Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosógép vezérlők és általános problémáik
Lapozás: OK   595 / 595
(#) még1MbR válasza dB_Thunder hozzászólására (») Pé, 15:47 / 1

Bármilyen meglepő, de konkrétan az Elektroluxban tilos felültöltőset venni, tele van a jófogás a csapágy felfüggesztés leszakadásos gépekkel. Míg az elöltöltősök kevésbé problémásak.
Nagycsaládosként vagy 6db elöltöltőst spájzoltam már be, amiket kidobtak volna csapágyhiba miatt.
Ezután az üst szétvágásával megjavítottam őket és gyönyörűen üzemelnek mind, aprópénzből megjavítva.
(#) még1MbR válasza még1MbR hozzászólására (») Pé, 15:52 / 2

Szétszedéskor érdemes még ezt megnézni... a dobcsillag közepe idővel elrohad a sok belejutott szennyeződéstől.
Ki szoktam teljesen takarítani és 2K epoxi ragasztóval kitöltöm.
Meg is erősíti plusz nem jut be többet szennyeződés, elkerülhető a dobcsillag törés.
(#) még1MbR válasza dB_Thunder hozzászólására (») Pé, 15:56 /

Idézet:
„Nagyon nehezen visz rá erre a lélek!!”

Ezzel én is így voltam anno, de úgy voltam vele, nem veszíthetek semmit, legfeljebb kidobom úgyis.
Mindent lefotóztam aztán hajrá!
Nyilván pl. egy szűk panelházban erre nincs lehetőség, de nekem lent a szuterénben nem okozott gondot rommá szedni.
(#) dB_Thunder válasza még1MbR hozzászólására (») Pé, 16:04 / 1

Idézet:
„nekem lent a szuterénben nem okozott gondot rommá szedni.”

Annyi minden van már szétszedve a szuterénben, hogy ezt már végkép nincs kedvem levinni!
Tele is van téglával...
Mindegy a gyerekeket ráuszítottam, hogy vegyék ki belőle a mosó dobot!

Egyébként lehet hogy pont ez a csillag adta fel, és centriben lekonyul a belseje, és elkezd köszörülni! Nem nagyon tudok mást elképzelni!
A hozzászólás módosítva: Pé, 16:05
(#) erbe válasza még1MbR hozzászólására (») Pé, 16:31 /

Ez a legszebb dolog, amit a gyártók kitaláltak.
Spiáter és a mosószer. 7-10 év alatt garantáltan szétrohad. Na erre biztosan vállalhatják a garanciát. Whirlpool AWE 2516-osunk van. Felültöltős. Néhány év alatt 3 ismerősnél cseréltem tengelycsonkokat. Felduzzadt, szó szerint szétmállott majd nyakban elvált. könnyedén forgott a dob, de mikor a motor hajtotta, elkezdett kóvályogni. Miénk nagyon sokáig bírta, 13 éves volt, mikor tavaly cseréltem az egyik szomszéd felújított dobjára. Ők már a gépet kidobták, csak a dobot hagyták meg nekem.
Ennek a típusnak egyszerű a szerelése. Huszon... csavar fogja össze a dobot.
A hozzászólás módosítva: Pé, 16:33
(#) dB_Thunder válasza erbe hozzászólására (») Pé, 18:56 /

Megvan a probléma!
A csillag egyik szára eltörött!! így a dob be tud szitálni!
(#) még1MbR válasza dB_Thunder hozzászólására (») Pé, 21:08 /

Az baj, nem tudom mi a gép típusa, lehet e kapni hozzá dobcsillagot...
(#) Ge Lee válasza még1MbR hozzászólására (») Szo, 9:18 /

Nem értem, miért jó terjeszteni a hülyeséget. Ma reggel megnéztem, egyetlen egy, felültöltős dobhibás Elektrolux-ot találtam a jófogáson. Meg még ez is:
Idézet:
„Én nem vettem volna egy oldalon felfügesztett csapágygyilkost!!”
Az ember azt hinné, hogy éppen az elöl töltős van csak egyik oldalon függesztve. Mert ugye, másképp hol pakolnád bele a ruhákat?

Az tény, hogy a mai mosógépek egyike sem az örök életre van tervezve, és emiatt is, meg a felhasználó okán is, lehetnek vele gondok. A mi felültöltős Elektrolux-unk most 6,5 éves, köszöni szépen jól van, pedig hetente lemegy rajta kb. 4 program. Igaz, én sosem követem el azt a hibát, hogy jól megtömöm, majd hagyom a centrit 1000-es fordulaton, hogy aztán minél előbb szétverje magát a gép. De az egyik szomszédomé már 9 éves, azt mondta neki a "szakember", hogy örüljön ha ki fog bírni 5-6 évet. A másik szomszéd felül töltős Whirpool-ja 12 éves, majdnem minden nap megy, szerelő azt se látta még, pedig már ráférne, mert szólt hogy elkezdett zuhogni, megnéztem, nem is csoda, kisujjal lehet emelgetni az üstöt benne mert lengéscsillapítása már nincs a dobnak.
(#) dB_Thunder válasza még1MbR hozzászólására (») Szo, 9:55 /

80 ezerért van komplett mosóüst, mert ugye ez nem szétszedhető, így külön nem árulják azt ami benne van...
(#) VIM válasza Ge Lee hozzászólására (») Szo, 12:09 /

Szia! Ehhez ugye nem kell kommentár. Sikeresen meg lehetett javítani, mert még szerelhető (csavaros) volt még az üst is. A javító készletet saválló csavarokkal és alátétekkel árultak hozzá. Ami szereléskor elgondolkodtatott az az volt, hogy nem mindegy a csavarok hossza és beszerelési iránya, mert ugye a menetes rész miatt. Igen ám de ha kifelé a csapágy felé fordítva, ott meg a menetek hossza volt közel az üsthöz. A végén az alátétek rakosgatásával sikerült megtalálnom az ideális megoldást. Szerintem jobb lett volna ha "vízmentes pop szegeccsel" lehetett volna szerelni de ez már így utólag jutott eszembe.
A dobcsillag és a csapágy tengely az kimondottan élettartam tervezés az anyagát és a kikönnyítést tekintve. A kikönnyítés az ugye anyagtakarékosság de a mosószer az oda berakodik és nehezen oldódik ki és még korrodálja is a ki tudja milyen arányú, összetételű alu öntvényt. Az én esetemben ennél az "örvény" típusnál a mosószer az a tengelytárcsa és a dob közé rakodott be a kosszal és szöszökkel együtt és elfogyasztották az anyagot.
Én is a felültöltős gépeket preferálom de a nők ezzel nem így vannak. Szerintem már ezzel a szép ablakos megoldással is bőven megágyaztak a fogyasztói társadalom ezen részének.
(#) még1MbR válasza Ge Lee hozzászólására (») Szo, 12:20 /

Évek óta nézem a jófogást, olcsó elöltöltős Electroluxra vadászva és folyamatosan jönnek szembe a leszakadt üstházú felültöltős hirdetések. Az, hogy most épp 1-et találtál, nem változtat ezen.
Mikor após felhívott, hogy baja van a mosógépének, ez volt az első kérdésem, leszakadt az üst? Igen.
Nem kötelező nekem hinni, majd az itt jelenlévő mosógép szerelők megmondják a tutit.
(#) erbe válasza VIM hozzászólására (») Szo, 14:48 /

Mikor ilyeneket cserélgettünk, összeszerelés után levágtuk a felesleget. Volt gép, ahol még a rugós alátéteket is ki kellett hagyni és úgy síkba köszörülni a csavarokat. Utána pontozóval biztosítani. Belülre a legömbölyített fej alá nem akartam alátétet rakni, nehogy alá akadjon valami.
(#) VIM válasza még1MbR hozzászólására (») Szo, 14:51 /

Szia! Ebből én inkább arra következtetek, hogy közben a felültöltősök tengelyfelfogatását is lesilányították arra szintre ahol már a garancia nem él de a gép még elvégzi a műveletet. Most van egy olyan szűk 4 éves gépünk amin máris lengéscsillapítót kellett cserélnem, mert annyira táncolt már, hogy félő volt a nagyobb meghibásodása. A jó "hír" az, hogy az eredeti csillapítók javíthatóak, szerelhetőek. A szivacsos dörzsgyűrűt ki lehet venni és pótolni vagy bőrrel vagy szivacsos huzatzáró csíkkal.
(#) erbe válasza erbe hozzászólására (») Szo, 14:56 /

(#) VIM válasza erbe hozzászólására (») Szo, 15:21 /

Ilyen volt nekem is a javító készletem amit beépítettem és ennek kapcsán jutott eszembe (és az is utólag), hogy a tengelycsonk és a dob közötti felületet sziloplaszttal kellene bekenni, hogy letömítsen és ez által ott ne pangjon a mosószeres maradványból semmi, mert az fogja erodálni az egészet. A csavarok helyett popszegecset gondoltam de félő, hogy húzáskor a tányér szélét elrepeszti ha nem kerül alátét a másik oldalra felületnövelőnek, hogy ne tudjon a szegecs terpeszteni.
(#) moltam válasza VIM hozzászólására (») Szo, 15:59 /

Frissen vett siemens gépbe én is felújítottam a lengéscsillapítókat, pár ezer forint volt a szett, zsír egy zacsiban, két darab becsúszó rész műanyag és új szivacsok. Egyelőre jó. Csak ez is csapágyas, mondjuk tudtam hogy az lesz mert az eladó odaírta hogy nem csapágyas, mikor megvettem az első az volt hogy megbillegtettem a dobot, de 30 ezerbe mosó szárító kombinált gépért belefért. Egy darabig még húzza aztán szétaprítom ezt is. LG directdrive elődje ment 10 évet, igaz 3 szett csapággyal a gyárit is számolva. + 1 szivattyú, meg az egyik csapágyasság alkalmával ledarálta a fűtőbetétet. Most is megy csak szétrohadt az alja, majd ha nagyon nem lesz más dolgom kikasznizom, jó lesz tartaléknak. Ja és heti 6 alkalommal minimum, jól megpukkasztva néha, szóval nem rossz amit bírt.
A hozzászólás módosítva: Szo, 16:03
Következő: »»   595 / 595
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem