Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Indukciós főzőlap javítása
 
Témaindító: csiperke, idő: Okt 25, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   32 / 34
(#) vfd ora válasza nagyzsak hozzászólására (») Ápr 4, 2022 /
 
Még egy kérdés. A Viper 22 kimeneténél hány voltnak kell lennie? Én bekapcsolásnál 80V-ot mérek, ami visszamegy 35V-ra, pedig van ott egy 18V-os Zéner dióda is!
A hozzászólás módosítva: Ápr 4, 2022
(#) vfd ora válasza nagyzsak hozzászólására (») Ápr 5, 2022 /
 
Leírom a hálózatba való első csatlakoztatás jelenségét, hátha ez utal valamire, mert igazi hibakód nem jelenik meg, pl. "E3"!
Ahogy bedugom a hálózatba, annyi történik, hogy az összes Led világít, és a kijelzőn pedig 8888 jelenik meg, majd csipog egyet, és minden led, és a kijelző is kialszik. Viszont ha megérintem a bekapcsolás gombot akkor bekapcsol, és négy db ---- villogó vízszintes csík jelenik meg a kijelzőn. Ezek után lehet állítani a főzési fokozatokat, amit rendesen ki is ír, és csipog mert nem ismeri fel az edényt. Relé behúz ventillátorok forognak, majd bizonyos idő után kikapcsol, de a ventilátorok még forognak kb 2 percig!
(#) nagyzsak hozzászólása Ápr 9, 2022 /
 
Tanulas tanulás.
Minnél többet tudok annal kevesebbet .
A folyamatban szerintetek mikor kapcsol be az igbt ???
Mert szerintem a komporátor a kondi feszt látja ????
Elvileg a képen a 3. Függőleges szaggatott vonalnál . Kapcsol be .
Nem tudom ez a kép nagyon elgondolkodtatott.
És jó lenne egy szakember aki segítene a tanulásban
Köszönöm
A hozzászólás módosítva: Ápr 9, 2022
(#) nagyzsak hozzászólása Ápr 10, 2022 /
 
Na ez az erre gondolok. Amikor a kondi másodszor valt polarítást .
Akkor indul az igbt ?
(#) nagyzsak válasza vfd ora hozzászólására (») Ápr 11, 2022 /
 
Zenert nézd meg. 18 szokott lenni álltalaban
(#) vfd ora válasza nagyzsak hozzászólására (») Ápr 11, 2022 /
 
Köszi a tanácsot, de az előbb írtam le, hogy nem így van!

"A Viper 22 kimeneténél hány voltnak kell lennie? Én bekapcsolásnál 80V-ot mérek, ami visszamegy 35V-ra, pedig van ott egy 18V-os Zéner dióda is!"

A másik 18V-os zénernél meg van a 18V!
A kapcsolásirajz hasonló, de nem a Hendi-é, abban nincs LM 339-es IC, csak az említett 3 db kis tranzisztor és egy IC amin ez szerepel F20-A-II, valamint a Viper22.
(#) vfd ora válasza nagyzsak hozzászólására (») Ápr 20, 2022 /
 
A Viper 22-es zenére 18V mutat. A tranzisztoroknál, amiből jobban megnézve 5 db lett, az a zéner nem mutat semmit. Illetve testhez képest fordított polaritással mutat 19V-ot, addig amíg nem adok fűtési parancsot, mert akkor bekapcsol a ventilátor és lemegy 0V-ra a feszültség, majd ha kikapcsol a ventillátor újra visszajön a 19V. Két tranzisztor collektorjánál is ez a helyzet, csak ott rendes a polaritás.
(#) Sipy hozzászólása Ápr 22, 2022 /
 
Sziasztok! Nemrég vettem egy indukciós főzőlapot és kb egy hét után E3 hibakódot ír ki ami a könyve szerint hőmérséklet szenzor hiba. Miután a bolt már kb egy hónapja nem válaszol a garanciális javítás kérésemre ezért szétszedtem és egy olyan alkatrész méri a hőmérsékletet mint egy tűs dióda, csak ennek középen van a csík. Ellenállásméréskor 90KOhm az ellenállása, ha kézzel melegitem lemegy 82-re. Milyen alkatrész ez? Jól mértem egyáltalán? Hol lehet másikat venni? Mi a hivatalos neve?
(#) ferci válasza Sipy hozzászólására (») Ápr 22, 2022 /
 
Szia!
A mérésed szerint egy 90-100 kohmos NTC lehet.
Melegítsd fel 40-50 fokra és ott is mérd meg. Biztos sokkal jobban le fog csökkenni az ellenállása.
A készülék neve után keresve talán megtalálod valahol egy ilyen NTC pontos nevét és adatait, vagy az elektrotanyán valaki megírja.
Elképzelhető, hogy a panelen van inkább a hiba.
(#) dutyfr33 hozzászólása Jún 3, 2022 /
 
Sziasztok!
Van egy Electrolux EHD6740FOK-om, ami egyre gyakrabban a videón látható szekvenciát produkálva lekapcsol, majd bekapcsolást követően szintén ugyanígy kikapcsol (végig gyullad balról jobbra telibe a 4 visszajelző, majd 26 és 17 kód középen).
https://www.youtube.com/watch?v=ojnBqze1Axg
Szétszedtem, lelkes laikusként égést, kondi puffadást, teljesen triviális dolgokat nem láttam rajta. Szervíz persze komplett lap cserében gondolkodik...
Esetleg valami tipp? Előre is Köszi!
A hozzászólás módosítva: Jún 3, 2022
(#) zozo1990 hozzászólása Aug 3, 2022 /
 
Sziasztok. Lassan egy honapja keresem a megoldast egy indukcios fozolap hibajara.
Whirlpool hah6000, eleg regi ikeas laprol van szo.
Cserlve lett benne a gombokat vezerlo interfesz. Minden tokeletesen mukodott, majd kikapcsolas utan mar tobbe nem kapcsolt be, helyette a " 8 . 3 0 uzenet jelenik meg.
Sikerult beszereznem a szervizkonyvet, ahol meg hasonlo uzenetek sincsenek, minden hiba " F " vagy " G " betuvel kezdodik.
Igen am, de a szervizkonyve ir a 2 db ket koros elektronikan talalhato Jumper allitasi lehetosegekrol, sajnos nem relevansak mert azon hibakra adna megoldast ami " G " betuvel kezdodik.
Minden otletet eszrevetelt szivesen fogadok, barmi kerdes vagy esetleg kepek feltolteset szivesen, keresre.
A szervizkonyveket is szivesen oda tudom adni masoknak segitseg gyanant.
Koszonom hogy szantatok idot az elolvasara, tovabbi szepnapot kivanok.
(#) Gafly válasza zozo1990 hozzászólására (») Aug 3, 2022 /
 
Lehet érdemes lenne akkor közzétenni, mert a fene sem fogja keresgélni, ha úgyis tudjuk hogy neked megvan. Inkább kivárjuk.
(#) zozo1990 válasza Gafly hozzászólására (») Aug 3, 2022 /
 
Sajnos tobb mint 8 Mb, igy a Google Drive-on helyeztem el.
Koszonom a segitseget.
(#) JZoli válasza zozo1990 hozzászólására (») Aug 4, 2022 /
 
Valamit mértél már rajta? Gondolok itt a tápfeszültségekre. Kellene lenni 5V-nak, meg 17-20V körüli feszültségnek, ezt "készenlétben" is kellene mérni. Ha ezek megvannak, csak akkor lehet tovább lépni. Jó lenne szerintem is egy-két kép róla, akkor talán többen is tudnának segíteni.
(#) stelzsol hozzászólása Aug 4, 2022 /
 
Üdv mindenkinek !
Egy indukciós lappal kapcsolatban szeretnék segítséget kérni . A hiba jelenség az , hogy a hálózathoz kapcsolás pillanatában leold a hálózati megszakító ! Szétszereltem ,de semmi zárlatra utaló jelet nem láttam . Le kötöttem a réz tekercset , ezt követően a hiba megszűnt , majd e tekercs csatlakozóira egy közönséges villanyégőt kötöttem . Be dugtam a konnektorba és minden jó lett. Le futtatta az ellenőrzést ,egyet pityent és készenlétbe kapcsolt . Be kapcsoltam , az izzó világított és látszólag rendben volt minden . Gondoltam rossz a tekercs , ezért vettem egy másikat , be kötöttem és be dugtam a konnektorba és abban a pillanatban le verte a hálózati megszakítót ! Esetleg valaki tudja a megoldást ? Előre is köszönöm !
(#) JZoli válasza stelzsol hozzászólására (») Aug 4, 2022 /
 
A tekercsre kijut a hálózati feszültség, illetve az egyenrányított 230V. Az égőnek elég nagy az ellenállása, így nem vett fel akkora áramot, hogy kioldja a biztit, viszont a tekercs néhány Ohmos ellenállása már jelentős áramot venne fel, amit a biztosíték nem bír el. Ezek szerint elektronika hiba van a főzőlapban.
(#) stelzsol válasza JZoli hozzászólására (») Aug 4, 2022 /
 
Biztosan 220 van a tekercsnél , mert megmértem , de azt nem tudtam , hogy nem annyi kell !!! Ezekszerint van valahol egy feszültség szabályzó ? Biztosan nem trafós , mert az nincs , de akkor az van a nagy hűtőborda alatt ?
(#) JZoli válasza stelzsol hozzászólására (») Aug 4, 2022 /
 
Hát nem teljesen így működik ez! A tekercs egy nagyfrekvenciás PWM szabályzott jelet kap ez miatt nem oldja le a biztit. A PWM jel kitöltésével lehet szabályozni a teljesítményét, illetve a hőfokát. Szerintem a jel előállító fokozat teljesítmény félvezető része lett zárlatos. Ez legtöbbször valamilyen IGBT, vagy néha FET. Ennek hűtőbordán kellene lenni, így könnyű megtalálni.
(#) zozo1990 válasza zozo1990 hozzászólására (») Aug 4, 2022 /
 
(#) stelzsol válasza JZoli hozzászólására (») Aug 4, 2022 /
 
Igazán köszönöm a segítséget , ha lesz időm megnézem mi van a hűtő alatt ! Szép napot!
(#) stelzsol válasza JZoli hozzászólására (») Aug 5, 2022 /
 
Szép Napot ! Le bontottama a hűtőt , két IGBT és egy egyenirányító van alatta . ha jól csináltam akit csináltam , akkor egy H20R1203 számú IGBT rossz ! Lehet , hogy más is , de egyenlőre ezt találtam . Gondoltam ki cserélem , de nem lehet kapni ! Esetleg tudna segíteni abban , hogy hol lehet venni egy ilyen alkatrészt ?
(#) nagyzsak hozzászólása Szept 7, 2022 /
 
Sziasztok!
Ha az igbt full zarlatos minden minden labbal.
Mi a tapasztalat mit tud kinyírni ?
Meghajtó tranyik..
Processzorban esetleg a rezgőkörről befutó 2db mérőág ??
(#) DJmike hozzászólása Szept 24, 2022 /
 
Üdv!
Van egy gorenje indukciós főzőlapom, tavalyi modell. Előjött egy olyan hibajelenség, hogy a 2db baloldali főzőlap F-A hibakódot ír ki. Mindenhol azt írták ilyen esetben áramtalanítás, semmi más nincs. Van, hogy elmulik a hiba, de egy vizet nem lehet vele felforralni vele, mert félúton már dobja a hibát. Az első hibát azután adta ki, amikor 1 hónappal ezelőtt, egész éjjel ment lassan. Van ezekben esetleg olyan érzékelő ami miatt hamarabb leold ezért?
(#) ferci válasza DJmike hozzászólására (») Szept 24, 2022 /
 
Szia!
Van pl. a tekercsek közepében egy kis üvegdióda forma ntc, aztán van egy kis áramváltó, pár cm-es ferrit trafó.
A hibakódot nem ismerem.
(#) gyuszi77 hozzászólása Szept 24, 2022 /
 
Sziasztok segítséget szeretnék kérni egy alkatrész helyettesítő keresésbe. AEG típusú főzőlap igb elköszönt viszont nem találok helyettesítőt. A típusa RJH65T14.
Ha valaki tudna segíteni vagy lenne elfekvőben 2db megvásárolnám.
Köszönöm a segítséget előre is további szép napot.
(#) swich hozzászólása Szept 29, 2022 / 1
 
Sziasztok! Sikerült a fórum segítségével megjavítanom a Fagor 5IFT 22X főzőlapom indukciós részét a vezérlő panel kondenzátorainak kicserélésével. Köszönöm nektek.
(#) gyuszi77 válasza gyuszi77 hozzászólására (») Okt 5, 2022 /
 
Köszönöm megoldodot a probléma.
(#) vfd ora válasza JZoli hozzászólására (») Okt 5, 2022 /
 
Segítséget kérnék!
Van egy indukciós főzőlapom, hibaüzenetet nem ír ki, és semmilyen edénnyel nem indul el, csipog, majd kikapcsol!
Vezérelni szabályozni lehet, de nem akar üzemelni. Mi lehet a baja? Esetleg az IGBT megszakadt?
(#) gtuby hozzászólása Nov 7, 2022 /
 
Sziasztok, Beko HIC 64401 indukciós főzőlap hibásan 3 fázisra lett kötve, pedig csak 1 illetve két fázisú bekötés lehetséges.
A gép elfüstölt...
Lehetséges a javítása vagy kuka...?
Tudok esetleg szerelőt aki ért hozzá?
(#) erbe válasza gtuby hozzászólására (») Nov 7, 2022 /
 
Talán szakszerviz? Hobbiból szerelgetők nem kifejezetten mazohisták.
Következő: »»   32 / 34
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem