Fórum témák
» Több friss téma |
Fogpaszta = fogkrém.
Ha már..ilyen is van!
Sziasztok!
Megint kérem szépen a segítségetek! Tegnap másik barátom beállított agy CANNON Pixma MP510-es tintás nyomtatóval. Hogy naponta egyszer benyomva a power gombot felvillan a kezdő képernyő, aztán semmi. Belenéztem a tápba, ott minden feszültség megvan, de a nyomtató-skenner nem kel életre, csak bevillan a kezdő képernyő, miután a fő puffer kondi kisült. Ha szépen kisül, egyszer hajlandó kivillantani a kezdő képernyőt. Hátha nem én vagyok az első, aki belefutott ebbe a problémába. Köszönöm az ötleteket. Boy
Terhelve még nem, csak terheletlenül néztem.
De mindjárt kitalálok valami izzós műterhelést. Épp az elekrto tanyáról töltöm a service manualt, a tartalom jegyzék semmi jót nem ígér erre. Másoló gépből infraIsmerős valakinek?Mi ez? Mire való? Hogy működik? Adatlap van e hozzá?
Szia!
Miből termelted ki?És melyik részén volt? Az sok kérdésre ad választ. Ha infra távvezérléssel szeretnél foglalkozni, olyan 3 lábú oldalt ablakos füst színű alkatrészt keress. Van vagy három féle szabvány.Ha kell ilyen,két félét tudok küldeni.Ajándékba... Boy Sziasztok! Alkatrész típusa, funkciójaSziasztok! Valaki meg tudná mondani milyen alkatrész lehet ? Köszönöm!
Ha a széttaposott lábúra vagy kífáncsi, talán elárulhatnád mi van ráírva...
esetleg írd be a gugliba: "smd code xxx" ahol xxx a rajta lévő nagyobb betűs felirat
Az "SMD marking" is egy jó kifejezés. Inkább csak az első három karakter az. Mellesleg a kép fejjel lefelé mutatja. : -)
Ez lehet esetleg? RYV LN1170C272PR Shanghai Natlinear Electronics SOT-89-5 Linear voltage regulator IC LDO, 2.7V±1%, 800mA, -CE, PDR https://smd.yooneed.one/code5259.html Nincs túl sok időm keresgélni, bocsánat, ha tévedek. A hozzászólás módosítva: Aug 11, 2025
Egy Konika Minolta másoló gépből való, fe a fiókból vettem elő.
![]() Az ajánlatod köszönöm szépen. Később visszatérek rá. Sziasztok mivel tudom helyettesíteni ?SziasztokTvr 10511 Sck 1R58 Ezeket itthon nem tudom beszerezni mivel tudom helyettesíteni őket Ezekre az alkatrészekre tippelek a party hangfalam sajna egyszer csak nem kapcsolt be amatőr vagyok ez ügyben de.szeretném megcsinálni Anno mikor működött 220 ra dugva demo modban kijelzett világított stb amig plusz benyomtam a bekapcsoló gombot most pedig áramra dugva mint ha be se dugtam.volna se.kep.se.hang Válaszokat előre is köszönöm
Szia!
Az első egy túlfeszültség védelemre használt alkatrész (varisztor), enélkül is működnie kell a készüléknek, kivéve, ha zárlatos lett. A másodikat pedig a bekapcsolási áramlökés ellen szokták alkalmazni (1,5 Ω-os NTC). Műszerrel mérve hasonló ellenállásértéket kell rajta mérned a készülék kikapcsolt állapotában. A hozzászólás módosítva: Aug 11, 2025
Ez egy Sharp 2Y2E101F típusú optikai távolságérzékelő modul.
A felépítéséből és a burkolaton lévő optikai nyílásokból látszik, hogy infravörös LED-et és fotodiódát/fototranzisztort tartalmaz, valamint a belső panelen van a jelfeldolgozó elektronika is. Ez a típus jellemzően közepes távolságú (néhány cm–több tíz cm) távolságmérésre használható, és a kimenetén analóg feszültséget ad, ami a tárgy távolságával arányosan változik. A SHARP több hasonló családot gyártott (pl. GP2Y0A21, GP2Y0A02), de a 2Y2E101F ipari kivitelű változat. Leggyakrabban: robotok akadályérzékeléséhez ipari pozícióérzékeléshez automata adagoló vagy szintmérő rendszerekhez használják.
Még nincs adatlap, nem tudom a bekötését, hogy kipróbáljam.
Az rendben van, hogy a bekötéshez adatlap kell,
DE! te mire akarod használni? Van-é kokrét elképzelés, hogy mit szeretnél belőle csinálni? Pl Egy infrás zseb távolság mérőt, üzemanyagtankba jeladót, vagy egy macskarisztót, esetleg akármit...
Nincs elképzelés. Ismerkedés szintje van.
LAB.GRUPPEN PD3000Sziasztok!Hozzám került egy LAB.GRUPEEN PD3000-es végfok aminek az egyik oldala el halálozott sajnos, a kérdésem az volna hogy amit csatoltam képet azt hol lehet be szerezni?, esetleg valami megfelelője ennek az IC-nek van?. Ez a driver IC lenne a két NPN-es MOS-FET final tranzisztornak. |
Bejelentkezés
Hirdetés |