Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektronikában kezdők kérdései
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal!
- Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni!
- És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Lapozás: OK   4054 / 4054
(#) Gafly válasza proli007 hozzászólására (») Szo, 20:20 /

Hát nem innen, pedig elég népszerű vagy ottan (is).
(#) proli007 válasza proli007 hozzászólására (») Szo, 20:27 /

Köszi Reloop! Sajnos a szerző, 20 hónapja nem volt itt. Minden esetre némi eltérést számítok a kapcsoláson. Oké, hogy a Led a referencia, de milyen Led van alkalmazva? Nem írja.
Mert a nyitófeszültségétől függ a referencia értéke. Ma egy piros és zöld Led nyitófeszültsége kb. 2,2V. Mivel ebből még a tranyó 600mV BE feszültsége levonódik, a sönt ellenállásra, így kb. 1,6V feszültség jut, ami 2 Ohm-on 800mA, nem 1A. De nem nagyon számít..
(#) proli007 válasza Gafly hozzászólására (») Szo, 20:30 /

Én? Azt sem tudtam hogy ilyen létezik..
(#) Alkotó válasza david87 hozzászólására (») Vas, 15:19 /

Nekem van ilyen bétamérőm, és ugyan régen használtam, de akkor remekül működött.
(#) david87 válasza Alkotó hozzászólására (») Vas, 18:58 /

Nekekem tudnál hozá csinálni egy nyákkot?
(#) david87 hozzászólása Vas, 19:38 /

Hangsugárzó

Ezek milyen hangsugárzók mert tetszenek.Bővebben: Link
(#) reloop válasza david87 hozzászólására (») Vas, 20:11 /

Szia! Hammond Leslie Bővebben: Link.
(#) david87 válasza reloop hozzászólására (») Vas, 20:28 /

Köszönöm.
(#) toth1996 hozzászólása Vas, 20:45 /

Bias feszültség

Sziasztok.
Párnapja szerencsésen fel voltam töltődve és a MIC + lábra ment a statikus feszültségem.
Autórádiónak nincs baja de a mikrofon MIC + lábáról eltűnt a feszültség. Működik még a bemenet mert ha meg kocogtatom hallani a kocogtatást de nagyon hallkan.
Rádiót nem szeretném szétszedni ha nem muszáj.
A mikrofon egy külső Jackre van kötve MIC + MIC - lábbakkal .
Azt találtam ki egy stabic 5v os kimeneti lábán sorba egy 2kOhmos ellenállással
rákötném a MIC+ lábára hogy ez működhet e?
Stabic GND jét a kasznira vagy a MIC - ra kössem ?
(#) Alkotó válasza david87 hozzászólására (») Vas, 20:49 /

Én nem gyártok panelt. Ez egy rendkívül egyszerű áramkör, kényelmesen meg lehet építeni egy próbanyákra. Neked is ezt javaslom.
Megjegyzés: Mint a témájában is említettem, nálam az 1 nF kondikat nagyobbra kellett cserélni. Találomra 100 nF-ot tettem bele, és azóta is azzal működik.
(#) kadarist válasza toth1996 hozzászólására (») Vas, 21:06 /

Szia! Ez milyen készülék?
(#) toth1996 válasza kadarist hozzászólására (») Vas, 21:07 /

Egy kínai érintős MT8163 chippel ellátva.
(#) Alkotó válasza david87 hozzászólására (») Vas, 22:26 /

Ide feltettem ami alapján én építkeztem.
(#) Fats Domino hozzászólása Hé, 16:35 /

Video kaputelefon

Üdv a fórumozóknak!
Kaputelefon beltéri egysége 17 V-ra van beállítva (1 A ) az adattábla szerint, de csak 19 V-os stabil tápot tudtam szerezni. Tönkre mehet ettől a nagyobb feszültségtől, vagy esetleg van valami egyszerű megoldás a 19 ből 17 V-ot nyerni?
(#) bandika válasza Fats Domino hozzászólására (») Hé, 16:51 /

3 dióda sorban, természetesen nyitóirányban, azok megeszik a 2 V-ot.
(#) Lacika válasza Fats Domino hozzászólására (») Hé, 17:00 /

Van annak a tápnak neve és száma is? Általában lejjebb lehet venni a kimenő feszültséget,
(#) Fats Domino válasza bandika hozzászólására (») Hé, 17:18 /

Köszi!
(#) Fats Domino válasza Lacika hozzászólására (») Hé, 17:19 /

Ez nem olyan táp, de azért köszi.
A hozzászólás módosítva: Hé, 17:20
(#) Lacika válasza Fats Domino hozzászólására (») Hé, 17:20 /

Miért nem olyan?
(#) Alkotó válasza Fats Domino hozzászólására (») Hé, 18:06 /

Érdemes lehet megvizsgálni, hogy van-e a kaputelefonban is egy stabilizátor. A 17V egy szokatlan érték, illetve amikor külső tápról terveznek valamit működtetni, ott általában az egység állítja elő a neki megfelelő feszültséget.
Ha van külön stabilizátora a kaputelefonnak, akkor valószínűleg tudja kezelni a 19V-ot is.
(#) Fats Domino válasza Alkotó hozzászólására (») Hé, 19:58 /

Köszi! Talán szétszedhető, megnézem, de a leírásában is csak ennyi van.

modul.jpg

(#) Yaska hozzászólása 13:06 /

Szintetizátorba videokimenet építése

Sziasztok!

Teljesen új vagyok itt, nem tudom hol tehetném fel kérdésemet:
Yamaha psr-s670 szintetizátoromnak pici az lcd kijelzője. Gyárilag nincsen a hangszeren video kimenet. Utólagosan építhető-e bele valamilyen formában, hogy nagyobb méretben lássam a kijeizőt, akár tableten, akár laptop kijelzőn stb.?
(vannak laptop kijelzőim, pl. 14"-os Navon és Qilive panelek amelyeknek a laptop-alaplapja kb 10x6cm, amely elférne az lcd hátulján, van rajta HDMI kimenet, USB, memóriakártya aljzat stb.)

Előre is köszönök minden ötletet, segítséget, tanácsot!
(((az már megvolt hogy vegyek olyan szintit amin van video kimenet... )))
(#) uniman válasza Yaska hozzászólására (») 13:26 /

Ez sajnos nem úgy működik, ahogy elképzeled... Ebben nem egy kicsi videomonitor van, hanem egy 320x240 felbontású grafikus LCD kijelző modul.
A hozzászólás módosítva: 13:30
Következő: »»   4054 / 4054
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem