Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Folyamatábrás mikrokontroller programozás Flowcode-dal
Lapozás: OK   364 / 364
(#) pipi válasza kaqkk hozzászólására (») Feb 7, 2026 /

Csak azert erőltettem az esp-et mert szerintem nincs egyszerűbb, olcsóbb, könnyebben programozható, akár eredeti AT parancsos szoftverén keresztül, akár saját progival soros porton rugdosva, vagy teljesen átköltözve esp32re. A ráfordított idő is kevesebb.
(#) kaqkk válasza pipi hozzászólására (») Feb 7, 2026 /

Köszönöm mindkettőtöknek , átgondolom kipróbálom ...
(#) pipi válasza kaqkk hozzászólására (») Feb 7, 2026 / 1

Kb ennyi az esp32 progi, még a téli/nyári átállás is benne, gyorsan át lehet tekinteni, a soros portot kell benne átfirkálni a saját szádíze szerint, és a pic máris időokos lesz.
simpletime
A hozzászólás módosítva: Feb 7, 2026
(#) neoone hozzászólása Feb 18, 2026 /

Compile to target

Sziasztok. Flowcode 11-ben használnám -usb-c vel - a Compile to Target opciót egy arduino nano-val.
de ezt a hibát kapom:

Using <Arduino nano> user settings for compiler
Launching the compiler...
C:\Program Files (x86)\Flowcode v11\avrv5\batchfiles\avra.bat "C:\Program Files (x86)\Flowcode v11\avrv5\" atmega328p "C:\Proba\proba.elf" "C:\Proba\proba.c" "C:\Proba\proba.lst"

C:\Proba>"C:\Program Files (x86)\Flowcode v11\avrv5\batchfiles\..\bin\avr-gcc.exe" -mmcu="C:\Program Files (x86)\Flowcode v11\avrv5\" -Os -ffunction-sections -fdata-sections -funsigned-char -o atmega328p "C:\Proba\proba.elf" -lm -Wl,-gc-sections
avr-gcc.exe: error: strange device name 'C:\Program Files (x86)\Flowcode v11\avrv5" -Os -ffunction-sections -fdata-sections -funsigned-char -o atmega328p C:\Proba\proba.elf -lm -Wl,-gc-sections' after '-mmcu=': bad character ':'
avr-gcc.exe: fatal error: no input files
compilation terminated.

Error returned from [avr-gcc.exe]

C:\Program Files (x86)\Flowcode v11\avrv5\batchfiles\avra.bat reported error code 0x1

Autoclose turned off

FINISHED

A compiler beállítások a csatolt képen láthatóak. Mi lenne a helyes beállítás?

Flowcode.jpg

(#) neoone válasza neoone hozzászólására (») Feb 18, 2026 /

Defaultra állítás megoldotta.
(#) Georgee hozzászólása Sze, 9:14 /

fordító hiba

Sziasztok

A következő hibába ütköztem, amin dolgozok gép a fordításnál leáll a következő hibával:.
Idézet:
„Visszatérési érték = d
A Flowcode nem tudja lefordítani C kódra a folyamatábrát, a következő”
Ennyit ír a message.

A forrás fájlt nem módosítom. Ugyanez a flowcode verzió másik gépen lefordítja gond nélkül. Viszont mivel a hibákat folyamatosan javítanám így az elsődleges gépemen szeretném használni a programot, ne kelljen a másik géphez bejárni fordítani. Mi lehet az oka, hogy az egyik gépen fut a fordító a másikon nem?

lemaradt flowcode 5.1
A hozzászólás módosítva: Sze, 9:15
(#) niedziela válasza Georgee hozzászólására (») Sze, 11:53 /

Hasonlitsd össze a forditó beállitásait, ha abban nincs különbség, egy újratelepités segithet még.
Mintha már lett volna hasonló probléma itt ezzel a megoldással.
(#) Bakman válasza Georgee hozzászólására (») Sze, 13:20 /

Itt, képpel, amiről niedziela írt: Bővebben: Link.
(#) kokozo válasza Georgee hozzászólására (») Sze, 14:26 /

Szia! lehet hogy ékezetes betű van az útvonalban, de így, hogy csak egy töredéket másolsz be nehéz kitalálni..
(#) Georgee válasza kokozo hozzászólására (») Csü, 10:42 /

Nem töredéket másoltam, szóval abszolút igazad van hogy nehéz kitalálni , ennyit ír a message és semmi többet. A fordító ablak a programban is pont ennyit ír, amit a txt (mellékeltem a képeket). Ezért nem értem mi a hiba.

Ékezetet nem használok. Meghajtó betűjele\Project\project.fcf. Ezért nem értem, amin dolgoznék gép nem fordítja le, a másik gép ugyanezt gond nélkül fordítja.
Viszont ha az élő teszten hiba van azt a helyszínen javítanám (azon a gépen, ami nem fordítja le), mert a másik gép nincs közelben. Maga a flowcode is ugyanabból a telepítőből lett feltelepítve egy nap eltéréssel mindkét gépre.
Egy egyszerű led villogtatással is ugyanezt dobja, míg a másik gép gond nélkül fordít.

Fordító opcióban mindkét gép ugyanarra hivatkozik.
A hozzászólás módosítva: Csü, 10:44
(#) Georgee válasza Bakman hozzászólására (») Csü, 10:44 /

Ez volt az első, hogy defaultra tettem. Mindkét gép ugyanarra hivatkozik. A gond hogy "a következő hiba miatt" sor után nem írja mi a baja.
(#) kokozo válasza Georgee hozzászólására (») Csü, 14:20 /

Meg kellene nézni hogy ez a file ott van e a helyén: C:\Program Files (x86)\Flowcode\v5\Tools\boostc\boostc_pic16_flowcode.exe
Mert így már látszódik hogy el se indul a fordító
(#) Bakman válasza Georgee hozzászólására (») Csü, 23:11 /

Új projekt, új projekt + másik mikrokontroller?
(#) Georgee válasza kokozo hozzászólására (») Pé, 6:28 /

Igen, az adott mappában van. És a fordító opció is ide hivatkozik.
(#) Georgee válasza Bakman hozzászólására (») Pé, 6:29 /

Szintén ugyanez a hiba
(#) niedziela válasza Georgee hozzászólására (») Pé, 6:46 /

Win 10 és 11-en olvastam erröl a problémáról, az ok ismeretlen, de egy újratelepités elvileg megoldja a problémát.
Következő: »»   364 / 364
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem