Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Villanymotor bekötése
Szia! Ha a kettő kondenzátor közül az egyik nem direktben csatlakozik a másik bekötési pontjaira.
Az elején leírtam, hogy a két kondenzátor párhuzamosan van kötve.
Azt tartottam furcsának, hogy a nagyobb kondenzátor az mint ha nem a saját vezetékével lenne bekötve hanem valami közvetítő vezetékpárral. A kapocslécre való csatlakozások hovatartozása a behelyezett kondenzátoroktól (részemről) nem átlátható ezért írtam amit írtam. A fellehető rajz is az olyan állandó és startert tartalmazó kondenzátoros motor kapocsdeknijét szemlélteti amelyiknél az egyik kondenzátor kivezetése az direktbe van a "közvetítőbe" csatlakoztatva és csak az állandó vagy starter van a kapocslécen csavarosan kötve. Az olasz Pedrolló szvattyúknak pl. ilyen az állandó üzemi kondenzátor csatlakozása nem csavaros vagy szorítókötéses.
A kondenzátorok gyártóját megtaláltam, több kivitellel is kaphatóak a termékeik. Csúszósarus, vezetékes, kábeles, kinek mi az igénye. Viszont, nevezett kondenzátort külön nem találtam meg.
A használati utasítás követi a kapocsléc elrendezését annyi különbséggel, hogy a rajzon csak egy kondenzátor szerepel. Semmi extra, a motorból három vezeték jön a kapocsdeknibe.
Szia!
Indító kondenzátorhoz képest elég fura paraméterek vannak megadva. Szerintem abban a kondenzátorban más is van beépítve, tippem szerint egy sorosan bekötött PTC, mint egyes hűtőgép kompresszoroknál. Mivel párhuzamosan van a két kondenzátor, másképpen elég nehéz lenne lekapcsolni, miután elindult a motor. A hozzászólás módosítva: Szo, 18:08
Ez a soros PTC jó ötlet, nem jutott eszembe, valószínűleg nyerő is. Egyszerűen nem értettem a dolgot, hűtőgépekkel pedig nem foglalkozom, máshol nem találkoztam ilyen megoldással.
Idézet: „Honnan tudod/lehet tudni, hogy röpsúlyos kapcsoló van benne?” Néhányat már szedtem szét.
Vision61 elképzelése jól illeszkedik a kondi felirataihoz.
Én nem általánosságban kérdeztem hanem arról a példányról érdeklődtem, amiről eredetileg is szó volt. Arra írtad, hogy röpsúly van benne, én pedig arra kérdeztem rá, ez honnan látszik számodra.
Csakis szétszedve lehet megállapítani. Hogy a két kondit kívül párhuzamosították, ezt már ki is zárja. PTC-s megoldással meg még én nem találkoztam.
Ezt nem teljesen értem. Leírtam, hogy párhuzamosan vannak kötve, fényképet is töltöttem fel.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |