Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Frekvenciaváltó kültéren
Lapozás: OK   1 / 1
(#) szbotms hozzászólása 12:55 /

Sziasztok!

Van egy kút szivattyúm, amire a sűrű ciklusidők miatt vagy egy nagyobb hidrofort vagy egy frekvenciaváltót szeretnék telepíteni. Jelenleg a kútgépészet összes alkatrésze egy vízaknában van és a villanyórától közvetlen ide érkezik az áramellátása is, a házat nem érinti. Jópár vízszivattyúkhoz fejlesztett frekvenciaváltót megnéztem, sajnos még ami IP66-os védettségű is, arra is beltéri használatot javasolnak, átlagosan IP55-ösöket találok. Kevesebb, mind 40 fok, nem kondenzáló páratartalom és jól szellőző helyiség az előírás. Így önmagában biztosan nem tenném le az aknába. Kaptam már tippeket, hogy egy szimpla IP66/67-es dobozban túléli, de a kondenzáció szerintem akkor is gobdot okozna.

A legjobb megoldásnak amire jutottam, hogy érdemes lenne felhozni a szivattyú kábeleit a felszínre és ott elhelyezni egy zárt dobozban, akár egy ventillátorral, ami biztosítaná a jobb szellőzést. Mit gondoltok, mi lehetne a jó megoldás?

A házon belülre csak nagyon nehézkesen lehetnének vezethetőek a kábelek és nem tudom, hogy a nyomástávadónak lehet-e 20-30 méter vezetéke.
(#) erbe válasza szbotms hozzászólására (») 13:43 /

Mekkora teljesítményű az a szivattyú? Mekkora a jelenlegi tartályod? Általában olcsóbb és célszerűbb a nagyobb puffertartály. Mekkora a lekapcsolási nyomás?
No meg nem írtad, hogy 1 vagy 3 fázisú a szivattyú.
A hozzászólás módosítva: 13:43
(#) Elektro.on válasza szbotms hozzászólására (») 13:53 /

Szia!
Én úgy gondolom, hogy az általad említett IP66/67 dobozban kibirná, ha nem jut be a párás levegő. Másrészről ha bejut valamennyi pára, a frekvenciaválrő füt. Így nem azon fog lecsapódni a nedvesség.

A nyomásmérés jelét ilyen távolságra olyan eszközzel oldják meg aminek áramgenerátoros a kimenete.
A legtöbb 4-20 mA között dolgozik. Persze ha a vezetéken van egy árnyékolás az bizonyára jól esik neki.
A hozzászólás módosítva: 13:54
(#) Atis57 válasza szbotms hozzászólására (») 14:48 /

Szia!
Természetesen van készen ilyen. Ezeket kültéren hajófedélzeten is lehet alkalmazni.
Az ára tükrözi a körülményeket.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem