Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Mennyezeti ledlámpa villogás
Sziasztok mester urak! Segítségeteket szeretném kérni .Tegnap estétől elkezdett villogni a mennyezeti ledlámpám.Sajnos a garanciája lejárt ,szétszedtem ,de nem látni semmi fizikai sérülést, a forrasztások jók.Üzemelés közben megmértem a leadott feszültséget ,villogás közben 105-155v váltakozott ,gondolom azért villognak a ledek .Szerintetek mit lehet a probléma? Elöre is köszönöm a válaszokat .
üdv: Kovács Mihály
Szia!
Pár led már a végét járja ( zárlat és szakadás között ) és mivel áramgenerátoros jellegű a meghajtás, a feszültség ugrál a "soron".
Köszönöm a gyors választ!Akkor szét kell szednem a ledeket is ,mert így nem tudom egyesével kimérni melyik a jó ,amugy mind világít villógva .
Első lépésben csak nézd meg fény ( 230 V ) nélkül, közelről, látsz egy egy apró fekete pontot valamelyiknél..
Kiméregetni is tudnád 8-10 voltos feszültséggel, soros 82..100 ohmos ellenállással, párosával lépkedve.
Fekete pontott nem látni .Eléggé betakarták a ledeket ,muanyag tappancsokkal van beforrasztva nem férni hozzá ,csak ha levagdalom a rögzítő tappancsokat ,de ha kell hát kell ,másképp nem lehet egyesével kiprobálni .Amugy ha világít akkor is lehet ,hogy nem ok ?
Aha... majd ha meghal valamelyik, talán csak akkor látszik.
A te esetedben ezek szerint nagyon nehéz hozzájuk férni.. élére kellene állítanod az egész lapot, hasonló méretű tükröt tegyél eléje, aztán végig tudod tapogatni és látni is, hol lesz bizonytalan esetleg. Azért írtam 8-10 voltot és kettesével, mert így jobban tudod követni a rendszert.
Persze a lámpa tiípuszámát is leírhatnád! Hány watttos is lehet?: "90-125V DC, 400mA"
Meg minek ennek külön topic?! A hozzászólás módosítva: 16:03
A burkolaton látszik 52watt vagy az nem azt jeleni ?
Nem...vagyis milyen burkolat? A táp doboza, vagy a lámpán? Az valami max. érték (180V-nál)...mikor 90-125V-os normál esetben a kimenet...a "Prate" sem tiszta mit jelent. A lampa azonosítójából derülhetne ki, mennyi az annyi!
Akkor villognak a LED-ek, ha a tápegység max. feszültségénél sem érik el az fix áramot, ami ez esetben 400mA. A hozzászólás módosítva: 16:14
Szinte mindig a tápegysegeben van ez esetben a hiba.
Persze, lehet a "LED fekete pötty"-öt keresni, hogyne. Volt eset, hogy elég volt e LED villogást megszüntetni egy kondenzátorcserével. Rá kell látni. Aztán volt, hogy az egesz tápegyseget (az egyenirányítás után) rentábilisabb volt két izmosabb ellenállással pótolni. Ekkor is rá kell látni. Jó ki-kiméregetni, gondolkodni. |
Bejelentkezés
Hirdetés |