Fórum témák
» Több friss téma |
Tévedés! A különírás-egybeírást a legtöbben nem értik, nem érzik (lásd pl. a topikcímek jelentős részét), pedig ez a legegyszerűbb eset, amikor főnév áll elöl.
Ha külön írjuk a két szót, akkor az első a második jelzője, márpedig nem a támogatás van Windows 10-ből, hanem a Windows 10-nek a támogatásáról van szó (hibás még: "számítógép hiba", "gázkazán vezérlő", "akkumulátor töltő", "kondenzátor feltöltés", "hiba javítás", elég mulatságosak így), vagyis helyesen: "Windows 10-támogatás" Ha nem akarna mindenki tömöríteni, könnyen elkerülhető lenne így: "a Windows 10 támogatása" (kondenzátor feltöltése stb.), és akkor kikerültük a problémát.
Amikor szóltak hogy gond van első dolgom volt hogy a touchpadot kikapcsoltattam.
De szép is lenne, én is Windows 10-et használok jelenleg is és ódzkodok a 11-től a sok hiányzó beállítás miatt, amik nincsenek benne.
Kiderült, hogy pontosan mit kell csinálni, hogy megmaradjon a díjmentes támogatás még egy évig:
Be kell jelentkezni (regisztrálni), mert Microsoft fiók kell hozzá. Voltak eddig még további feltételek is, de ezeket elengedték (pl. felhő szinkronizálás).
Vagy csak rendszergazdaként futtatod PowerShell-ből ezt a scriptet: be sem kell jelentkezni hozzá.
Feltettem ugyanazt az iot LTSC verziót - amivel korábban problémák akadtak a gépemen, egy másik, kicsit régebbi PC-re. Azon hibátlanul megy, frissül stb...
Erről van szó ami nálam a legalsó a listában? Ha jól emlékszem azt olvastam, hogy ami van magyarul is (első a listában) az a sima ltsc ami 27-ig lesz támogatott, az iot ltsc ami csak angol nyelven létezik pedig 2032-ig.
Ezt használtam:
Win10_HU_Ent_IoT_LTSC_2021_21H2_19044.1288.iso Ez az oprend.hu -ról töltött verzió, amibe integrálták a magyar nyelvet, (mivel az iot verzió eredetileg nincs magyarul). Korábban másik gépen szívtam vele, ezen a régebbi PC-n viszont tiszta telepítéssel, a nulláról raktam fel, és szépen működik ahogy kell (csak éppenhogy alig észrevehetően lassúbb a win7-nél ![]() A hozzászólás módosítva: Szo, 16:24
Idézet: „Ezt használtam: Win10_HU_Ent_IoT_LTSC_2021_21H2_19044.1288.iso” Attól tartok, hogy ez nem Oprend letöltés, inkább arról a linkről lehet, amit küldtem. Az Enterise LTSC verzió, ami van magyarul is, attól lesz IoT, hogy a PID hardverkulcs hozzá tartozik. Az említett telepítő ISO-ba bele van integrálva, így egyből IoT-ként települ.
Bocsánat, igazad van, a korábbi hozzászólásomban nem jó fájlnevet másoltam be.
(Ge Lee-nek is) Tehát ezt akartam írni: Windows.10.IoT.Enterprise.LTSC.2021.x64.Integrated.January.2025.Hungarian-OPREND.iso 5 279 326 208 byte
Köszi. Nem akarok új telepítést, pont az a lényeg, hogy minden maradjon így ahogy van. Ezért kell előbb vennem egy másik ssd-t és arra leklónozni ezt a rendszert, arra rátelepítem és majd meglátjuk, hogy mi fog működni és mi nem. Mondjuk, ebbe már hogy benne van a magyar nyelv, ki tudja, hogy ki és mit machinált még benne...
Meg éppen azt szerettem a saját rendszeremben is, hogy telepítés után azonnal letiltottam a frissítést, és évek óta atomstabilan megy, nálam még a win7 esetén is volt néha hogy lefagyott, kiakadt, stb, ennél soha semmi ilyen nem történt.
Ezt nem teljesen értem. Ha letiltod a frissítéseket, akkor minek egy olyan verziót felrakni, ami hosszabb ideig kap frissítéseket? Ha van egy stabilan működő rendszered, akkor arról kell egy teljes mentést csinálni, amiből bármikor vissza lehet állítani a mentés pillanatában levő állapotot.
"telepítés után azonnal letiltottam a frissítést, és évek óta atomstabilan megy"
...és így keletkeznek a botnetek, spamküldő és crytobányász botok, gyerekek. Most pedig alvás és álmodjatok szépeket.
Nem, a bajok nem így születnek, hanem úgy, hogy letöltik a hekkelt alkalmazásokat (pl. Tina 9), és amikor a vírusirtó visít rá akkor kikapcsolják, mert az a buta már megint téves riasztást ad.
![]()
Elsősorban nem nekem kell, én csak kipróbálom és ennyi. Arra vagyok csak kíváncsi, hogy egy rátelepítés tönkretesz-e bármit egy jól működő rendszeren. Ez a teszt megér nekem néhány ezer forintot.
A rátelepítés volt akinek bevált, és jól működött utána is a rendszer, de nálam annak idején pl. előjött mindenféle hiba... Magyarul ha nálad jól működik "rátelepítve" a meglevő rendszerre, az még nem garancia semmire sem. Most normál telepítéssel raktam fel, így nem volt vele gond.
Használok én is így win7-et, és stabil, gyors. Médialejátszóként funkcionál tv-re kötve, meg hálózati adattárolóként. Ha valaki éveken át ugyanazokat a szoftvereket használja, nem rak fel új programokat ész nélkül, és nem érhető el az internet felől a PC, akkor nem szokott gond lenni...
Ugyanakkor többször is szembesültem olyannal, amikor egy frissítés szétbarmolta az addig a jól működő rendszert. Szóval én teljesen megértem azt is, aki nem kér a frissítésekből. Az iot ltsc rendszerekben az a szimpatikus, hogy elvileg csak biztonsági frissítéseket kap, funkciófrissítéseket nem, így sokkal kisebb a valószínűsége, hogy egy frissítés elront, valami addig jól működő funkciót. A hozzászólás módosítva: 10:02
|
Bejelentkezés
Hirdetés |