Fórum témák
» Több friss téma |
Köszönöm szépen az észrevételed. Ez a rajz már 1993 óta fent van és senki nem jelezte a hibát, A nyomtatott áramkört még csak most fogom tervezni de már a te korrekciód szerint,
Sőt a bemeneti erősítővel sincs valami rendben a T2 körül. Sajnos csak ezt jegyeztem fel, hogy mi a baj, azt nem. Valószínűleg egy későbbi RT számban beszéltek róla.
Csak hogy tiszta legyen,2-14 lábak összekötve, és QD 6 láb a következő 4518 10lábára. Igy gondoltad?.
Köszönöm, nem tudom hol nézhetnék utána. De rengeteg előerősítő rajz van, lehet hogy nem az eredetit használom majd.
A bemeneti erősítő rajzon a két 74S196 között a +5V GND-re van kötve ez zárlat, nyomdahiba.
Esetleg a T1, és esetleg T2, T3 munkapont beállításon módosítani kell. T2, T3 bázis kollektor ellenállás változtatásával, T1 -nél R3, R4 módosításával úgy, hogy kb. féltápnál -2.5V- legyenek a kimenő egyenszintek. A hozzászólás módosítva: Kedd, 7:08
Oké köszönőm. Még nemtartok ott, ha odaérek jelentkezek.
Látom a hibát ot egy 47Nf kondinak kéne lenni. Egyértelmű rajz hiba.
Ennek a bemenetnek az érzékenysége kb.: 30Mhz felett eléggé csökken. Igazából egy U664-el és 3db. 74LS90-el épített 1000 osztó is készült ehhez az RT. nem tudom melyik számából, ez 30Mhz felett működik teljesen jó érzékenységgel.
1990/7-ben volt, majd újraközölve a Hobbielektronikában (folyóiratban) 1999/91.oldalon. Hasonlóak vannak még a 87/7-ben és az évkönyvekben 2007/128 és 1999/174 oldalon.
Igen, sok használható erősítő kapcsolás van. Medve meg is talált egy párat. Köszönöm.
Köszönöm a kutató munkádat. Nem hittem volna ,hogy ennyi profi fórumozó segít majd ebben a kapcsolásban. Remélem ezek után, gond nélkül működni fog a szerkezet.
Ó nincs mit, Ha válogatni akar valaki a bemeneti erősítők között, szívesen közzéteszem gyűjteményemet ezen témában. Közel 200 rajzról van szó, 38MB mérettel.
https://www.filemail.com/d/amfvifrcfovjaiz
Egy hétig működik, nincs mappaszerkezet. Ha adtok tanácsot, hogy kulturáltan hol lehetne elhelyezni ezeket, szívesen fogadom. |
Bejelentkezés
Hirdetés |