Fórum témák
» Több friss téma |
Csak azert erőltettem az esp-et mert szerintem nincs egyszerűbb, olcsóbb, könnyebben programozható, akár eredeti AT parancsos szoftverén keresztül, akár saját progival soros porton rugdosva, vagy teljesen átköltözve esp32re. A ráfordított idő is kevesebb.
Köszönöm mindkettőtöknek , átgondolom kipróbálom ...
Kb ennyi az esp32 progi, még a téli/nyári átállás is benne, gyorsan át lehet tekinteni, a soros portot kell benne átfirkálni a saját szádíze szerint, és a pic máris időokos lesz.
simpletime A hozzászólás módosítva: Feb 7, 2026
Compile to targetSziasztok. Flowcode 11-ben használnám -usb-c vel - a Compile to Target opciót egy arduino nano-val.de ezt a hibát kapom: Using <Arduino nano> user settings for compiler Launching the compiler... C:\Program Files (x86)\Flowcode v11\avrv5\batchfiles\avra.bat "C:\Program Files (x86)\Flowcode v11\avrv5\" atmega328p "C:\Proba\proba.elf" "C:\Proba\proba.c" "C:\Proba\proba.lst" C:\Proba>"C:\Program Files (x86)\Flowcode v11\avrv5\batchfiles\..\bin\avr-gcc.exe" -mmcu="C:\Program Files (x86)\Flowcode v11\avrv5\" -Os -ffunction-sections -fdata-sections -funsigned-char -o atmega328p "C:\Proba\proba.elf" -lm -Wl,-gc-sections avr-gcc.exe: error: strange device name 'C:\Program Files (x86)\Flowcode v11\avrv5" -Os -ffunction-sections -fdata-sections -funsigned-char -o atmega328p C:\Proba\proba.elf -lm -Wl,-gc-sections' after '-mmcu=': bad character ':' avr-gcc.exe: fatal error: no input files compilation terminated. Error returned from [avr-gcc.exe] C:\Program Files (x86)\Flowcode v11\avrv5\batchfiles\avra.bat reported error code 0x1 Autoclose turned off FINISHED A compiler beállítások a csatolt képen láthatóak. Mi lenne a helyes beállítás? fordító hibaSziasztokA következő hibába ütköztem, amin dolgozok gép a fordításnál leáll a következő hibával:. Idézet: Ennyit ír a message.„Visszatérési érték = d A Flowcode nem tudja lefordítani C kódra a folyamatábrát, a következő” A forrás fájlt nem módosítom. Ugyanez a flowcode verzió másik gépen lefordítja gond nélkül. Viszont mivel a hibákat folyamatosan javítanám így az elsődleges gépemen szeretném használni a programot, ne kelljen a másik géphez bejárni fordítani. Mi lehet az oka, hogy az egyik gépen fut a fordító a másikon nem? lemaradt flowcode 5.1 A hozzászólás módosítva: Sze, 9:15
Hasonlitsd össze a forditó beállitásait, ha abban nincs különbség, egy újratelepités segithet még.
Mintha már lett volna hasonló probléma itt ezzel a megoldással.
Itt, képpel, amiről niedziela írt: Bővebben: Link.
Szia! lehet hogy ékezetes betű van az útvonalban, de így, hogy csak egy töredéket másolsz be nehéz kitalálni..
Nem töredéket másoltam, szóval abszolút igazad van hogy nehéz kitalálni
, ennyit ír a message és semmi többet. A fordító ablak a programban is pont ennyit ír, amit a txt (mellékeltem a képeket). Ezért nem értem mi a hiba. Ékezetet nem használok. Meghajtó betűjele\Project\project.fcf. Ezért nem értem, amin dolgoznék gép nem fordítja le, a másik gép ugyanezt gond nélkül fordítja. Viszont ha az élő teszten hiba van azt a helyszínen javítanám (azon a gépen, ami nem fordítja le), mert a másik gép nincs közelben. Maga a flowcode is ugyanabból a telepítőből lett feltelepítve egy nap eltéréssel mindkét gépre. Egy egyszerű led villogtatással is ugyanezt dobja, míg a másik gép gond nélkül fordít. Fordító opcióban mindkét gép ugyanarra hivatkozik. A hozzászólás módosítva: Csü, 10:44
Ez volt az első, hogy defaultra tettem. Mindkét gép ugyanarra hivatkozik. A gond hogy "a következő hiba miatt" sor után nem írja mi a baja.
Meg kellene nézni hogy ez a file ott van e a helyén: C:\Program Files (x86)\Flowcode\v5\Tools\boostc\boostc_pic16_flowcode.exe
Mert így már látszódik hogy el se indul a fordító
Új projekt, új projekt + másik mikrokontroller?
Igen, az adott mappában van. És a fordító opció is ide hivatkozik.
Win 10 és 11-en olvastam erröl a problémáról, az ok ismeretlen, de egy újratelepités elvileg megoldja a problémát.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

, ennyit ír a message és semmi többet. A fordító ablak a programban is pont ennyit ír, amit a txt (mellékeltem a képeket). Ezért nem értem mi a hiba.