Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » UV-s NYÁK levilágító készítése
Lapozás: OK   23 / 137
(#) kaqkk válasza Imre hozzászólására (») Júl 15, 2008 /

Ugy csináld hogy a gyujtók helyére kösd be egy relé
érintkezőit ahány cső anyi érintkező és a relét egy nyomógombbal meghuzatva egyszerre gyujtanak a csövek ! Nálam 1 kondi 1 dióda +1 ellenállás 3 másodpercre húzza a relét és tuti!!
(#) Imre válasza kaqkk hozzászólására (») Júl 15, 2008 /

Össze tudsz bodni egy rajot, hogy pontosan hogy is gondolod?
(#) vicsys válasza Imre hozzászólására (») Júl 15, 2008 /

Én olyasmire gondoltam mint amit lágyindítónak is használnak. A relének 5 különálló érintkezője van.

kapcsi.GIF

(#) Imre hozzászólása Júl 15, 2008 /

Vá el sem hiszem, sikerült! Két neonnal volt ugye a gondom! Kicseréltem a gyújtókat, és jó lett! A csövel 8Wosak, a gyújtó 4-65Wos volt! Ez helyett tettem bele kettő azonos 4-22Wosat, és már világít a kicsike! Az egyébként miért van, hogy a cső minkét végén van kb 1-1cm-es rész, ami nem világít?
(#) kaqkk válasza Imre hozzászólására (») Júl 15, 2008 /

Sorba kötötted a csöveket ? mert csak úgy jó !
(#) kaqkk válasza vicsys hozzászólására (») Júl 15, 2008 /

Pont ezaz amit vicsys lerajzolt (délután a melóhelyről írtam )és megtalált a főnök azért nem írtam . de ha akarod megnézem és elküldöm az alkatrész értékeket.
(#) kaqkk válasza kaqkk hozzászólására (») Júl 15, 2008 /

Most nézem a rajzot én 230-as relével 1 diódával egy 6mikrós kondival és ha jólemlékszem egy 1M -ás ellenállással építettem meg .
(#) kaqkk válasza kaqkk hozzászólására (») Júl 15, 2008 /

Itt van az én gyújtóm 3sec után gyújt
(#) JZoli válasza Imre hozzászólására (») Júl 15, 2008 /

Én pont így jártam mint Te. A hiba a gyújtókban van, mivel ide 110V-os gyújtó kell, ezekre teljesítmény 4-22W-ban adják meg és rá is van írva, hogy a gyújtófeszültsége 110V. Mióta ilyen gyújtókat használok azóta nincs gond velük.
(#) Doszpot hozzászólása Júl 16, 2008 /

Sziasztok!
A HE-store-ban kapható UV LED-ek megfelelnek szerintetek NYÁK fotózás céljára? Ezekre a ledekre gondolok: Bővebben: Link
(#) eSDi válasza Doszpot hozzászólására (») Júl 16, 2008 /

Szerintem működnie kell ezekkel is, csak sok kell belőle. mivel ezek csak 12mW teljesítményűek. A nagyobb CREE UV ledek pedig 210-250mW sugárzási teljesítményüek. És még probléma lehet a nem szórt fényük is.
(#) Kovidivi válasza Doszpot hozzászólására (») Júl 16, 2008 /

Én próbáltam sima Uv leddel levilágítani, az eredmény az lett, hogy a nyákon egy 2cm átmérőjű kört tudott bevilágítani, onnan le is jött a lakk, és lehetett maratni is, de nagyobb nyákhoz rengeteg kellene. jobban megéri a CREE LED.
(#) vicsys válasza Kovidivi hozzászólására (») Júl 16, 2008 /

Egyetértek. Én is belefuottam.
Nekem 4 leddel @350mA csak 6-6,5 perc volt a levilágítási idő dupla üvegen keresztül...
(#) Imre hozzászólása Júl 16, 2008 /

Hali! Elég jól haladok a levilágítómmal!!! Neonok fixen a helyükön, működnek is, már csak az elektronikát (PIC) kell összedobnom. Viszont egy kérdésem lenne! Mivel nem akarom, hogy égnek álljon a hajam az örömtől, inkább kérdezek. Szóval szükséges a védőföldelés bekötése? Hogyan, kössem csak rá a fém burkolaton egy pontra?
Még valami, lehet ez is hülyeség, de kipróbáltam, hogy multival a hosszabbítóban lévő védőföld, és a levilágító fém burkolata közt mértem váltó feszültséget, és valami 80at mutatott! Ez természetes?
(#) kaqkk válasza Imre hozzászólására (») Júl 16, 2008 /

Kösd rá a házra a földet ! egyébbként a multinak van akkora belső ellenállása hogy a védőföld és a ház közt mérhet ekkora feszültséget (nem terhel )
(#) Imre válasza kaqkk hozzászólására (») Júl 16, 2008 /

Köszi! Már kezdtem megilyedni, hogy megrázna ha megérintem! Bár furcsa volt, mert egyszer már "mértem" így valamit, és akkor is ekkora volt az érték!
(#) Doszpot hozzászólása Júl 16, 2008 /

Köszönöm a segítséget! Akkor ezeket a LED-eket inkább lehagyom a bevásárlólistámról, és beszerzek valami "ütőset"
(#) Frankye válasza Imre hozzászólására (») Júl 17, 2008 /

Mindenképpen előírás, hogy a fém alkatrészeket, amelyekkel a használó közvetlen testi kontaktusba kerülhet, érintésvédelmi okból a védőföldeléssel el kell látni, és azzal galvanikus kapcsolatba kell hozni.
Ezt a legegyszerűbben úgy tudod megoldani, ha a burkolat egy fém részére egy szemes csatlakozóval egy vezetéket erősítesz, amit a házhoz csavarozol, majd a vezetéket a tápcsatlakozó (vagy fix bekötésű vezeték) védőföld-vezetőjéhez kötöd. Vigyázz, hogy a burkolaton a felerősítés alatt ne legyen festék/lakk bevonat, a galvanikus kapcsolat miatt!
(Szemes csatlakozó példa)
(#) vicsys válasza Frankye hozzászólására (») Júl 17, 2008 /

Nem akarok tamáskodni, de egy műanyag burkolaton, hol vannak megérinthető fém részek?
(#) Frankye válasza vicsys hozzászólására (») Júl 17, 2008 /

Idézet:
„a fém alkatrészeket, amelyekkel a használó közvetlen testi kontaktusba kerülhet,”

Ezért írtam így, Vic barátom...
(#) vicsys válasza vicsys hozzászólására (») Júl 17, 2008 /

Belül a NEM megérinthetőeket meg minek leföldelni? Viszont ha jól tudom a kettős szigetelésű berendezéseket meg tilos leföldelni. (majd a nagyok kijavítanak, ha keverem a Gizikét a gőzekével...)
Köszönöm, hogy felhívtad a figyelmemet a "fém" szóra!

Elnézést az offolásért.
(#) Frankye válasza vicsys hozzászólására (») Júl 17, 2008 /

Belül nem is kell, természetesen. Nem keverted Gizikét senkivel, és természetesen a Te szempontodból igazad is volt...OFF vége.
(#) zoly15 hozzászólása Júl 17, 2008 /

Sziasztok!
Az mekkora baj lenne ha 3 6W-os UV fénycsövet 20W os fojtóról üzemeltetnék? A csövek nem károsulnának az egyenként 0.6W túlhajtástól?

üdv!
(#) kaqkk válasza zoly15 hozzászólására (») Júl 17, 2008 /

Nem lűesz baj de sorba kösd őket
(#) zoly15 válasza kaqkk hozzászólására (») Júl 17, 2008 /

Sorban gondoltam őket és úgy a fojtóval... köszönöm a választ!
(#) kaqkk válasza zoly15 hozzászólására (») Júl 17, 2008 /

A gyujtó (nekem bevált) itt van felebb az oldal elején.
Új csövekkel az elsö egy két bekapcsolásnál nem gyujtott
be de azóta tökéletes.
(#) Imre válasza zoly15 hozzászólására (») Júl 18, 2008 /

Ügyelj a gyújtó megválasztására! Én a 8Wos csövekkel szívtam rendesen, mert 4-65Wos gyújtóval nem működtek! 4-22Wossal tökéletesen megy!
(#) Kicsa hozzászólása Júl 24, 2008 /

Szevasztok!
Újra előkerült a dolog,szeretnék készíteni egy levilágítót.
Van nekem Tungsram HgOk 125 Wos cső ami elvileg jó hozzá + vettem folytót is. Mi kell még ehez szerintetek? Valaki tudna segíteni? Sajnos ez nem a jól megszokott 2 érintkezős sorbakötős dolog mert itt 4 kábel van...2 vastagabb 2 vékonyabb.
Minden segítséget szívesen fogadok!Köszi szépen
Üdv Kicsa

2.jpg

1.jpg

(#) Higanyrománc válasza Kicsa hozzászólására (») Júl 24, 2008 /

Szerintem így (egy gyújtóellenállással is) működnie kell.

Mielőtt feszültség alá helyeznéd az áramkört, mérj 7 Ohm körüli ellenállásértéket a fojtó sorkapcsainál, ill. keress leégés nyomait a tekercsen. Ha az ellenállásérték megvan, és leégés nyomait sem találsz, feszültség alá helyezheted a kapcsolást.

Bekötés.doc

(#) Kicsa válasza Higanyrománc hozzászólására (») Júl 24, 2008 /

Üdv!
Tehát akkor elileg ennyi? Az ellenállásoknál kell mind a 2? Teljesítményben elég a 0.5 W?
Bocsi ha sokat kérdezek csak még ezen a téren nincs olyan sok ismeretem...
köszi szépen
Üdv Kicsa
Következő: »»   23 / 137
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem