Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosogatógép hiba

Témaindító: Redsaw, idő: Dec 13, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   273 / 273
(#) Dino71 válasza bogumil13 hozzászólására (») Jan 10, 2026 / 1

Szia! A keringető sziv. perselykopása okozza. De igen ellenőrizd a váltószelep mikrokapcsolóját is. Az is szokott bedögleni. De arra nem dob hibakódot csak forgatja és el se indul a gép.
A hozzászólás módosítva: Jan 10, 2026
(#) bogumil13 válasza Dino71 hozzászólására (») Jan 10, 2026 /

Szia!Köszönöm megnézem.
(#) Jurgen hozzászólása Szo, 19:41 /

Gorenje mosogatógép

Gorenje mosogatógép vízcsövén a bemenővíz szelep elromlott. Elvitte a TC1 jelü triacot. Még nem cseréltem ki, csak azt akarom kérdezni, hogy van esély más meghibásodásra is ez miatt?
(#) proli007 válasza Jurgen hozzászólására (») Szo, 19:50 /

Hello! A T5-öt ellenőrizd le dióda állásban, mikor még nincs bent a Triac. Ha az nem hibás, elvileg nem tudott "tovább menni" a villany.
(#) Jurgen válasza proli007 hozzászólására (») Szo, 19:59 /

Jó úgy, hogy ellenállast mérek a lábai kózt, és összehasonlítom a többi ugyanilyennel?
Vagy más módszerrel vizsgáljam?
(#) uniman válasza Jurgen hozzászólására (») Szo, 20:06 /

A mosógép típusszámát (meg a triacnak) is leírhatnád...a jövőben talán hasznos lehet valakinek. Köszi...
(#) Jurgen válasza Jurgen hozzászólására (») Szo, 20:12 /

GORENJE GI642D60X
Triac Z9N E242
Ilyet találtam helyette Z0109NN0,135
(#) proli007 válasza Jurgen hozzászólására (») Szo, 20:48 /

A TC2 ugyan ilyen áramkör, vesd össze azzal..
(#) Jurgen válasza proli007 hozzászólására (») Szo, 21:36 /

Megmértem, ez a két pont között van értékkülönbség. A többi láb között ugyan az. Mindegy, majd ha megjön a triac, kipróbálom. Azért rakhattak volna triac helyett valami kis ssr-t. A tartósság már nem szempont.
(#) még1MbR válasza Jurgen hozzászólására (») Vas, 10:24 / 1

Javaslom a kis smd ellenállásokat is ellenőrizni, nekem már volt olyan, hogy a triak környezetében lévő egyik ellenállás értéke sokszorosa lett a ráírtnak és emiatt vacakolt a centrifugálás (mosógépnél).
Következő: »»   273 / 273
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem