Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Ha mindenképp bontani akarod, én úgy nézem, a csavar végét kellene levágnod, ami kilóg az anyából, mert úgy látom a menet végére is jutott a műgyantából, az meg fog rendesen ám.
Bár ha rá tudnál normálisan fogni a toroidra, akár még ki is tekeredhet belőle, elvégre a végére csorgott gyantában is menet képződött, csak kissé ragaszkodik... ![]() A hozzászólás módosítva: 19:03
Sikerült megbontani a fóliát felemelve alatta nincs semmilyen égésnyom hála az égnek.Képek a mellékletben.
Mostmár csak arra kéne rájönnöm,hogy a javított végfok miért szól úgy mindha lenne rajta egy felül áteresztő szűrő azaz alig van benne mélyhang és erőtlen is.
A műveleti erősítő mellett látok egy 47 µF kondit a visszacsatolásban, az például ilyet produkál, ha veszt a kapacitásából.
Holnap ránézek,esetleg a 2sa1962 nem okozhatja hogy nem nyit ki vagy hasonlók vagy az mást produkálna?
Darlington erősítő - ZajszűrésSziasztok!Korábban a segítségetekkel sikerült összeállítanom egy darlington páros erősítő kapcsolást. Kérdésem annyi lenne ezzel kapcsolatban , hogy miképp tudnám kiszűrni a jel ágon lévő alapzajt? Mivel sajnos szkópom nincs, annyit tudok róla mondani hogy sistergés ![]() Teljes GND-n nem hallani , de ha hangosítom a potmétert arányosan nő a zaj is. Mind ezt bekötött jelkábellel produkálja , ha azt kihúzom eldurvul. Szeretném ezt kijavítani a kapcsoláson és megcsinálni hozzá a paneleket. Köszi előre is! Bálint
Ígértem hogy kijavítom a paneltervet, felteszem a LAY fájlt ezúttal JPG képekkel együtt.
A panelon még annyi változtatást eszközöltem hogy lejjebb tettem az alkatrészeket, és beterveztem néhány forr szemet, amibe mérőhurkokat lehet forrasztani (utolsó képen), így megkönnyítve a mérést, ettől eltekintve semmi nem változott. A panelterven vétettem valami hibát, olyat ami nem azonnal fejti ki a hatását? Arra gondolok hogy anno alkotó kapcsolási rajza alapján megterveztem egy LED-PWM panelt, de mivel a rajzon nem szerepelt hogy az IC táp bemenetére kell egy plusz kondenzátor, így azt nem építettem be az IC pedig relatíve rövid időn belül elfüstölt. Mivel ezek az erősítő IC-k "pótolhatatlanok", így nem szeretnék hasonló hibát elkövetni. |
Bejelentkezés
Hirdetés |