Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő mindig és mindig
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség. Élesztés.
Lapozás: OK   2579 / 2579
(#) tomi1990120 válasza reloop hozzászólására (») Pé, 20:22 /

Diódákat lemértem mind a 4 jó.Kondi kapacitást meg nem tudok mérni sajnos.Esetleg ha raknék rá ket darab 50v 2200uf kondit sorba kötve hogy bírja a feszültséget?
(#) tomi1990120 válasza tothbela hozzászólására (») Pé, 20:25 /

Mint előbb írtam 50hz-es a búgás fülre.Lehet a hangszóró végett is jobban hallani mivel 40cm-es papír hangsugárzó van benne gondolom elég érzékeny.
(#) reloop válasza tomi1990120 hozzászólására (») Pé, 20:51 /

Az eredőben 1100 µF kapacitás párhuzamos hozzáadása nagy valószínűséggel megmutatja, hogy ebbe az irányba érdemes-e tovább vizsgálódnunk. A kondiknak ajánlott 63 V feszültségtűrés és egy-egy párhuzamos ellenállás, hogy a 100 V-ra fele-fele arányban töltődjenek. Az ellenállást 10-100k tartományban javaslom, mindkettő természetesen legyen azonos értékű.
(#) tomi1990120 válasza reloop hozzászólására (») Pé, 21:03 /

Ellenállások teljesítménye mekkora legyen?Elég 0,6w-os?
(#) reloop válasza tomi1990120 hozzászólására (») Pé, 21:08 /

Igen elegendő. Fontos a minél rövidebb és vastagabb bekötővezeték.
(#) tomi1990120 válasza reloop hozzászólására (») Pé, 21:22 /

Itt van egy hangminta a búgásról.Most hogy újra meghallgattam izzóval halkabb mint nélküle.Felvétel nélküle készült.Többit majd holnap mert nemrég jöttem haza melóból.
A hozzászólás módosítva: Pé, 21:24
(#) wrxtr válasza wrxtr hozzászólására (») Pé, 21:36 /

Na most volt időm méregetni, az egyik pufferkondi teljesen halott, szóval ez, inkább mindkettő csere lesz, viszont gyárilag be vannak felülről ragasztva, érdekes lesz ennyi idő után a megkeményedett ragasztót szépen elválasztani a nyáktól.
(#) mek-elek válasza tomi1990120 hozzászólására (») Pé, 21:38 /

A felvétel készítésekor a poti minimumon volt?
(#) tomi1990120 válasza mek-elek hozzászólására (») Pé, 21:44 /

A felvétel készitésekor a végfok bemenete rövidre volt zárva
(#) mek-elek válasza tomi1990120 hozzászólására (») Pé, 21:51 /

Akkor én azt mondanám a hangminta alapján, ha a felvétel akusztikailag nem ver át, hogy számomra ez ha nem is a végfokon, de túláram hatására emlékeztető hang. Nem néztem, mennyi a nyugalmija?
(#) mek-elek válasza mek-elek hozzászólására (») Pé, 22:03 /

Én nem értek hozzá, így partizán mód javítanám, ha nekem kellene. Amint mondták első a ház leválasztása, utána átnézném nagyítóval, hogy nincs e panelhiba, majd fokozatonként lebontanám, amíg a búgás megszűnik. Persze előtte az összes elektrolit kondit lecserélném benne. Lemaradt, az is lehet probléma, ha nem megfelelő a földhálózata. Ez nem egy olyan kapcsolás, aminek a javításával sokat kellene vacakolni. Persze lehet tudományosan is hozzáállni...
(#) tomi1990120 válasza mek-elek hozzászólására (») Pé, 22:05 /

A nyugalmija olyan 89mA lehet mert a két 270ohm-os ellenálláson 23,5v esik persze ha jól számoltam.
A hozzászólás módosítva: Pé, 22:06
(#) Massawa válasza reloop hozzászólására (») Pé, 22:21 /

Azerintem olyan végerösitöt senki nem ad ki a kezéböl ami jel és terhelés nélkül brummogna, persze ki tudja ki csinálta ezt.
Következő: »»   2579 / 2579
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem