Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Kapcsolási rajzot keresek
Témaindító: Kallai Csaba, idő: Márc 11, 2006
Témakörök:
Csak egy ötlet, a GTA-2 szinte ugyan ez, a rajza megtalálható, talán még eggyezés is van köztük.
78HGASCHali!Kedves Fórumtársak! Ha jól emlékszem, a 80 as évek elején, közepén, a képen látható szabályozható stab.IC vel megjelent egy kapcsolási rajz, az EZERMESTER újságban. Talán így: TÁPEGYSÉG CB RÁDIÓHOZ. Ha esetleg ez valakinek meglenne, megköszönném.
Szia!
Nekem egy rádiótechnikás rajz van meg.
Én nem találtam meg, de turkálni lehet.
Vagy kitalálni, mert sok variáció nem azért nem lehet...
Szerintem ez az. Köszönöm!
Azt képzeld el, mikor saját magát próbálja majd javítani és a fórumokon kér tanácsot, mert nem sikerül neki. Na, akkor majd törlesztünk a rossz rajzokért.
Üdv
Van valakinek kapcsolási rajza quattro lnb-ről? Olyan ami alapján el lehet készíteni a nyák tervet a gyártáshoz. Ha át tudná küldeni a kapcsolási rajzot, megvenném.
Van egy olyan téma, hogy: Kapcsolási rajzot keresek
Quattro lnb és multiswitchÜdvVan valakinek kapcsolási rajza quattro lnb-ről? Olyan ami alapján el lehet készíteni a nyák tervet a gyártáshoz. Ha át tudná küldeni a kapcsolási rajzot, megvenném. És szeretnék még egy multiswitch kapcsolási rajzát is.
Kérlek javíts ki, ha nem jól értem. Egy 12GHz-es mikrohullámú vevő egység nyomtatott áramkörét szeretnéd megrajzolni az egység kapcsolási rajza alapján?
Ha van rutinod elosztott paramétrű mikrohullámú áramkörök tervezésében, akkor rendben, meg tudod oldani. Akkor viszont tudod, hogy miről beszélek, és mik az aggályaim. ![]() Vagy maga a nyák rendelkezésedre áll egy szétszedett egység alapján, és csak a rajta lévő azonosíthatatlan alkatrészek pontos típusa, értéke kellene? A hordozó dielektromos paraméterei egyértelműen megvannak? A hozzászólás módosítva: Hé, 9:52
Még kezdő vagyok a témában. Igazából szeretnék egy kapcsolási rajzot, ami alapján aztán valaki készít majd nekem egy nyák tervet amit leadok gyártáshoz.
Szia! Ezt felejtsd el, egy ilyen dolog elkészítéséhez nagyon komoly háttér kell.
Akkor tisztázzuk! Tényleg egy mikrohullámú áramkört akarsz megcsináltatni?
A hiradástechnikai szakon mikrohullámú végzettséged van, csak még nincs gyakorlatod? Még a legrutinosabb tervezők sem tudnak neked ilyen rajzot készíteni, hacsak nincs kifejezetten mikrohullámú képzettségük, és olyan szoftverük, ami az elosztott paraméterű hálózatok kívánt jellemzői alapján nyomtatott rajzolatot tud készíteni adott hordozóra. Hidd el tudom miről beszélek. 40 éve egy FUBA fejegységet akartunk lekoppintani. Volt megfelelő teflon alapanyagú hordozónk. A szétszedett fejegység nyák rajzolatát tized milliméter pontossággal vittem át a tango nevű nyák rajzoló programmal filmre. Az elkészült nyákra rápakoltuk az ismert alkatrészeket, és az eredmény siralmas volt. Valószínűleg a mérés sem volt pontos, a tango sem tudott megfelelő felbontást, de 12GHz-en minden apró eltérésnek nagy jelentősége van. A vége az lett, hogy gyári fejegységeket használtunk, mert be lehetett szerezni elfogadható áron. A hozzászólás módosítva: Hé, 12:02
Idézet: „Akkor tisztázzuk! Tényleg egy mikrohullámú áramkört akarsz megcsináltatni?” Minek ?
Arra gondoltam hátha valakinek van már kapcsolási rajza hozzá és átküldené, vagy esetleg az interneten talált kapcsolási rajzot hozzá.
Hiába is lenne kapcsolási rajz. Egy mikrohullámú áramkört az alapján nem tudsz reprodukálni.
Az "alkatrészek" egy része tápvonal darab, meg fólia darabok a hordozón. Mutatok egyet, a közepe táján az a lépcsőszerű valami egy sávszűrő. |
Bejelentkezés
Hirdetés |