Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosogatógép hiba

Témaindító: Redsaw, idő: Dec 13, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   271 / 271
(#) Josi777 válasza gyök2 hozzászólására (») Júl 30, 2025 / 1

Nem mondtam olyat, hogy nem javítható. Azt mondtam, hogy nem érdemes javítani. Mégpedig azért nem, mert hegesztett a szivattyúház. Azt szét kell fűrészelni, hogy hozzá lehessen férni a járókerékhez és a kerámiagyürűs tömítéshez. A kép alapján nem eldönthető egyérteműen, hogy milyen használtsági fokú maga a járókerék, mennyire van elgyengülve, hogy érdemes-e ráfordítani a munkaidőt és alkatrész költségeket. Valamint egy 16 éves mosogatógépnek nem csak a keringető szivattyú tömítése használódik el, hanem más alkatrészei is. Így jön ki az a konklúzió, hogy nem érdemes a szivárgást javítani.
És még annyit, hogy még a jobb csapágyboltokban sem lehet hozzá kapni tömítést.
(#) még1MbR válasza gyök2 hozzászólására (») Aug 10, 2025 /

A csúszótömítést én sem tudtam sehol beszerezni anno a Bosch géphez, spéci egyedi gyártmány volt, amit csak az Orczyban tudtam megvenni, és extra kedvezménnyel volt 10eFt.
(#) tönöpö hozzászólása Aug 10, 2025 /

Elektrolux mosogatógép nem áll le

Sziasztok!
Egy 11 éves 315 Elektrolux ESF6511LOW mosogatógép pár hete azt a hibát mutatja, hogy a programból hátramaradó időkijelző 1 percnél megáll, nem áll nullára, a végtelenségig meleg vízzel mos.
A programot ekkor kényszerből resetelve a program szépen megáll, majd újra indítom, ami ugye mindig szivattyúzással indul, így a víz távozik, majd amikor töltené be a friss vizet, resettel leállítom, így tudom alap helyzetbe hozni és kikapcsolni. 10-ből kb. 4-5-ször szépen leáll, máskor mos állandóan, amíg le nem állítom.
Otthon vagyok az elektronikában, de hátha találkozott már valaki ilyen hibával, elfogadnám a segítséget. A szivattyú és a kifolyó csőrendszer eltömődése nem gondolnám hibának, mert a reset utáni újraindításkori kezdő szivattyúzás azonnal, gyorsan kiviszi a vizet.
Köszönöm
(#) még1MbR válasza még1MbR hozzászólására (») Aug 12, 2025 /

Azóta már máshol is sikerült vennem Bosch tömítést, most éppen a Germalexben, mert ismét kellett cserélnem a Bosch SGS mosogatógépemben. Jó régi gép, talán 2010-ben vettem, nagycsaládos használat mellett még mindig bírja! 2x volt tömítés és csapágy csere, 1x ajtó alsó tömítés csere, de megy és megy.
Még szétszedhető a szivattyúmotor benne szerencsére.
(#) gyök2 válasza még1MbR hozzászólására (») Aug 13, 2025 /

Ezért írtam Josi777-nek, hogy "jobb csapágyboltban".
(#) neviga hozzászólása Szo, 19:30 /

Whirlpool 6-ik érzék E1F8

Whirlpool ADG 7443 IX 6-ik érzék, közel új kora óta vissza vissza térő jelenség, dobálja az E1F8 vagy f8e1 kódot.
Indítás után felveszi a vizet, mos kb 10+ percet, öblít és utána dobja a hibát.
A vizet gond nélkül ki tudja szivattyúzni is. A lefolyó csövek is ellenőrizve, tiszták, vödörbe is próbáltam, a kb 5l víz lejön belőle.
Optikai érzékelős (lent középen egy műanyag tartályban), időről időre szoktuk takarítani, ez szokott néha segíteni a problémán.
Az áramtalanítással történő "lágy" reset már próbáltam ha van benne ilyen tudás.
Egy ideje megmakacsolta magát, nem tudom a hibát megszüntetni. Keveset használtuk.
Teszt program leírást esetleg ötleteket szeretnék kérni merre érdemes indulni még.
A hozzászólás módosítva: Szo, 19:34
Következő: »»   271 / 271
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem