Fórum témák
» Több friss téma |
Igaz, de lehet, hogy vannak további bugok is, amelyeket csak később venne észre az ember...
Majd még kísérletezek ilyen iot-s verzióval, de kicsit óvatosabban. Lehet, hogy megtesztelem majd, hogy pl. virtuális gépen hogyan viselkedik.
Esetleg a meghajtó típusa mérete miatt másképp particionál? (pl. NVME / SATA )
Idézet: „Az oprend-ről töltött iot ltsc verzióban, nálam a start menü nem működik” Na, pont ezt írtam. Belenyúlnak, és olyan frissítés kerül bele, ami nem oda való. Az MS honlapon egy-egy KBxxxx frissítésnek van hat-nyolc változata is. Idézet: „Nálad frissül az iot ltsc verzió hibátlanul?” Kb. fél éve raktam fel, minden hónap második szerdáján (nem kedden!) frissít korrekten. Volt hogy három KBxxxx frissítés ment fel egyszerre.
Csak megjegyzem hogy nálam egy jó hete fordult ez elő hogy nem működött a start menü win11pro 24H2-n (megnyílt de pár másodperc után becsukódott, kattintani nem lehetett rajta semmit, leállítást se) de szerencsére pár nap után hirtelen megszűnt e hiba, pedig semmi frissítés nem volt.
"A redmondiak májusban álltak elő a GitHub Copilot funkcióval, áprilisban Satya Nadella pedig azt is elmondta, hogy a Microsoftnál a kód 20-30 százalékát AI írja."
https://prohardver.hu/hir/elon_musk_xai_agentic_coding.html : -)
-Csak 16GB ramom van, úgyhogy nincs AI a gépemen.
-nem volt wu frissítés. -Minden más hibátlanul futott akkor is (keresőmezőből vagy ikonról indítva), most is. A válasz arra szólt hogy Gombszemnek win10-en volt gondja, nekem meg win11-en. Ugyanazzal. Idézet: „Gombszemnek win10-en volt gondja” Nekem nem volt gondom, Skori panaszkodott. ![]()
Azt a nevet én adtam neki. Amúgy valami 250 Gb-os Toshiba winyó lenne.
Már langyosodik, de még ez sem azonosítja egyértelműen.
![]()
Szia! Én rendszeresen töltöttem le onnan telepítőket, már a Win7 óta. Soha semmi gond nem volt velük. Illetve nem mindig onnan szoktam letölteni, mert lassú és több részre szedett, hanem ott csak megnéztem, milyen van és az ncore-ról meg letöltöttem gyorsan. Ugyanarra a fájlnévre rákeresve rendszerint az ncore-on is fenn volt. A régebbiek mind xx.Kori névre végződtek, tökéletesek voltak. Azért nem volt mindegy egy gyengébb 2-4 magos gépen, hogy fél-háromnegyed óra telepítés után még legalább ugyanannyit elvacakolt a frissítés letöltésével, telepítésével, stb. Rengeteg időt megspórolt az ember. És tényleg hibátlanok voltak. Nem kamu a leírás, amit ott írnak...
Tomi Laptop, hardver hiba? Vagy valami más?Sziasztok van egy párhónapos X150VA-BQ1136VW Asus Vivobook ami furcsa hibát produkál időnként. Képtelen vagyok rájönni hogy hol keressem a hibát kiváncsi vagyok a ti véleményetekre.Ha valakinek bármi ötlete van kérem ne tartsa magában. Egy video a hibáról: Hiba Kb 0:49-0:59 között látható az egyik hiba . A video minőségétől tekintsetek el kérlek ,a tulaj készítette Nálam 3 nap alatt nem produkált semmi hibát a masina . Ha valamit nem jól csináltam elnézést előre a moderátoroktól.
Itt egy másik video hátha ez segít valamit : Hiba 2
Először touch pad hibára gyanakodtam de azt kikapcsolva ugyanúgy előjött a hiba.
Beragadt billentyű. Frissíts mindent (firmware, driver), s ha utána is előjön, akkor mehet egy livelinux rendszer beindítása. Ha azon is előjön a hiba, akkor hardveres és pattintsátok vissza garanciába.
Akkor az nehezen okozza.
![]() Próbáld meg amit bbb javasolt. RDP / AnyDesk / Teamviewer van használatban? Táveléréssel is előidézhető a jelenség ha valaki vicceskedni akar (ebben az esetben nem mindig tapasztalható a tünet), vagy ha hibás ezen programok billentyűzet / egér drivere (ebben az esetben bármikor előfordulhat, akár folyamatosan is). Tehát minél többször és folyamatosabban fordul elő annál valószínűbb, hogy driver hiba.
Szintén billentyűzet hibára gondolnék.
Egyszer, egy volt kolléganőm kérte, hogy cseréljük ki a számítógépét, mert a Te problémádhoz hasonlóan, mindig feljön egy ablak. A billentyűzetet többször az asztalhoz kocogtattam, fejjel lefelé. Kihullot belőle egy trapista sajt darabka, egy marék morzsa, és egy darabka szalámi héj. A gépet nem kellett kicserélni. ![]()
A gond az hogy a gép lassan egy hete nálam van és a hiba nem jelentkezik.
A tulaj elmondása szerint amikor a hiba jelentkezik akkor az egér összevissza mászkál ,a videokon látható jelenséget produkálta (böngészőt nyitogatta, kijelölt sorokat ha ki akarta kapcsolni a gépet akkor a windows menü fel le ugrált) vezetékes egere van, azt sajnos nem küldte el a géppel, de nem hinném hogy az okozhat ilyen jelenséget. A gépen van Teamviewer az jelenleg ki van kapcsolva ,de mikor a gép hozzám került pár órán keresztül hagytam bekapcsolva és úgy sem történt semmi hasonló hiba. Azt sajnos nem tudom hogy a Teamviewer elérése mennyire függhet a használt hálózattól,illetve ha valaki szórakozik akor másik addig nem használt hálózaton is megtalálhatja e a gépet,vagy az már nem ilyen egyszerű.
Igen elsősorban nekem is ez a tippem. Mivel a gépre fel van téve a Teamviewer és együtt indult a win-nel. Mikor hozzám került a gép le is kapcsoltam nem volt elindítva, de lehet elhamarkodtam mert igy nagyon semmit nem tudtam meg mert a gép most lassan 1 hete müködik rendesen semmi gond vele.
bbb-nek válaszolva már leírtam nagyvonalakban hogy mi az amit tudok, illetve mire gondolok.
Bármilyen hibás USB eszköz tud ilyet produkálni. Éles tapasztalat, hogy milliós mérőműszer időnként megbolondul, s olyankor az egeret birizgálja, leviszi a jobb alsó sarokba, de véletlen rángató mozdulatokkal.
Kérd el azt az egeret és azzal együtt próbálgasd a gépet.
Kapcsold vissza, de egeret ne használj addig: ha visszatér a hiba, akkor a Teamviewer a hunyó.
Talán hülyeség, de nekem régebben egy Acer lapos csinált hasonló hibát, ott akkor a touchpad volt a hunyó, mert amikor kikapcsoltam, és egérrel próbáltam, akkor meg jó volt.....
(Később kiderült, "valahogy " tűzőgép esett rá....)
Az is USB HID eszköz, simán okozhat ilyen problémát, amikor gallyra megy.
("gajra megy" - a gajdesz jiddis szóból ered)
A hozzászólás módosítva: Csü, 8:07
indow 10 támogatásMost olvastam, hátha nem hallottatok róla. Egy évvel meghosszabbítja a Win10 támogatást az EU országainak díjmentesen. Itt olvashatóÍgy jöjjön be az ötös találatom. Pont ezt írtam régebben, hogy az utolsó pillanatban megenyhül a Microsoft, ![]()
Csak azért "enyhült meg" mert nyomást gyakoroltak rájuk és kimatekozták, hogy nem ér nekik annyit a büntetés amit kaphatnak érte.
Már majdnem tökéletes, de egy picit még lehet fokozni: "Windows 10 támogatás".
Nem kacsa ez a hír? Itt nem ez látszik https://learn.microsoft.com/hu-hu/lifecycle/products/windows-10-hom...nd-pro
|
Bejelentkezés
Hirdetés |