Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Szenzor választásba segítség kérése
Lapozás: OK   1 / 1
(#) HiMen hozzászólása 18:43 /

Egy kis ajánlást kérnék, mert elvesztem a lehetséges alkatrészek között.

Elektromotorral (maszek) szereltem fel a bringámat, de az új kresz szerint csak akkor maradhat bicaj (nem segédmotor) ha önálló hajtásra nem alkalmas, csak ha a pedált is hajtom.

Arra gondoltam, hogy a pedálra szerelek egy nyomásérzékelő szenzort és vezeték nélküli kapcsolattal csak akkor kap áramot a motor, ha nyomom a pedált is. Nem kell a pedálnyomást mérni, csak kapcsoló üzemmódba szeretném, azaz ha rárakom a lábam pár kilóval akkor a kormányon lévő (meglévő) gázkarral menjen, de ha leveszem a lábam a pedálról akkor ne menjen. Azaz a rendőr elmehet a.....

A pedálra egy sima FSR 402 nyomásszenzort tennék, van-e jobb ötlete valakinek?
Mivel csináljam meg a vezeték nélküli igen/nem átvitelt (1 méter) amivel megszakítom vagy összekapcsolom a motor vezérlését. Minél olcsóbban, mikrokontroller ehhez túlzás lenne. Valami egyszerű elektronika is meg tud ennyit csinálni.
Köszönöm ha segítetek alkatrészt választani.
(#) HiMen válasza HiMen hozzászólására (») 18:46 /

Az is a gondom, hogy pár kiló csak kellene, hogy tekerésnek tűnjön, de a FSR 402 már 2kg-nál teljesen nyit. Kicsit nagyobb súlyra kellene nyitnia szerintem a szenzornak.
(#) kokozo válasza HiMen hozzászólására (») 18:59 /

Szia!
A legtöbb gyári a pedálforgást érzékeli és az engedélyezi a motort. Lásd kép.
(#) HiMen válasza kokozo hozzászólására (») 19:02 /

Igen, ezt láttam én is. De nekem egy egyszerű igen/nem kapcsoló kellene, ne a pedálnyomásnak megfelelő ráhajtás. Kamunak hogy értsd. A pedált sem bontanám meg, ha egyszer egy kis szenzor is elég a talpam alá.
(#) mateatek válasza HiMen hozzászólására (») 19:19 /

Amit kokozo mutat képen, az gyakorlatilag az, amit szeretnél. Ha tekered, akkor igen. Ha nem tekered, akkor nem. Köztes nincsen. legalább is, az enyémen.
(#) kokozo válasza mateatek hozzászólására (») 19:52 /

és a pedáltól hogy viszed tovább a jelet amikor minden forog?
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem