Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Autóelektronika
Témaindító: sufni-tunning, idő: Ápr 19, 2008
Témakörök:
Idézet: Az akkumulátor melyik pólusához képest? „akksihoz képest” Idézet: Mármint? 1V ... 1mV vagy mi 1??? „a másikra 1-es mutat a műszer,” Első körben azt mondanám hogy nem kapja meg a testet a tükörfűtés ... de akkor mindkét vezetéken közel azonos feszültség (13,7V) lenne.
Az akkumulátor negatív pólusához képest.
Az egyet így mutatja a kijelzőn. A beállítást most ne nézd, csak a szemléltetés miatt van. Köszi! G.
Akkor az egy hibás mérés! Vagy nem érintkezik a műszerzsinór, vagy nagyobb ferszültség van ott mint a beállított méréshatár stb ...
Szóval azt kéne tudni, mekkora feszültség van a másik vezetéken! Vagy: https://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_post_2523047.html#2523047 A hozzászólás módosítva: Nov 2, 2022
No akkor ez újra tábla. Sajnos most két-három napig nem lesz lehetőségem, de amint újra mértem, jelentkezem. Addig is köszönöm! G.
Sziasztok!
Egy kis- nagy segitség jól jönne... Konkrétan egy Hitachi generátoron a "PS" csatlakoźó elnevezés mit jelent?? Valamelyij fázistekercs vége? Ez a tippünk, de lehet más is.. Köszi a segitséget!!!!
Sziasztok!
Ma volt lehetőségem újra mérni, most az egyik vezetéken 14.04 a másikon pedig 0.04 V értéket kaptam. Ez mire utal? Nagyon köszönöm! G.
Hát, ha minden igaz amit eddig írtál, akkor ez azt jelenti, hogy működik a tükörfűtés!
... De valószínű, hogy nincs így! ![]() Azt lenne jó tudni, hogy melyik két ponton mérted a feszültségeket, és hol a tükörfűtés ellenállását. Nem tudom milyen a tükörfűtés csatlakozója, azt lenne jó megvizsgálni! lehet ott is oxidáció, kilazult, meggörbült , megolvadt érintkező ...
Sziasztok!
Nos, neki estem még egyszer, a képen látható a két csatlakozó. Úgy mérem, hogy ha rajta a vezeték, akkor kicsit felfelé mozdítom, hogy a saru vezeték alatti részéhez tudjak érni. Most mértem, kikapcsolt tükörfűtéssel 5 Ohm az ellenállás, bekapcsolva most 34.7-et mérek. A két vezeték között 13.8 V, a két vezeték az akksi saruhoz képest pedig 13.8 és 0.04 V. Ha jók az értékek, akkor vajon miért nem melegíti a tükröt? Meg kellene próbálnom átcserélni a balos tükröt a jobbossal? Nagyon köszönöm a tanácsokat! G.
A fólia ellenállását lehúzott vezetékekkel kellene mérned, az 5 ohm simán lehet a vezetékek ellenállása is egymáshoz képest.A feszültségek nem járó motornál tökéletesek bár alapjáraton is elmegy még.
Helyes mérést úgy kell megejteni hogy a kasztnihoz vagy akku negatívhoz(nekem tuti nincs akkora kábel a multin) fekete zsinórt érintve mindkettő kábel végét mérni kell, kikapcsolt állapotban ahol alig van ellenállás az a test kábeled a másik a kapcsolóról jöhet, az 1-est mutatva kikapcsolt állapotban lehet jó is bekapcsolva, és átállítva feszültségmérésre, annyit kell mérj amit az akkun is tudsz. Ellenállást ne mérj feszültségre kapcsolt eszközön. Tükörről a pozitív kábelt lehúzva sorban kötve a műszerrel áramot is jó volna meg mérni, bár megeshet hogy kicsi hozzá a műszer, és áram mérés állásban azonnal ki ég a benne található biztosíték, ha bizonytalan vagy hozzá értőt kellene megkérned a kimérésre!
Lehúzott saruval mérted a tükörfűtés ellenállását?
Az egyik volt lehúzva. G.
A hozzászólás módosítva: Nov 9, 2022
Ellenállást áramkörben nem mérünk! Feszültség alatt pedig végképp nem!!!
Szóval húzd le a tükörről a vezetékeket, és úgy mérd meg az ellenállását! Aztán ha tudsz áramot mérni akkor egyik sarut tedd vissza a tükörre, a másik sarunál meg mérjél egy áramfelvételt!
Emiatt csináltam így: " Hány ohm a tükörfűtés ellenállása? Az, hogy a szakadásvizsgáló sipol csak rész információ! Húzd le a fűtőszálról legalább az egyik vezetéket, és mérd meg a fűtőszál ellenállását. ( mérőműszer ellenállás mérés állásban, lehető leg kisebb méréshatár)"
Szóval, akkor saruk le és fűtőszál ellenállást mérni? Köszi! G.
Szia! Nagyon köszönöm a leírást. A feszültséget úgy mértem, hogy a vezetékek rádugva voltak a tükör csatlakozókra. Fekete az akksi negatívra, piros a csatlakozókra. Így kaptam egyik helyen 13.8 Voltot, másik vezetéken pedig 0.04 Voltot. Ha jól értem, akkor ellenállást kellene mérnem az akksi negatívhoz képest a lehúzott vezetékeken? Ha tükörről lehúzom a pozitívot, hogyan tudok sorba kötve áramot mérni? Nagyon köszi és ezer bocs a hozzá nem értésemért! G.
Ma ezért mondtam én már az elején, hogy fordulj szakemberhez!
Még mindig nem vagyok képben. Hány Ω-ot mértél a tükrön egy vezetékkel.
Ha ez Ω és rádugott saruval méred rajta a a 13,8V-ot akkor annak fűtenie kell a fizika mai állása szerint.
De mért már 5 Ohmot is! Meg 34,7 Ohmot (???) is bekapcsolt fűtésnél!
A hozzászólás módosítva: Nov 10, 2022
Sziasztok!
Ma megmértem a fűtőszál ellenállását vezetékek nélkül, ahogy a képen is látszik 41.8 Ohm. Megmértem a vezetékek ellenállását, az egyiken 10.3 Ohm, a másikon 0.02 Ohm. Aztán gondoltam egyet - lehet ez nem volt jó ötlet - fogtam a tükörlapot és rákötöttem direktbe az akksira. Semmi melegedés. Gyanús, hogy a fűtőszál krepált be. Mit gondoltok? Nagyon köszi! G.
Ha a fűtőszálad megszakadt volna, akkor nem 41,8Ω lenne a műszeren, hanem szakadás. Az akkura direktbe kötve se égeti le a kezed, de a párát leviszi. A kézzel érezhető változáshoz rajta kell hagynod egy darabig az áramot.
Idézet: „Megmértem a vezetékek ellenállását, az egyiken 10.3 Ohm, a másikon 0.02 Ohm.” Hogyan? Mihez képest? A fűtőszál ellenállására meg már van vagy 5 értékünk! Persze áramfelvételt még mindig nem tudunk! Műszert 10A-es állásba, piros dugó a kék lyukba, többi a rajz alapján.
Szia! Ahogy írtátok, az akksi negatívjához képest mértem a vezetékek ellenállását, tükörlap nélkül. G.
Üdv!
Azért írok nektek, mert segítséget szeretnék kérni. Arra vagyok kíváncsi, hogy ezt a foglalatot miként kell bekötni: https://rapidmarketplace.hu/21W-5W-izzo-foglalat-AV-1157-ADAPTOR?ut...PD_BwE Ebbe belemegy a két pólusú izzó (PY21/5W), az irányjelzőt és a helyzetelzőt szeretném vele üzemeltetni amerikai módon. Szóval ebben kérnék segítséget, hogy például melyik színű kábelt melyik másikkal kell összekötni, stb. Nekem az irányjelző csatlakozójából csak 2 kábel fut ki, most hirtelen a színüket nem tudom, a linkelt foglalatnak viszont 3 kábele van. Arra gondoltam, hogy egyszerűen csak odaforrasztom az egyik kábelt a jelenlegi helyzetjelző kábeléhez, ami az 5 wattos szálat működteti, a másik kábelt pedig az irányjelző kábeléhez kötöm, ami a 21 wattos szálat működteti. Csak nem tudom a színeket, nem tudom, hogy melyik kábelt melyikhez kell kötni. Meg hát azt sem, hogy ez így működne-e. Meg ugye ott a harmadik kábel is, azzal mit kéne csinálni, vagy az csak a test. Szóval ebben kérnék segítséget. Köszönöm a választ!
Hello!
Csak annyit jegyeznék meg, hogy a KRESZ kifejezetten tiltotta az amerikai módon üzemeltetett lámpákat. Egyrészt az amerikából idejött kocsikat le sem vizsgáztatták, amig nem alakították át európai szabvány szerint, másrészt a rendőrök is kiszedték ezeket a kocsikat a forgalomból, ha két vizsga között történt az átalakítás. Persze, amióta ekkora prulalimus van az országban, lehet, hogy a KRESZ sem a régi. ![]()
De lehet, hogy félreértetted. A Ford Transit-on is van egybeépített irányjelző-helyzetjelző egyetlen lámpatestben. Oldalsó, tehát (szabályosan) sárga fényt ad minden esetben. Az 5w állandóan világít, a 21w "hozzávillog" indexeléskor.
Soha nem kellett kicserélnem, de a képen (ami a linkeden is ott az egyik) látható: a különálló szál a test (föld, null, negatív -ahogy tetszik), a másik kettő a két pozitív, ha véletlen rosszul kötöd be, hát megcseréled...
(Ha már szabálykodunk: -ha oldalsó és sárga, akkor szabályos -ha piros, mert hátsó, akkor nem. De ha amerikai rendszámod is van a kocsin, akkor ÚGY szabályos ![]() De hát ki tudja, egyáltalán közlekedsz-e vele, lehet, hogy bemutatóra kell. Nem is lényeges. Inkább a kérdést kellett megválaszolni. ) A hozzászólás módosítva: Nov 13, 2022
Akksi negatívjához képest, hogy tudsz ellenállást mérni a tükör "+" csatlakozóján?
Bekapcsolt tükörfűtés, úgy, hogy az akksi + fele is be van kötve? De könyörgöm mérj már egy áramfelvétel!!! Az már csak hab lenne a tortán, ha a másik oldali tükrön is mérnél áramfelvételt. Mondjuk én azon csodálkozom a legjobban, hogy az a műszer még mér egyáltalán!
Sziasztok!
Csak, hogy el ne csesszem. Szóval piros kábel tükör pozitív láb, fekete pedig akksi negatív, bekapcsolt tükörfűtéssel? Köszi! G. |
Bejelentkezés
Hirdetés |