Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Villanymotor bekötése
Rá kellene mérni a kondikra is, lehet hogy azért is gyenge...
Nem lenne bonyolult, mert pont olyan a bekötése mint a többi motornak. Fő és segéd, a segédre megy a 30µF kondenzátor. Annyi plusz van, hogy a tengelyen egy röpsúlyos kapcsoló a felpörgésig párhuzamosítja a 200-as kondenzátort a 30-sal. Ha a színezés nem egyértelmű, sajnos mérni kell. Remélem sikerülni fog, akár forgásirányt is váltani.
Például.
Köszi, megmérem, de elmondás szerint az átkötés után lett gyenge. De semmit sem zárunk ki!
Köszönöm! Még nem mélyültem el a tanulmányozásban, de állítólag a motorból kijövő vezetékek (is) át lettek más helyre kötve, ezért kérdeztem, hogy ismeri-e valaki ezt a típust? Egyébként miért jön 6 vezeték a motortestből, ha egyszer ott két tekercs (pólus) van? Sajnos nem vagyok jártas a villanymotorokban, csak szeretnék segíteni az ismerősömnek. De majd utánaolvasok és méregetek. Addig is köszönöm a segítséget.
Szia! ITT van az eredeti bekötés. Figyelj oda, hogy a betáp az az U1 és U2-n legyen NE szemben egymással! A forgásirány váltásnál az áthidalások függőlegesen legyenek. Bővebben: Link Én úgy látom, hogy teljesen fordítva van minden azon a kapocslécen DE itt fentebb már volt róla szó, hogy a tekercsek hogyan vannak kivezetve. Ezt azért ellenőrizd már le!
Köszönöm! Úgy lesz, csak még akaraterőt és időt kell gyűjteni hozzá...
Én még eddig nem láttam 1 fázisú motorból 3,2 kW-osat. Mekkora áram kell egy ilyen elindulásához?
Idézet: „Egyébként miért jön 6 vezeték a motortestből, ha egyszer ott két tekercs (pólus) van?” Két vezeték fő tekercs, két vezeték segéd, két vezeték röpsúlyos kapcsoló.
Ne csodálkozz rajta. Kell az a 3,2 kW ahhoz, hogy 3000 fordulattal forogjon.
Ha a fordulatot említed, akkor nekem a 3000-es percenkénti érték is furcsa. Ez a szinkron fordulat lenne, ami egy aszinkron motornál szokatlan.
De mekkora áram kell egy ilyen terhelés alatti elindulásához? Nekem nagyon régen 2,2kW-os volt a szalagfűrészemen, de csak kínlódás volt vele, és többször leverte a 20 A-es motorindító automatát is. Aztán beköttettem a 3 fázist, ami megoldott minden korábbi motorproblémát.
Kínai motor. Náluk még a kW is kisebb, ezért több fér bele a motorba.
![]() Ha tudnánk, hány kg a motor, meg lehetne becsülni közelítően a valós teljesítményét.
Én is csodálkoztam, amikor megláttam...
Majd pénteken fogok vele komolyabban foglalkozni. Még nem kapcsoltam be, kíváncsi vagyok, hogy kibírják-e a 16 A-es kismegszakítók?
A 4kW-oson is csodálkozhatnánk...ha nem tudnánk, hogy ez egy a sok "piacos" gagyi, alutekercses, átcímkézett motorok közül...
![]() Itt egy 3KW-os motor, amelynek a címkéjén 1,1kW olvasható...(még nem címkézték át). A hozzászólás módosítva: Kedd, 9:08
|
Bejelentkezés
Hirdetés |