Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Villanymotor bekötése

Témaindító: kozmaj, idő: Jún 28, 2006
Lapozás: OK   351 / 351
(#) pipi válasza KU202M hozzászólására (») Hé, 15:57 /

Rá kellene mérni a kondikra is, lehet hogy azért is gyenge...
(#) Hutty válasza KU202M hozzászólására (») Hé, 19:54 /

Nem lenne bonyolult, mert pont olyan a bekötése mint a többi motornak. Fő és segéd, a segédre megy a 30µF kondenzátor. Annyi plusz van, hogy a tengelyen egy röpsúlyos kapcsoló a felpörgésig párhuzamosítja a 200-as kondenzátort a 30-sal. Ha a színezés nem egyértelmű, sajnos mérni kell. Remélem sikerülni fog, akár forgásirányt is váltani.

Például.
(#) KU202M válasza pipi hozzászólására (») Hé, 20:05 /

Köszi, megmérem, de elmondás szerint az átkötés után lett gyenge. De semmit sem zárunk ki!
(#) KU202M válasza Hutty hozzászólására (») Hé, 20:11 /

Köszönöm! Még nem mélyültem el a tanulmányozásban, de állítólag a motorból kijövő vezetékek (is) át lettek más helyre kötve, ezért kérdeztem, hogy ismeri-e valaki ezt a típust? Egyébként miért jön 6 vezeték a motortestből, ha egyszer ott két tekercs (pólus) van? Sajnos nem vagyok jártas a villanymotorokban, csak szeretnék segíteni az ismerősömnek. De majd utánaolvasok és méregetek. Addig is köszönöm a segítséget.
(#) VIM válasza KU202M hozzászólására (») Hé, 20:14 /

Szia! ITT van az eredeti bekötés. Figyelj oda, hogy a betáp az az U1 és U2-n legyen NE szemben egymással! A forgásirány váltásnál az áthidalások függőlegesen legyenek. Bővebben: Link Én úgy látom, hogy teljesen fordítva van minden azon a kapocslécen DE itt fentebb már volt róla szó, hogy a tekercsek hogyan vannak kivezetve. Ezt azért ellenőrizd már le!
(#) KU202M válasza VIM hozzászólására (») Hé, 21:02 /

Köszönöm! Úgy lesz, csak még akaraterőt és időt kell gyűjteni hozzá...
(#) Alkotó válasza VIM hozzászólására (») Hé, 21:36 /

Én még eddig nem láttam 1 fázisú motorból 3,2 kW-osat. Mekkora áram kell egy ilyen elindulásához?
(#) Hutty válasza KU202M hozzászólására (») Hé, 22:07 /

Idézet:
„Egyébként miért jön 6 vezeték a motortestből, ha egyszer ott két tekercs (pólus) van?”

Két vezeték fő tekercs, két vezeték segéd, két vezeték röpsúlyos kapcsoló.
(#) erbe válasza Alkotó hozzászólására (») Hé, 22:17 /

Ne csodálkozz rajta. Kell az a 3,2 kW ahhoz, hogy 3000 fordulattal forogjon.
(#) Alkotó válasza erbe hozzászólására (») Hé, 22:35 /

Ha a fordulatot említed, akkor nekem a 3000-es percenkénti érték is furcsa. Ez a szinkron fordulat lenne, ami egy aszinkron motornál szokatlan.
De mekkora áram kell egy ilyen terhelés alatti elindulásához? Nekem nagyon régen 2,2kW-os volt a szalagfűrészemen, de csak kínlódás volt vele, és többször leverte a 20 A-es motorindító automatát is. Aztán beköttettem a 3 fázist, ami megoldott minden korábbi motorproblémát.
(#) erbe válasza Alkotó hozzászólására (») Hé, 22:47 / 2

Kínai motor. Náluk még a kW is kisebb, ezért több fér bele a motorba.
Ha tudnánk, hány kg a motor, meg lehetne becsülni közelítően a valós teljesítményét.
(#) KU202M válasza Alkotó hozzászólására (») Kedd, 8:32 /

Én is csodálkoztam, amikor megláttam... Majd pénteken fogok vele komolyabban foglalkozni. Még nem kapcsoltam be, kíváncsi vagyok, hogy kibírják-e a 16 A-es kismegszakítók?
(#) uniman válasza KU202M hozzászólására (») Kedd, 9:01 / 1

A 4kW-oson is csodálkozhatnánk...ha nem tudnánk, hogy ez egy a sok "piacos" gagyi, alutekercses, átcímkézett motorok közül...
Itt egy 3KW-os motor, amelynek a címkéjén 1,1kW olvasható...(még nem címkézték át).
A hozzászólás módosítva: Kedd, 9:08
Következő: »»   351 / 351
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem