Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » 3D nyomtatás
 
Témaindító: KBal76, idő: Jún 9, 2010
Lapozás: OK   198 / 199
(#) dara válasza Régi motoros hozzászólására (») Márc 31, 2024 /
 
Egy két hónapja frissítettem a Repertier-Host V2.32 re Curában nyomtatok és azóta az első réteget hol hozzá adja hol nem.SD re és pc ről nyomtatva is.Nagyon bosszantó mikor beszintezem az első 0.1 a tőbbi 0.2 réteg,vagy hozzáadja vagy nem.Ha igen akkor a 0.1 ről indulás jó de ha hozzáadja 0.3 már nem tapad le rendesen.Na gondoltam leveszem az elsőt 0.01 re,de néha meg jó akkor meg belenyomja az asztalba.Tegnap is nyomtam vagy öt nyomtatást akkor az elsőt számolta bele is nyomta a fejet az asztalba.Most reggel indítom,visszaállítom 0.1 re erre megint nem nyomja az elsőt hanem hozzáadja és 0.3 indul.Mit csinálja hogy az első réteg meglegyen mindíg.Frissítés előtt nem volt ilyen probléma.
(#) Régi motoros válasza dara hozzászólására (») Márc 31, 2024 /
 
Na erre én nem fogok tudni válaszolni, lévén, hogy én csak a 2.2.4 verziót használom.
Azt is úgy, hogy minden réteg azonos, 0.2mm-t használok Anet A8 plus nyomtatóhoz.
Az első pár réteg ugyan kissé elefánt lábasodik, ara se tudtam még rájönni miért.
Meg amúgy sem vagyok egy nagyágyú még. Azt mondanám, használd az előző verziót ha az jól kezelte.

Ui.: A köz javára, ha valakit érdekel, a Repetier Host 2.2.4 verzióhoz frissítettem a magyar nyelvet.
A hozzászólás módosítva: Márc 31, 2024

hu.xml
    
(#) dara válasza Régi motoros hozzászólására (») Márc 31, 2024 /
 
Azt meg hogy csináljam?Töröljem az egészet aztán egy régebbit rakjak fel?

Azért kunkorodik mert az első réteg nem tapad le rendesen.Azért használom a 0.1 elsőnek.Mikor 0.3 rol indul,nekem is kunkorodik.Nekem az elöző is magyar volt ez is.
A hozzászólás módosítva: Márc 31, 2024
(#) Régi motoros válasza dara hozzászólására (») Márc 31, 2024 /
 
Igen gyanítom, csak uninstall reinstallal tudsz régebbi verziót visszaállítani.
(#) dara válasza Régi motoros hozzászólására (») Márc 31, 2024 /
 
Oké megpróbálom.
(#) kameleon2 válasza Régi motoros hozzászólására (») Márc 31, 2024 /
 
Senki nem tiltja meg, hogy saját támaszokat hozz létre. Akkor nem kell egyöntetű kitöltés.
(#) Régi motoros válasza kameleon2 hozzászólására (») Márc 31, 2024 / 1
 
Végül is kapott 5% kitöltést, így kinyomta jól.
3.5" kivehető helyre így be tudok tenni 2.5" meghajtót, nem kell gépet szétszedni, kábeleket dugdosni.
(#) img válasza Régi motoros hozzászólására (») Márc 31, 2024 /
 
A KingSpec SSD-n lévő adataidról mindig legyen biztonsági mentés (a saját érdekedben), mert szeretnek hirtelen halállal eltávozni az örök bitmezőkre.
(#) Régi motoros válasza img hozzászólására (») Márc 31, 2024 / 1
 
Majd észben tartom, bár semmi komoly nincs rajta, ha megy a levesbe az egész se bánom.
(#) bbatka válasza Régi motoros hozzászólására (») Ápr 1, 2024 /
 
Nem látom az anyagát a hozzászólásaidban. Remélhetőleg nem PLA.
(#) KBal76 válasza bbatka hozzászólására (») Ápr 1, 2024 /
 
Mégis mi körülmény lehetne egy PC belsejében, amire nem ajánlott a PLA?
(#) KBal76 válasza bbatka hozzászólására (») Ápr 1, 2024 /
 
Megnyugtatásként kicsit megterheltem a gépem, hogy mi hőmérsékletek fordulhatnak elő. Direkt lekapcsoltam a vezérelt 4 plusz házhűtőventit is, hogy egy nem ideális hűtésű gépet szimuláljak. Nem sikerült PLA-ra veszélyes hőmérsékletet elérnem, (még ha a GPU hűtőre drótoznám sem, hiszen a mag hőmérséklet nem azonos a hűtőbordákon merhetővel)
(#) bbatka válasza KBal76 hozzászólására (») Ápr 1, 2024 /
 
50 foknál már lágyul. kb. 1 év elteltével törékennyé válik.
Ezek saját tapasztalatok, de a Youtube-on is találsz róla videókat. PLA-val kezdtem. Aztán volt egy rövid kínlódás ABS-el. Végül maradtam a PETG-nél. Ezenkívül még létezik jó pár anyag, ami szimpatikus és ki fogom próbálni őket. (ASA,PMMA,Nylon féleségek)
A hozzászólás módosítva: Ápr 1, 2024
(#) Massawa válasza bbatka hozzászólására (») Ápr 1, 2024 / 1
 
Érdekes hogyan szajkozzátok a nem igen alátámasztott informáciokat. Több mint 5 éves PLA alkatrészeim vannak hasonlo meg egyébb ( UV hatàs stb) körülmények között és egyik szajkozott informaciot sem tudom megerösiteni. ( pl a PLA-bol nyomtatott kerti elektromos elosztodobozok többet birnak ki mint az annak gyártott és árult állitolag ABSböl készült elosztodobozok. Stb.
(#) bbatka válasza Massawa hozzászólására (») Ápr 1, 2024 /
 
A Sunlu és Hertz termékeket próbáltam. Nem tartalmaztak szénszál erősítést.
(#) Massawa válasza bbatka hozzászólására (») Ápr 1, 2024 /
 
Én meg a kezdetben nem is válogattam a PLA anyagokat, azután ilyen hirek után vettem vagy 5 doboz mindenféle jobb anyagot, de eddig csak a PTEG-t probáltam, nem igen meggyözö eredménnyel. A többi még várat magára a szénszálas is.
Viszont legalább 10 doboz PLAt kinyomtattam és a mai napig teszik a dolgukat kint a kertben a bicajokon, a padláson, és rengeteg belsö valamiben. Az anyosnak még spéci vasalodeszkát is épitettem. ( természetesen nem a PLAn vasal). Szoval semmi olyan gond nincs amiröl irsz illetve nem nagyobb a gond, mint a gyakran drága gyári müanyag alkatrészekkel.
(#) bbatka válasza Massawa hozzászólására (») Ápr 1, 2024 /
 
Nem írtad, hogy ki a gyártója a PLA-nak, amit használsz. Mit értesz az alatt, hogy a PETG-t nem tudtad megfelelően használni ? Szálaz ? Ha igen állítsd be a szál visszahúzást.
(#) Massawa válasza bbatka hozzászólására (») Ápr 1, 2024 /
 
Mindenféle PLAt használok. Az egyik közeli boltban BASF-t árulnak, de a többségét 2 e-shopbol vettem. Egyikkel sem volt nagyobb gond, csak egy ezüst szinüt kellett kb 10 fokkal nagyobb hömérsékleten nyomtatni.
A PETGvel az a gondom, hogy nem tudok olyan felületi minöséget elérni mint a PLAval vagy az ABS-szel. ( de ez az anyag jellemzöje). Nagy durva cuccokra jo, de finom részletes dolgokra nálam nagyon nem vált be.
(#) bbatka válasza Massawa hozzászólására (») Ápr 1, 2024 /
 
Tényleg nem lesz olyan szép a felület , mint PLA-val. De azért nem is túl rossz. A NYÁK daraboló gépet abból nyomtattam.
Még ilyen hülyeségeket is PETG-ből készítek. Horgász célokra készített úszó. Vízközti horgászathoz. Két darabból ragasztva. Porózus. Ha túl sok vizet fog magába szívni, akkor majd impregnálom hígított lazúrral.
A hozzászólás módosítva: Ápr 1, 2024
(#) KBal76 válasza bbatka hozzászólására (») Ápr 1, 2024 /
 
Én pl. kizárólag HERZ filamenteket használok, nekem is van bringán több nyomtatott konzol, és még egy sem engedett el (de pl. a ráaggatott lampák törnek), illetve telken sem olvadt szét még semmi. Néhány (tán 10 is) éve tesztből (mert már akkor is ment ez a hoax) feldobtam a présház tetejére egy nagyobb darab rontott uv-zöld nyomatot, fent volt másfél évig vagy tovább, ott érte minden is (sárga fórumon anno bemutattam), és az összes változás az a tetején következett be: valamennyit megfakult (de nem vészesen, rosszabbat vártam). Nem mállott el, nem tört szét, nem tudtam kézzel kárt tenni benne.
Itt ez a PLA-mítosz nálam vagy tíz éve megbukott.
(#) bbatka válasza KBal76 hozzászólására (») Ápr 1, 2024 /
 
Nekem más a tapasztalatom.
(#) kameleon2 válasza Massawa hozzászólására (») Ápr 1, 2024 /
 
Teljesen alá tudom támasztani. Építettem egy MPCNC-t. Mivel első volt és koncepció, PLA-ból készült. Fekete szín. Rideggé vált és több helyen elpattant. Igaz, a léptetőmotorok azért megrezgetik rendesen. Tényleg rideggé vált és tényleg eltört. Az autóba nyomtattam PLA-ból és HTPLA-ból is. Mindegyik meglágyult. Igaz, egyik sem váza, virággal az asztalon.
(#) Massawa válasza kameleon2 hozzászólására (») Ápr 1, 2024 /
 
Ezek szerint vannak ocska PLA anyagok is. Nekem ilyen gondom még soha nem volt.
(#) kameleon2 válasza Massawa hozzászólására (») Ápr 1, 2024 /
 
Eddig PETG-vel tudtam a legszebb felületet nyomtatni. Abból is a kínai noname átlátszóból. Ebből készült a TronXY nyomtatóm sarokgörgő tartó upgrade-je. Az eredeti képeken még PLA van. Ezek még egy rosszabb minőségű géppel készültek hirtelenjében. Ha a képeket tovább lapozod, akkor látható az átlátszó PETG is. Talán csak a magyar, (philament.hu) műszaki szürke PLA tudott hasonló minőséget felületben. Strapabíróság tekintetében meg - napi használatban van és csak nyomtat, nyomtat...
(#) Régi motoros válasza bbatka hozzászólására (») Ápr 2, 2024 /
 
Pedig pont az, ráadásul szerintem még valami rosszabb fajta is. Gembird fekete, de maga a szál a tekercsen olyan rideg, hogy egy két nap után magától eltörik ahogy a nyomtatóba be van fűzve,
mert nem bírja azt a mechanikai feszültséget, ahogy a szál egyenesedik ki a fej felett.

Vettem ugyanebből a márkából a PLA+ fajtát kíváncsiságból, a fehér nagyságrendekkel jobb mint a sima rideg PLA fekete amiből a keret készült. A PLA+ feketét még nem bontottam, de remélem az is olyan rugalmas hajlékony lesz mint a fehér tekercs.

Egyenlőre azért ez, mert ennél olcsóbbat nem találtam, és még túl nagy igényeim sincsenek.
(#) bbatka válasza Régi motoros hozzászólására (») Ápr 2, 2024 /
 
A PLA-t csak felhasználás előtt érdemes felbontani. Használat után zacskózni. Legjobb lenne vákumozni. Sajnos öregszik és törni fog. Nálam kb. 7 hónap után tört el, magától, a gépbe befűzve.
A PLA+ nem ismerem. Elvileg annak a hőtűrése nagyobb ha jól emlékszem.
PETG 4990Ft
A hozzászólás módosítva: Ápr 2, 2024
(#) Régi motoros válasza bbatka hozzászólására (») Ápr 2, 2024 /
 
Azért annyit nem nyomtatok, hogy egy hét alatt elmenjen egy tekercs, szóval valamennyit akár hónapokat is áll. Meg vákuumozgatni sem fogok ezért. De ez a PLA+ tetszik, remélem a fekete is olyan lesz mint a fehér.
(#) Régi motoros hozzászólása Ápr 5, 2024 /
 
Üdv, megőrít ez a repetier. Van egy pofonegyszerű hengeres test ami falvastagsága 1.5mm, egy csőre ráhúzható távtartó lenne. Fúvókaméret 0.5mm. Tehát akárhogy számolom, a külső és belső falvastagság közt szintén 0.5mm -es vonalat kellene húzni úgy, hogy a kettő közé tökéletes kört rajzoljon.
Erre értelmetlenül elkezdi tördelni a középső vonalat. Máskor is megfigyeltem már, hogy hiába csinálok olyan falvastagságot, ami pontosan osztható a fúvóka átmérőjével, mégsem egyenes vonalat húz közé, hanem szagatottat, cikcakkot, töredezettet, minden oda nem valót, csak egyeneset nem akar húzni.
Hogy verjem ki belőle ezt a bugot?
A hozzászólás módosítva: Ápr 5, 2024

Repetier.png
    
(#) pipi válasza Régi motoros hozzászólására (») Ápr 5, 2024 /
 
Mert belül hiaba fúvoka méret, ha nem 100% kitöltést valasztasz akkor belül mókázik....
(#) Régi motoros válasza pipi hozzászólására (») Ápr 5, 2024 /
 
Ugyan ezt a tördelt eredményt adja 0 és 100% kitöltésnél is.
Sőt, a beállításoknál a falvastagság direkt nagyobb, 2mm, azaz telibe kellene nyomnia.
Következő: »»   198 / 199
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem