Fórum » Elektronikában kezdők kérdései
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal!
- Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni!
- És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Nem az oxidálódással van gond, hanem azzal, hogy a réz viszonylag puha. Könnyen kilazul ilyen körülmények között, melegedni fog és akkor fog úgy kinézni, mintha az oxid miatt ment volna tönkre, csak éppen a sorrend fordított.
Foszfor-bronz csúszósaruk kellenek vasalóba (és pl. bojlerbe is). A gond az, hogy sok boltban azt sem tudják, létezik ilyen.
Két másik diódával, vagy egy graetz kapcsolással pedig a szimmetrikus negatív feszültség is előállítható ugyanazzal a trafóval.
De jó, mert Suba53 azt tette be, hogy lehet szimmetrikus egyenáramot csinálni.
Nekem persze nem jó, mert én nem szimmetrikusat szeretnék. Holnap lerajzolom hogy gondolom.
Gafly betette neked azt a megoldást, ( mellékelve ) amire kérdeztél. Én csak kibővítettem a lehetőséget.
A hozzászólás módosítva: Sze, 23:07