Fórum témák
» Több friss téma |
Szia! A keringető sziv. perselykopása okozza. De igen ellenőrizd a váltószelep mikrokapcsolóját is. Az is szokott bedögleni. De arra nem dob hibakódot csak forgatja és el se indul a gép.
A hozzászólás módosítva: Jan 10, 2026
Gorenje mosogatógépGorenje mosogatógép vízcsövén a bemenővíz szelep elromlott. Elvitte a TC1 jelü triacot. Még nem cseréltem ki, csak azt akarom kérdezni, hogy van esély más meghibásodásra is ez miatt?
Hello! A T5-öt ellenőrizd le dióda állásban, mikor még nincs bent a Triac. Ha az nem hibás, elvileg nem tudott "tovább menni" a villany.
Jó úgy, hogy ellenállast mérek a lábai kózt, és összehasonlítom a többi ugyanilyennel?
Vagy más módszerrel vizsgáljam?
A mosógép típusszámát (meg a triacnak) is leírhatnád...a jövőben talán hasznos lehet valakinek. Köszi...
A TC2 ugyan ilyen áramkör, vesd össze azzal..
Megmértem, ez a két pont között van értékkülönbség. A többi láb között ugyan az. Mindegy, majd ha megjön a triac, kipróbálom. Azért rakhattak volna triac helyett valami kis ssr-t. A tartósság már nem szempont.
Javaslom a kis smd ellenállásokat is ellenőrizni, nekem már volt olyan, hogy a triak környezetében lévő egyik ellenállás értéke sokszorosa lett a ráírtnak és emiatt vacakolt a centrifugálás (mosógépnél).
Csak a triak volt hibás. Köszi a segítséget.
Mosókar repedésSziasztok,tipusfüggetlen kérdés. Nem igazán voltunk elégedettek az edények tisztaságával, más okból amúgy is nekálltam megtisztogatni a szűrőket. Megrőkönyödve láttam, hogy mindkét mosókar, minden oldalon végig van repedve, lásd csatolt kép. Mit javasoltok? - Csere, ha kapok hozzávalót (mennyire univerzálisak egyébként?). - FBS/gyorskötöző. - Jó ez így.
Szerintem kétkomponensű, rozsdamentes csavarral összehúzatva
Szia! Spaklit felforrósítasz lánggal és a repedésbe végighúzod utána meg összenyomod ahogy haladsz előre. Semmilyen ragasztás nem lesz jó csak a saját anyagával való összehegesztés.
Hi!
Megkeresni milyen oldószer oldja az a műanyagot. Nekem sok esetben a nitró hígító megfelelő volt. Óvatosan a ragasztandó felületre kenni többször, ha feloldotta több helyen postásgumival összeszorítani, másnap levehető a gumi. Vigyázz, ha megfolyik máshova is, ott is feloldja. Üdv. M.
Az nem akkora varázslat, mert a számok ismertek.
De én szoktam ragaszkodni ahhoz, hogy beslattyogok az Orczy-ba, és előrántom a táskából a micsodámat. Szoktak neki örülni.
...ha vannak is "számok", akkor sem egyszerű.
/Csak azért kérdeztem, hogy hátha akad a bontásra váró mosogatógépeim között (Candy, Beko, Whirlpool)... de a tegnapi -17 fok miatt még be vannak "fagyasztva"/ A hozzászólás módosítva: Csü, 15:49
Tippem alapján Elektrolux van átcimkézve, és ebben a "felsőbbrendű" is megerősített:
Idézet: „OEM partnerség: Az Electrolux gyártja az IKEA által forgalmazott készülékek egy részét, különösen a mosogatógépeket az amerikai és kanadai piacokon 2020 óta. Az IKEA ezeket a termékeket a saját, belső márkanevein (például RENODLAD vagy RENGÖRA) adja el.” De például az ürítő szivattyún kínai irás van. ![]() Uniman mester |
Bejelentkezés
Hirdetés |