Fórum témák
» Több friss téma |
Az nagyon kevés egy esztergához. Én legalább 1KW motort szeretnék használni minimum. Most is használok egy faesztergát frekiváltóval, ami 0,75 Kw-os A fordulata is kevés ,ezért 3 db áttétele van ékszíjtárcsákkal + a frekiváltó is szabályoz. De kicsit így is gyengének találom
Az a mosógépmotor ami nekem van az 370W-os és a névleges fordulata 13000 1/min. Ha nagyolni akarsz akkor lehet, hogy kevés, de... Aszinkron motor jelleggörbéjét megnézed (különösen frekiváltóval) a nyomatékát csak egy nagyon kis fordulatszám-tartományban tudja! Kefés ( fóármkörös ) motor szerintem sokkal jobban illeszkedik ehhez a feladathoz. Persze kinek a pap kinek a papné...
Estét!
Egy kis hajtást kell készítenem, fogazott szíjjal. Hogyan tudom kiszámítani a tárcsa átmérőjét a fogak számából? Pl.: ST5-27 Z=012 (Bővebben: Link). Nem kellenek ultrapontos méretek, csak nagyjából kellene számítanom az áttételt. Köszönöm!
Miért nem kérdezed meg telefonon ?Itt
A hozzászólás módosítva: Feb 23, 2021
Egyszerűbb mint 20-at egyesével végigkérdezgetni
Kb. négy percen át kattintgattam, mire megtaláltam a PDF-et.
Más típusú oldalakhoz vagyok hozzászokva.
Telefonon csak a végső esetben érdeklődöm, bármi iránt is. Nagyon hangulat/ember/elfoglaltság függő a dolog, sok helyen zaklatásnak veszik a dolgot. Én is morcos tudok lenni ha éppen nyakig vagyok valamiben és felhívnak olyan dologért, amit sokkal egyszerűbben is meg lehet tudni, már ha eléggé figyelmes az ember.
Az oldalon fent van minden elérhetőség .Egy emilben tuti hogy elküldték volna Balázsék ha írsz nekik , de szerencsére megoldódott a probléma
A hozzászólás módosítva: Feb 23, 2021
Fent van az oldalukon lásd kép
Biztos, csak ugye a szokás. A konkrét termék mellett kerestem az adatlapot, ahogy az az elektronikai alkatrészeket árusító boltoknál lenni szokott, egyszerűen eszembe sem jutott, hogy a gyűjtőcsoportnál van az adatlap.
Bakman- nak írd én nem akarok hajtást csinálni ...
Én csak belekeveredtem a dologba ... A hozzászólás módosítva: Feb 23, 2021
Fogazott hajtásnál a fogszámok aránya adja az áttételt, nem a tárcsa átmérője.
A: A kettő között (fogszám és átmérő) nincs összefüggés?
B: Leírtam, hogy nem kell nagyon pontos számítás. C: Egy fontos infó lemaradt: adott méretű helyek vannak, nem lehet bármekkora méretű kerekekkel számolni.
A: nyilván van összefüggés, de a fogszám adott, nem kell keresgélni.
B: nem értem ez miért lényeges most C: a kisebb fogazású kerekekből a nagyobb fogszámú is kisebb. Tehát nagyobb lehet a választékod. Idézet: Ezért is kell nekem a kerékátmérő. Gondolom nem keverhetőek a különböző fogazású kerekek, szíjak, legalábbis ez tűnik logikusnak. Nincs a gépemen olyan program aminek megadom a fogak számát és típusát, cserébe lerajzolja nekem mérethelyesen a kereket, amiből látom, mekkora helyet foglal el a térben. Azt sem tudom, milyen programot kellene keresnem. Nem is lényeges, a katalógusban megvan minden ami nekem kell a feladathoz, nem akarok ilyen témából (sem) ledoktorálni. „a kisebb fogazású kerekekből a nagyobb fogszámú is kisebb. Tehát nagyobb lehet a választékod.”
A konkrét feladathoz már nem kell de vannak itt érdekes és hazsnos számolóprogramok. El is mentettem a linket, köszi!
Sziasztok !
Én vagyok pancser, vagy valóban ez a helyzet ? Kaptam két egyforma léptetőmotornak "látszó tárgyat", hogy a tavalyi sikeres dvd-cnc* játékomat nagyobbá-szebbé használhatóbbá tegyem . A motorokon csak egy kód található (17pm-k210-g2vt) ez alapján keresve MINEBEA gyártót valószínűsítek. A találatok 99.9 %-a eladni szeretne ilyet, esetleg regisztráció (fizetés?) ellenében adna további adatot róla. Sajnos ez lett a mai helyzet ? Csak kereskedni akarnak velem, adatlapot vagy hasonló felejtsem el ? Ha használni szeretnék egy bontott eszközt akkor mérjem meg mit tud ? ![]() * Arduino + CNC board + dvd írókból a motorok és a mechanika egy része ... A hozzászólás módosítva: Márc 20, 2021
Szia!
Megrendelésre, egy termékbe, vagy termékcsaládba gyártott léptetőmotor típuskódjához tartozó adatlapot általában nem teszik elérhetővé. Ez egy ilyen stepper lehet Amennyiben találsz az első két taghoz adatlapot (17pm-k210) akkor már tudsz viszonyítani. A hozzászólás módosítva: Márc 20, 2021
Az a gond, hogy ezek a motorok nagy többsége valamelyik nagyobb gyártó egyedi megrendelésére készültek anno és ezért nem nyilvánosak az adatlapok. Ha veszel egy új, kereskedelemben kapható léptetőt, annak az adatlapját is megtalálod.
Igazából az a furcsa, hogy egy csomó (általam talált) kereskedőnek látszó oldal szeretne eladni ilyet, de nem akar-tud adatlapot adni ...
Nálam valahogy "követelmény" lenne, hogy a kereskedő tudja mit ad el . Igazából "csak" az érdekelne, kb mekkora nyomatékot tud ( mérjem meg ? ) illetve hány lépés az egy fordulat Számoljam ...
Szia Macsek71!
Hátha segít: Ebben az adatlapban vannak 17pm-kxxx motorok adatai. Üdvözlettel. miertcsak
Szinte biztos, hogy 1.8°-os, tehát 200 lépés egy fordulat. Mivel méretileg pici, ráadásul unipoláris a nyomatéka <0.5Nm.
Köszi a segítséget !
Feltételezhető, hogy e motor(ka) a tengelyén lévő ϕ~20 mm bordásszíj tárcsával nem fogja elhuzigálni a plotter kocsiját* ![]() * "kemény"műanyag sínen, gördülőcsapágy kerekeken 4-500g cucc...
Üdv! Egy érdekes hibajelenségbe futottam cnc építés közben. X tengellyel szerettem volna egy rövid oda-vissza mozgást csinálni. Mach 3 ban indítom a G kódot és láss csodát elindul a motor majd vissza helyett megy tovább ergo csak azonos irányba forog, miközben a program szerint oda vissza megyünk. Ugyanez a parancs teljesen azonos bekötés y tengelyre és ellenkező irányba forog és ott pedig csak ellenkező irányba. Picodrive vezérlőt használok és 3v3 as illesztőkártyát. Valaki találkozott már ilyennel?
Cseréld fel a motormeghajtón a step-dir bekötéseket.Az irány (dir) jel nem jó helyre van kötve . Vagy mechanikusan vagy a szoftverben ...
A hozzászólás módosítva: Ápr 4, 2021
|
Bejelentkezés
Hirdetés |