Fórum témák
» Több friss téma |
Nem csodálokozom ... Többtíz klímakültéris légkezelőt szereltem fel üzemeltem be , nekem evvel nem mutatsz újat (30 év nagy idő.... ) Ha a beltéri elé teszed a vizes hőcserélőt egyszerűen nem hagyod hogy a beltéri elektronika leszabályozzon és fullon megy a kültéri (nagyobb hőterheléssel mint a tervezett maximum) És tulajdonképpen mint már többször leírtam feltaláltátok a hőszivattyú kókány verzióját ...
A hozzászólás módosítva: Feb 2, 2026
Nem akarok én neked sem újat mutatni.
Én hagyom hogy szabályozzon, és értik a beltéri elektronikák, mert szépen szabályoznak. Persze nem csak annyi, hogy feldobjuk a falra, 'oszt mögy.
Idézet: „Felület fűtésre mikor lehet/ kell szerinted ráengedni 50-55 fokos vizet?” Nem véletlen volt zárójelben a felület! Idézet: „35 fokos vízzel ki kell tudni fűteni.” Házak java részénét 35 fokos felületfűtéssel (padló) nem fűtöd ki!! Ahol igen, ott tudnak venni gyári hőszivattyút is. Idézet: „Hmvnek, pl ahol csak zuhanzás van, 45 fokos víz elég.” Ha van belőle sok, ami ugyanúgy sok energia, akkor igen! Csak ne felejtsd el a heti egy csírátlanitó felmelegítést legalább 70 fokra! Idézet: „két lépcsős hőszipkát, 80 fokot tud, R32/R134A rendszer.” Ezzől beszéltem, hogy kaszkád rendszer kell (jobb). Idézet: „Musk rakétáit is kinevették, és az űrbe lőtt vellanyautót is.” Musk nem egyedül csinálta hátul a sufniba, és nem 3 forintott fordtott bele. Idézet: „Köszi, kinőttem a játékból, illetve van pár rendszer, amivel játszhatok” Azzal játszol, amivel szertenél!! Bár gyanítom, ezek a jószágok nem otthon vannak... Idézet: „Persze nem csak annyi, hogy feldobjuk a falra, 'oszt mögy.” Mit tudsz még hozzá tenni?
Ahol kevés a 35 fokos víz felület fűtéssel, ott valami gond van. Tervezés, vagy kivitelezés. Vagy elavult legalább 40 éve épült ház, és azóta is úgy van, ahogy elkészült. Semmi korszerűsítés sincs rajta.
Én nem is akarom a házak java részét kifűteni, tévedésben vagy. Letojom az energiazabáló, korszerűtlen épületeket, azt meghagyom a többieknek. Szenvedjenek ők a tulajokkal. Amúgy haveromnál 35 négyzetmétere szoba konyhába milyen hőszivattyút, és mekkorát raknál? -15 fokban a hőigény 3 kw. A 3,5ös klíma szépen megy, és fűti a padlót. És nem hajtja szét a kompresszort, szerencsére. Köszöni, 400 Watton megy, csendben. Csírátlanítás? Jó, ameddig nem volt hőszivattyú, miért nem halt ki az ország a gázos, és villanybojlerektől? És milyen érdekes, munkahelyemen 3 darab 10 köbös hmv tartály van, köszönik, havi légionella teszttel hideg és meleg vízre is jól elvannak. Az egész területen, véletlen szerűen lévő mintavétellel területenként, 280.000 négyzetméter össz terület. Határérték alatt, pedig ott tud pangani a víz. Mint a klímában légionella.. Amerikában, igen. Ahol vizes rendszer van, lásd swamp cooler. Igazad van, itthon nincs. De sacc. 300 méterre működik. A hozzászólás módosítva: Kedd, 18:27
Idézet: „Ahol kevés a 35 fokos víz felület fűtéssel, ott valami gond van” Gondoltam hogy bekérdezel! A gond nem a matekkel van! Megcsinálják a padlófűtést, de falfűtést nem, mert akkor nem lehet akárhova felakasztani a családi festményt, és radiátor sincs. Aztán jön Mrs. Műköröm, és hozza magával a Műszempilla kört is, és kitalálják, hogy ide egy futószőnyeg, oda meg egy perzsa... amoda egy hatalmas ágy, a földigérő fajta, meg egy kis szekrény olyan ezer köbméteres, hogy a műszörmék is elférjenek, meg a magassarkú kollekció. Így lesz az, hogy már nem lesz elég felület a 26 fokhoz, mert nehogymár fázzon egy szál csipkébe... Ennyi!!
Most miért kell ilyeneket mondani "...Mrs. Műköröm, és hozza magával a Műszempilla kört is.."
(kamillateát köptem a billentyűzetre, tudod milyen nehéz kiszárítani?)
Elnézést!!!
Oké, egyetértek.
LG ArtCool meghibásodásSziasztok!Segítségeteket szeretném kérni az alábbi problémával kapcsolatban: LG ART COOL Inverter klíma C1 hibakódot ír és nem fűt. A hűtés az jól működik. A kód elvileg a belső hőérzékelő hibáját jelenti, de ez nem hibás ( a készülék szét lett szedve ki lett takarítva és az alkatrész és a csatlakozás meg lett mérve, vizsgálva). Ez egy 2008-ban telepített készülék ami a tetőtérben van nálunk. Mivel a felső szintet nem használtuk tavalyig, így a klíma se volt nagyon használva a telepítés óta. Összesen talán egy évnyi használat lehet benne. Ősszel kezdtük használni rendszeresen fűtésre. Teljesen jól működött addig amíg a nagy mínuszok be nem jöttek. Az utolsó napon már nem fűtött hatékonyan, ezért kikapcsoltuk és nem használtuk kb 2 hétig. A nagy hideg elmúltával amikor ismét használni akartuk a bekapcsolás után a szokásos szárítás (mindig ezzel kezdte a fűtést IMG_2739.jpg ) után a fűtés helyett megjelent a C'1 hibakód (IMG_2734.PNG). A hűtés jól működik, de ha fűtésre tesszük vagy automata módban fölnyomjuk a hőfokot, azonnal a szárító módot írja ki, majd egy idő után (4-5 perc) a C1 hibajelzést. Kérdésem, hogy van-e valami ötletetek mi lehet a probléma oka? Illetve tudtok-e ajánlani valakit aki korrekt és ért ehhez a készülékhez? Segítségeteket előre is köszönöm! Üdv mindenkinek: Levente A hozzászólás módosítva: Pé, 12:00
Találkoztam már olyan hőszenzorral ami szobahőmérsékleten jó értéket "mutatott" melegítve hűtve viszont "elszálltak" az értékek . Az is előfordulhat hogy szökik a gáz a klímából és felborult a komponensek keverékének aránya , ilyenkor is tud furcsaságokat produkálni a klíma . Javaslom hogy nézesd át egy klímással ...
A hozzászólás módosítva: Pé, 18:12
Az R32 nem blend , csak általánosságban írtam (bocs nem néztem utána milyen gázzal van töltve a klíma ...)
A hozzászólás módosítva: Szo, 15:00
Smart kitTaláltam a fiókomban egy EU-SK 105 MÍDEA wifi vevőt . Próbálkozott már valaki a klímán kívűl megszólaltatni ezt a cuccost ? Kiváncsiságból kibontottam RTL8720 modul lapul szép kis házikóban ...A hozzászólás módosítva: Szo, 15:43
Tudtommal a 8720 az drótos interface, pic32höz illeszthető is, a microchip tcpip stack kezeli. Használtam is, ha jól emlékszem az olimextől rendeltem a pic32 modult és a vele összecuppanó 8720 modult, és ez cuppant rá az én panelemre, de a pic flash kevés volt a nem túl nagy weboldalhoz, ezért kellett még egy spi flash is.
Nagy dolgot nem akarok elsőre , legfeljebb egy idő-dátum adatot lekérdezni ... És érdekes mert ez pendrive "házban " volt a drótos verziót is használtam ugyanaz a cucc volt mindkettőben ?
A hozzászólás módosítva: Szo, 17:09
Ha hűt, és nem fűt, akkor két esélyes, ( feltéve ha többi rész rendben, volt karbantartva, stb): elment a hűtőközeg belőle, és alacsony a nyomás, nem vált át a szelep, ami fűtést csinál.
Vagy a szelep halt meg, De inkább az első. Nyomást / hűtőközeg mennyiséget kell nézni lefejtéssel. Persze, "látni kell". És persze lehet bármi más is, koszos bel, és kültéri hőcserélő, koszos szűrő, stb. |
Bejelentkezés
Hirdetés |