Fórum témák
» Több friss téma |
Igen az egy szörnyü nyomtatási hiba.Föleg ha tényleg teljes amatör akarja bekötni leirás alapján.
Az hülyeség, az hangkimenet.
Sziasztok
Van a mellékelt képen látható kapcsolásom. Az lenne a kérdésem, hogy esetleg azt hogyan lehetne megoldani hogy erősítsen is? Mert most ami bemegy az ki jön. Nekem az lenne a cél, hogy 775mVrms ből, legyen 1,5Vrms. A panelon a poti az mit csinál? Mert hiába tekergetem nem változik semmi. Köszönöm! Üdv: Zoltán
Így erősít kétszeresen. A poti a kimeneti offset szintet állítja, azzal lehet kinullázni a kimeneti egyenfeszültséget.
Nagyon szépen köszönöm. Működik most már tökéletesen,.
![]() SzintillesztésSziasztok!Adott egy előerősítő, amivel több végfokot is meg tudok hajtani, illetve rendelkezik hangszínszabályzási lehetőséggel. A hangszínt ki lehet iktatni, de ebben az esetben ugyebár az egész egység erősítése is csökken. Hogy ez ne történjen meg arra gondoltam, hogy beiktatok egy kis illesztő fokozatot, kb.: 3x erősítéssel. A kérdésem az volna, hogy mely pontra tanácsosabb betenni: a „PIROS”, vagy a „ZÖLD” X-el jelzett helyre a jel/zaj viszonyok optimalizálása érdekében? Tehát a poti elé, vagy mögé? A beillesztendő fokozat a KÉK téglaalapban látható.
Szia!
A hangszínt más módszerrel iktatnám ki. Alább a vázlat, egy csatornára megrajzolva.
Köszönöm a válaszod!
Igen, ezen el kell gondolkozzam, hiszen a javaslatod sokkal elegánsabb megoldást kínál a problémámra, kevesebb alkatrész, és még a balansz is benne marad. Azonban a dobozon már ott a potméter, ami a by-pass vonalhoz tartozik. Tehát ha mégis az általam rajzolt gondolatmenet szerint kellene megoldani a dolgot akkor hová kerüljön a kék keretben lévő szintillesztő előerősítő? Köszönöm! A hozzászólás módosítva: Máj 20, 2025
Ha a te elgondolásod szerint kell megoldani, akkor én a potméter elé tenném, a piros (lila) X helyére. De ez csak az én véleményem, igazából megindokolni sem tudom. Talán azért, mert a másik (hangszínszabályzós) ág is ott van.
Ha mindenképpen ragaszkodsz hozzá, akkor a potenciométer elé (lila x), ugyan is minden további erősítő modul további zajt is visz a rendszerbe, és ha a potenciométer után kötöd, akkor, ha ezt teljesen lecsavarod, akkor a hasznos jel ugyan elnémul, de a zaj marad.
De.... Látok ott egy TL074-el kivitelezett erősítő modult is. Nem lenne egyszerűbb egy kapcsolóval ennek az erősítését megváltoztatni? (R9, R10) Így nem kellene a plusz modul..... A hozzászólás módosítva: Máj 21, 2025
Ha a poti után rakod az előerősítőt, akkor biztosan nem lesz túlvezérelve és a mikrofon keveréshez szerencsésebb az előerősítő alacsony kimeneti impedanciája.
... tehát a ZÖLD "X" helyére?
A hozzászólás módosítva: Máj 21, 2025
... azért még gondolkodom az első javaslatod szerinti módosításon (csak mit kezdjek az előlapon már felfúrt, elhelyezett potival).
A hozzászólás módosítva: Máj 21, 2025
A készülék megérdemelne egy fejhallgató kimenetet, ezekkel szabályozhatnád. Ez csak egy példa, a gyakorlat majd talál feladatot a számukra.
Úgy néz ki, hogy a javaslatod szerint fogok eljárni (viszonylag egyszerűen megoldható készüléken belül, és szebb megoldásnak látszik).
Egy kérdés: annak a 100 ohmos ellenállásnak, amit berajzoltál mi szerepe volna? Ha a jelutat végigkövetem egy 22K-s ellenállással van sorban. A hozzászólás módosítva: Máj 24, 2025
A műveleti erősítőt a stabilitása érdekében óvjuk a közvetlen kapacitív terheléstől. Ahol felmerül, hogy akár csak kábelt kell meghajtania, már célszerű alkalmaznunk a soros kimeneti ellenállást.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |