, így csak az annak megfelelő címre engedi módosítani). Ekkor a kamerát pingelni tudom, de csak wifin keresztül, a LAN portját nem használja továbbra sem. Megpróbáltam a PC-s alkalmazással hozzászólni, de az egy katasztrófa! Az csak a felhőbe bejelentkezést támogatja és csak a felhős kamerákat hajlandó használni, lokális kamerát nem is enged magához kapcsolni (kínai felhőt meg nyilván nem állítottam rajta). A többi kamerához használt CMS program nem ismeri fel, a NAS még Onvifen se hajlandó hozzá csatlakozni, viszont a sourceforge.org oldalról leszedhető Onvif Device Manager tudja kezelgetni. Sajnos azonban ez utóbbi csak pár funkciót tud rajta használni (átállítani például semmit nem enged, s a hálózati résznél sincs olyan állítási lehetőség, hogy jó legyen). A webfelülete elvileg engedve van (az Onvif Device Manager szerint a http 80-as port be van rajta kapcsolva), de webes felületét nem tudtam elérni (IE11, Chrome, FireFox, Edge mind azt mondta nem elérhető a lap).
A kameráról az Onvif Device Manager ezeket mondja:
Gyártó: IPC365
Modell: PW2A2K06E-GTWY
Firmware: V4.19.92
Device ID: DFE0691AB3A915C6
A barátom sajnos valami facebook csoportból vette a kamerát, újként, s szinte semmi nincs hozzá, csak az app felületéről pár kép... A "hivatalos" oldala, amire az útmutató mutat, s ahonnan le lehet tölteni az alkalmazásokat hozzá: https://360eyes.club/
Az alkalmazáson keresztüli beállítás is érdekes, a telefon "eldalolja" a kamerának a wifi nevet és jelszót, az meg visszajelez, ha sikerült megértenie és kapcsolódnia, s csak onnantól lehet a mobil alkalmazásban elérni.
(#) Inhouse válasza bbb hozzászólására (») Feb 22, 2021 /
 
Szia!

Ugyan nem raktál fel képet róla (kismillió néven kerül forgalomba, nekem ezek az adatok nem sokat mondanak), de szerintem volt itt erről már szó. Ez ilyen, így van, ahogy írtad.
Vagy Wifi, vagy LAN. Ha be van dugva a LAN, akkor az megy, DHCP-val kapcsolódik és kész. Kicsit visszább írtam 3 programot, ami kezeli (az egyik valóban az Onvif Device Manager). Időközben egy sima CMS programnak is meg tudtam adni, de csak a 80-as porton. Jelszó nincs, további beállítások csak amit a telefon app enged, már ha wifin vagy. ONVIF van, de nem teljes. Vettem közben egy ugyanilyen tudású másikat kínából, annak van WEB-es felülete és állítani is lehet sok mindent, de az az ICsee programmal hajlandó telefonon működni, az YCC365-el nem, más a szerver, amin keresztül működnek...
Mi a kérdés?
(#) bbb válasza Inhouse hozzászólására (») Feb 22, 2021 /
 
A kérdés, hogy vajon hogyan lehetne a LAN portot életre kelteni, ha már ott fityeg? Ugyanis, mint ahogy írtam is, azon csak a kamera bekapcsolásakor van életjel (pár másodpercig világít a kis zöld ledecske a csatlakozón), utána soha többet. Márpedig nem wifin szeretné használni, sőt a wifit ki is kapcsolná belőle...
Amit meg említettem, hogy érdekes, az a hanggal történő első konfigurálása. A reset gombot nyomva tartva bekerül a figyelek a hangokra üzemmódba, majd a telefon kezd neki zenélni, s beáll arra a wifire, amit megadok neki. Viszont arra nem sikerült rávenni, hogy a LAN portot használja.
(#) Inhouse válasza bbb hozzászólására (») Feb 22, 2021 /
 
Még mindig nem tudom, hogy a tied milyen. De ami nekem van, az alapból, ha be van dugva az UTP, akkor LAN-ra áll rá DHCP-vel. Ilyenkor más nem kell, appba belépve települ, aztán már látszik. Nem lehet külön kapcsolni a LAN és a Wifi között. Ha LAN, akkor nem megy a Wifi. Ha már volt Wifi-n, akkor előtte reset és kb. ennyi.
A hanggal történő nekem új, az enyém nem ilyen.
Az Ycc365 app kamera hozzáadásnál mutatja, hogy mit kell csinálni, ha Wifi-n, vagy ha LAN-on van. Utána nincs látható különbség, hogy min csatlakozott.
Amíg megy a kínai szerver, addig nem vacakolok vele, hogy külső programmal nézzem. Elvileg megy majd akkor is (hacsak ki nem találják addig, hogy letiltják távolról), valaki írta itt, hogy VPN kapcsolattal nézi, szigorúan a felhős nélkül. Addig meg nem rakok a fürdőszobába belőle...
(#) bbb válasza Inhouse hozzászólására (») Feb 22, 2021 /
 
A gond, hogy nem az enyém, s így lefényképezni se tudom nagy hirtelen. Pénteken küzdöttem vele egy sort, de hiába volt végig bedugva az UTP, a reset 2s, 6s, 10s nyomvatartására se állt be úgy, hogy ő márpedig hajlandó lenne vezetékkel kommunikálni.
A beállítás menete így nézett ki:
1) reset gomb ~6s
2) megvárni, míg lassan villog a piros led
3a) vezetékes összeköttetést választani (ez nem találta meg egyszer se a kamerát, ami nem csoda, mert a routerben se látszott semmi nyoma az ottlétének)
3b) wifi kiválasztása
4) a telefonon elindult egy visszaszámláló, s közben időről-időre egy viszonylag magas hangsorozatot adott ki a telefon magából két külön hosszúságban (nem egyforma hosszú a wifi SID és a jelszó)
5) a kamera visszapittyeget egy "dudá" hangot, ezzel jelezve, sikerült ráállnia a hálózatra
6) élőkép a telefonon, meg körbeforgott, meg hasonlók

Viszont bármennyire is keresgéltem a beállítások között, sehol nem volt neki se DHCP opciója, se LAN opció, csak Onvif be-ki, meg képbeállítások.
A kütyü leginkább az EC76-ra hasonlít, de mint te is írtad, millióféle dobozban/néven árulják őket: Bővebben: Link
A mindenféle adatot pedig az Onvif Device Manager adta meg a kameráról, emlékeim szerint semmi ilyesmi nincs ráírva.
(#) Inhouse válasza bbb hozzászólására (») Feb 22, 2021 /
 
Érdekes egy jószág lehet...egyszer már hallottam ilyen hanggal operálósat, bizarr.
Az Onvif Device Manager is csak olyankor látta, amikor Wifivel volt fent?
(#) bbb válasza Inhouse hozzászólására (») Feb 22, 2021 /
 
Igen. Ahogy írtam, hiába van beledugva a lan kábel (ami kipróbált, biztosan jól működő darab), a router nem látja, hogy rajta lenne. Amikor wifin csatlakozik, akkor jelenik csak meg az eszközök között.
(#) proba válasza bbb hozzászólására (») Feb 22, 2021 /
 
Ha már wifi, akkor amelyik routerbe csatlakozik, azon lévő valamelyik gépen üsd be az ip-címét a böngészőbe, vajon mit lép rá? ( a routerből elvileg kiolvasható, hogy ki kapcsolódik hozzá.)
A hozzászólás módosítva: Feb 22, 2021
(#) bbb válasza proba hozzászólására (») Feb 22, 2021 /
 
Nem tudom meddig olvastál vissza, leírtam. Nem lép rá semmit, időtúllépés, nem jön be egyetlen böngészőből se.
(#) proba válasza Inhouse hozzászólására (») Feb 22, 2021 /
 
Enyém is azt csinálta először (dahua).... De szerencsére értelmesebb módon is lehet vele beszélgetni.
A hozzászólás módosítva: Feb 22, 2021
(#) kalmi.kalmi hozzászólása Feb 22, 2021 /
 
Létezik olyan sim-kártyás wifi aminek van LAN csatlakozója ?
(#) Inhouse válasza kalmi.kalmi hozzászólására (») Feb 23, 2021 /
 
Persze, most már elég sok fajta.
(#) kalmi.kalmi válasza Inhouse hozzászólására (») Feb 23, 2021 /
 
Köszönöm, ilyenre gondoltam.
(#) enree hozzászólása Márc 19, 2021 /
 
Sziasztok!
Hikvision DS-7108NI-SN NVR-hez esetleg van valakinek V3.0.7 build 140805-nél újabb firmware? Ha igen, megköszönném ha elküldené. A Hikvision oldalán semmi nincs ehhez, amit találtam az nem megy fel rá. Orosz oldalakon (hol máshol) találtam házilag hekkelt, kínairól angolra fordított verziót, de azt hanyagolnám, már csak azért is, mert volt aki feltette és utána már csak kínaiul tudott a rögzítő, downgrade-elni meg nem engedte magát
Előre is köszi!
(#) LaloTiti válasza enree hozzászólására (») Ápr 13, 2021 / 1
 
Szia! Írj a Riel-nek. Kell pontos típus, serial szám. És küldenek újat.
(#) LaloTiti válasza dB_Thunder hozzászólására (») Ápr 13, 2021 /
 
De sajnos van... Régen a mentavill adott olyat. Kézzel futtatott alumínium volt...
(#) LaloTiti hozzászólása Ápr 13, 2021 /
 
Sziasztok! HD-TVI kamerához keresek jelerősítőt. VHD-15 jelerősítő/repeater típus volt a rendszerben, de nem bírt 3 évet. Nem biztos hogy ez a ludas, de kipróbálnék másikat... Tudtok típust? Hol lehet megvenni? Köszönöm.
(#) giskard hozzászólása Ápr 28, 2021 / 1
 
Egy ötlet amit megvalósítottam (talán másnak is hasznos lehet).
Óccsó kínai DVR de nincs rajta riasztási kimenet (ahogy a többségen se), de szükségem lett volna rá, viszont van rajta HDD felvétel jelző Led. Konfigurálás: mozgásra vesz fel, Led kigyullad ezt detektálni lehet (Led vezetékébe beavatkozás (1 tranzisztor + 2 ellenállás), vagy fénykapcsoló a Ledre ). A detektált jelet bevezettem egy házi áramkörbe (lehet riasztó központ is) ami felkapcsolja a reflektorokat, jelzést ad nekem, valamint kiengedi a vérnyulakat a ketrecekből.
(#) Zrick hozzászólása Máj 29, 2021 /
 
Sziasztok!
Tud segíteni valaki azzal kapcsolatban, hogy egy családi ház biztonsági kamerarendszerénél az egyik kamera cseréjekor milyen további teendőkre van szükség, hogy legyen kép?
Adott egy 4 kamerás rendszer, 62 fokos látószögű Identivision 720p DC12V 1mp kamerákkal. Ennek egyik darabját cseréltem le egy Hitachi 92 fokos látószögű 720p DC12V 1mp kamerára. És nincs kép. (az új kamera ugyanabban a szaküzletben vásárolva, kifejezetten ezt ajánlották. Tápot megkapja (sötétben látni az infrát), jel csatlakozó rendben, de a számítógép azt mutatja, hogy nincs bejövő jel.
Az AHDVR gép típusa Ecovision 4 (ARD-L 4720MINI)
Az új kamerából jön ki egy harmadik kábel is, ami le van dugózva, ami alatt egy gomb van, de nyomtuk röviden, hosszan, semmi reakció.
Ez a régi kamera:
https://www.ldsz.hu/kamera-rendszer/ahd-tvi-biztonsagi-kamera/ident...era-62
Ez az új:
https://www.ldsz.hu/kamera-rendszer/ahd-tvi-biztonsagi-kamera/hyund...ra-103

Csak arra tudok gondolni, hogy a felvevő egység menürendszerében kellene találnom valamit, de azt sem tudom mit keressek.
Tudja valaki, hogy szoftveresen milyen további teendők vannak?
Előre is köszönöm
(#) bbb válasza Zrick hozzászólására (») Máj 29, 2021 /
 
Ha rákattintasz arra a linkre, amit te osztottál meg velünk, akkor van ott két telefonszám is, akik tuti hamarabb fognak tudni segíteni.
"Az Ön személyes kapcsolattartója ehhez a termékhez"
"Az Ön műszaki támogatója ehhez a termékhez"
(#) proba válasza Zrick hozzászólására (») Máj 29, 2021 /
 
Hozzánk is került új kamera, az sem működött a változatosság kedvéért. Az újabb kamerák több szabvány szerint tudnak képet küldeni, lehet a tiéd pont rossz szabvány szerint próbálkozik. Első körben megnézném, a rögzítő milyen formátumokra képes, utána a kamerát nézném ugyan ilyen szemmel. Ha találsz egyező formátumot, akkor azt beállítod, és már működnie is kell.
(#) Tomi20 hozzászólása Jún 6, 2021 /
 
Sziasztok

Olyan problémával fordulnék hozzátok, van egy ismerőstől kapott rögzítő, aminek nem tudjuk a jelszavát.Kínai noname. Cmos elemet próbáltam, nem törlődött, a mai délutánom kódgenerátorok keresésével telt, persze egyik sem jó. Próbáltam firmware-t keresni, ehhez nem találtam. Maga a jelszó el van mentve, monitorral, egérrel be tudok lépni, de nem tudjuk a 12 karakteres jelsztót a telefonos apphoz.
(#) Tomi20 válasza Tomi20 hozzászólására (») Jún 12, 2021 / 3
 
Sziasztok

Sikerült nagy nehezen megoldani, szoftverfrissítés lett a megoldás, nem a teljesen rávaló szoftver került rá, csak hasonló, frissítés után megmaradt a jelszó. Annyi változott, elfelejtett jelszóra kattintva megjelent egy QR kód, amivel az XMeye appal sikerült új jelszót beállítani. Annyi hátulütője lett a dolognak, hogy nincs magyar nyelv a szoftverben, de a tulajt nem zavarja, telefonon nézegeti úgyis. Azért írtam le, hátha más is jár így.
(#) Inhouse hozzászólása Júl 9, 2021 / 2
 
Egy SecCam-tól vásárolt AHD kamera rendszernél (FH4216-AHD) valahogyan megváltozott a belépési jelszó. A leírását böngészve nem sokra jutottam. A készülékbe lépéskor van egy elfelejtett jelszó lehetőség, ahol QR kódot ad. A neten keresgélve találtam meg a helyreállítás módját. Az Xmeye app kell egy Androidos eszközre. Elindítva, még regisztrálni sem feltétlenül kell. Kamera hozzáadásnál van egy kék "Forgot your device password?" lehetőség. Elindítva már keresi is a QR kódot, amikor meg van, ad egy biztonsági kulcsot (6 számjegy), ezt kell beírni a készülékbe ahol a QR kódot adta. Azonnal feladja az új jelszó megadási lehetőséget. Illetve emlékeztetőket is meg lehet adni.
(#) zamatőr hozzászólása Júl 15, 2021 /
 
Üdv!
Fisotech Wifi D1.3Mp-8Gb és Fisotech Wifi B1.3Mp-8Gb kamerákkal 4 napja nincs kapcsolatom laptopról és telefonról sem. 4 kameráról van szó és egyszerre szűnt meg a "kapcsolat . A switch-en látszik a kommunikáció és még 2 más típusú kamera is működik . Reseteltem a kamerákat de semmi változás . A laptopon iSmartView a telefonon FisoView programok kezelik (ezt csak azért írtam, hogy akinek ilyen kamerái voltak vagy vannak ők tudnának elsősorban segíteni. A képen lévő DID: azonosítóval regisztrálom a programban de a DDNS címet nem használom (nem egyforma a kameráknál) Amennyiben megszűnt a "gyártó" szolgáltatása van-e lehetőség további használatra és melyek a lehetőségek?
Tudom elavult kamerák és vannak már hibái de nekem még megfelelnének.
Köszönöm.
(#) zamatőr válasza zamatőr hozzászólására (») Júl 15, 2021 /
 
Ez a "jó" kép.
(#) dB_Thunder válasza zamatőr hozzászólására (») Júl 16, 2021 /
 
Nos!

Egyébként lehet, hogy én is így jártam!
Idézet:
„Manufacture's DDNS status: Failed”

Ez lenne a gyártói szolgáltatás.

Ahhoz, hogy egy netes készüléket elérj odakintről, tudnod kell a pontos elérési útvonalát! Tehát melyik szerver, alhálózat, milyen maszkok, stb. Sajnos a legtöbb hálózati eszköznek változik az IP címe! Így hiába tudnád a mai útvonalat, holnap már nem lesz igaz!

A megoldás a DDNS szolgáltatás, egy másik...
Ez ad egy domain-t (Pl: zamatőrIPkameraakármi.com) amire te majd tudsz hivatkozni, mikor a kamerához akarsz csatlakozni!
A szolgáltatás pedig mindig figyeli az útvonal (IP változásokat) és e szerint frissíti a domain mögött rejtőző útvonalat!

Helyi hálózaton elérheted sima IP címén keresztül!
Következő: »»   59 / 70
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem