Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektromos távirányítós kapunyitó

Témaindító: wital, idő: Ápr 13, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   144 / 144
(#) Inhouse válasza uniman hozzászólására (») Csü, 10:57 /

Ja, valóban!
(#) uniman válasza Inhouse hozzászólására (») Csü, 12:18 / 1

Ha pár szó kimarad a mondatból, akkor annak más értelme lesz...
"Szájbarágósabban" kéne leírni a mondanivalónkat! Sajnos nemcsak ebben a topikban, sokan elhanyagolnak fontos részleteket közölni. Emiatt egyre nehezebb segíteni...ahhoz kedvet kapni!
(#) bogumil13 válasza mraulajos hozzászólására (») Csü, 12:35 /

Szia
Értem én hogy nyitni kell neki,de teljes nyitott állapotban ha visszajön az ára ugyan annyi idejig kinlódnak a motorok(mert hát nem tud tovább nyitni)mintha zárva lett volna mértem az időt.Nem hinném ez normális jelenség.Nem magátol indul el ha megjött az áram,távval inditom.Viszont zárt állapotban áram kimaradás esetén minden ok,tehát nyit gombnyomásra.
(#) 444Tibi válasza bogumil13 hozzászólására (») Csü, 12:54 / 1

De ez normális, mivel a bezárt állapot az üzemszerű, az idő 99%-ában egy kapu be van csukva, nem nyitva van.
A kínlódás az pár másodperc maximum és a használat során az előfordulási valószínűsége szinte nulla.

Végállásos kapuknál meg ez sincs, legalábbis az enyémnél nincs ilyen mivel tudja hol van épp a kapu, melyik végálláson.
Most csekkoltam le hogy ne írjak butaságokat.
Kinyitottam, kihúztam a konnektorból fél percre, visszadugtam és mivel tudta hogy nyitva van, minden macera nélkül azonnal elkezdett zárni. Eszébe se jutott nyitni.
Akkor indult el nyitás irányba ha működés közben elvettem a tápot tőle és megállt félúton. Ilyenkor mindig nyitással indul.
A hozzászólás módosítva: Csü, 12:55
(#) Inhouse válasza uniman hozzászólására (») Csü, 13:56 /

Igazad van, fontosak a részletek, elmaradt.
(#) mraulajos válasza bogumil13 hozzászólására (») Csü, 14:22 /

Nagyon nem látod át a dolgot. Ha nyitott állapotban emegy az áram, majd visszajön. Megnyomod a távirányítót, a kapu nyitni szeretne, mert ez normális viselkedése. Ha ezt az áramszünetet észrevetted, tudod, és a kapu nyitva van. Indítsd el a t.irányatóval, észre veszed hogy ő myitni akarna, nyomd neg mégegyszer a t.irányítót, ekkor megáll, majd ezt követően nyomd meg mégegyszer, és be fog csukni, és helyre állt minden. Amit 444Tibi leírt, ott ez nem fordul elő, de ezt a gombnyomásos malőrt, amit leírtam, szerintem ott is le kell játszani.? Úgy emlékszem.
(#) bogumil13 válasza mraulajos hozzászólására (») Csü, 15:41 /

A gombnyomásos modszert tudtam Szóval átlátom a dolgot,azt viszont nem gondoltam ez a normális.
(#) bogumil13 válasza 444Tibi hozzászólására (») Csü, 15:45 /

Asztalon próbálva nem pár másodpercig kinlodik,hanem ameddig ki nem nyilna.Felszerelve gondolom a pár másodperc.
(#) 444Tibi válasza bogumil13 hozzászólására (») Csü, 16:13 /

Igen mert bejön a képbe a túlterhelésvédelme, pontosabban a nyomatékhatárolás és ezt meghatározott ideig túllépve -ez jellemzően 2-3 sec- a motor leállítása.
Egy 60W izzóval vagy magával a terheletlen motorral a satupadon ezt nem tudod lemodellezni ezért azt csinálja hogy megy addig amíg a beállított idő le nem telik.
A hozzászólás módosítva: Csü, 16:14
(#) 444Tibi válasza mraulajos hozzászólására (») Csü, 16:28 /

Szia nem kell mert a végálláskapcsolóból tudja hogy épp teljesen nyitva van. Az enyém legalábbos tuti mert 2x is kipróbáltam mielőtt leírtam amit tapasztaltam.
Ha középen van valahol a kapu bárhol a 2 végállás között akkor valóban mindig nyitóirányba indult el miután kihúztam a konnektorból és visszadugtam.
De ha nyitott végálláson volt, akkor nem próbált nyitni. Megnyomtam a távirányítót és azonnal elkezdett zárni.
(#) uniman válasza 444Tibi hozzászólására (») Csü, 16:33 /

Most is kimaradt, hogy tólókapu motorod van? Mert itt "szárnyaskapuról" volna szó.
Persze azokban is lehet végállás kapcsoló (2-2 db?), de az eléggé ritka. De a (helyesen beállított) "erőhatárolás" mindenképpen hasznos...
(#) 444Tibi válasza uniman hozzászólására (») Pé, 6:28 /

Igazad van bakker ezt benéztem rendesen.
Akkor tényleg erőlködik pár másodpercig mivel ezekbe nincs végállás.
Azt fenntartom hogy egy nyitott állapotban bekövetkező áramszünet veszélye elenyésző.

Bocs a félrevezetésért.
(#) mraulajos válasza 444Tibi hozzászólására (») Pé, 10:25 /

Valószínű nem mondok újat, de ezek gyárilag végállás kapcsolóval vannak szerelve.
(#) uniman válasza 444Tibi hozzászólására (») Pé, 11:42 /

Ha már megemlítettem és amelyeket már többször is szereltem:
Pl. Roger R20/300 és a R20/500 szárnyaskapu motorokban van nyitóirányú végálláskapcsoló!
Ráadásul a Motorline Persa motorban van nyitási és zárási végálláskapcsoló is...
(#) 444Tibi válasza uniman hozzászólására (») Pé, 14:29 /

Eddig életem során 3 darab kétszárnyas nyitót szereltem fel ismerősöknek.
Egyikbe se volt végállás. Időre feltanult és nyitó és záró helyzetében is nyöszörögtek motorok. Direkt kiemelte a szerelési útmutató hogy mindkét véghelyzetet szigorúan ütköztetni kell valaminek, ez volt az előírás. Hogy véletlenül se a mechanika fusson ki hanem előtte fixen ütközzön és feszítsen.

Látom némelyekben meg van végállás.
(#) uniman válasza 444Tibi hozzászólására (») Pé, 14:34 /

A "nyöszörgés" azért kell, ha elllenszél lassítaná egy telikapu mozgását, az nem zárna be/ nem nyitna ki teljesen. De a mikrokapcsolókat sem leányálom pontosan beállítani a záráshoz, hogy ne lötyögjön a zárt kapuszárny.
Következő: »»   144 / 144
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem