Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Villanymotor bekötése

Témaindító: kozmaj, idő: Jún 28, 2006
Lapozás: OK   352 / 352
(#) VIM válasza Bakman hozzászólására (») Szo, 15:34 /

Szia! Ha a kettő kondenzátor közül az egyik nem direktben csatlakozik a másik bekötési pontjaira.
(#) Bakman válasza VIM hozzászólására (») Szo, 17:05 /

Az elején leírtam, hogy a két kondenzátor párhuzamosan van kötve.
(#) VIM válasza Bakman hozzászólására (») Szo, 17:26 /

Azt tartottam furcsának, hogy a nagyobb kondenzátor az mint ha nem a saját vezetékével lenne bekötve hanem valami közvetítő vezetékpárral. A kapocslécre való csatlakozások hovatartozása a behelyezett kondenzátoroktól (részemről) nem átlátható ezért írtam amit írtam. A fellehető rajz is az olyan állandó és startert tartalmazó kondenzátoros motor kapocsdeknijét szemlélteti amelyiknél az egyik kondenzátor kivezetése az direktbe van a "közvetítőbe" csatlakoztatva és csak az állandó vagy starter van a kapocslécen csavarosan kötve. Az olasz Pedrolló szvattyúknak pl. ilyen az állandó üzemi kondenzátor csatlakozása nem csavaros vagy szorítókötéses.
(#) Bakman válasza VIM hozzászólására (») Szo, 17:55 /

A kondenzátorok gyártóját megtaláltam, több kivitellel is kaphatóak a termékeik. Csúszósarus, vezetékes, kábeles, kinek mi az igénye. Viszont, nevezett kondenzátort külön nem találtam meg.

A használati utasítás követi a kapocsléc elrendezését annyi különbséggel, hogy a rajzon csak egy kondenzátor szerepel.

Semmi extra, a motorból három vezeték jön a kapocsdeknibe.
(#) vision61 válasza Bakman hozzászólására (») Szo, 18:06 / 1

Szia!

Indító kondenzátorhoz képest elég fura paraméterek vannak megadva.
Szerintem abban a kondenzátorban más is van beépítve, tippem szerint egy sorosan bekötött PTC, mint egyes hűtőgép kompresszoroknál. Mivel párhuzamosan van a két kondenzátor, másképpen elég nehéz lenne lekapcsolni, miután elindult a motor.
A hozzászólás módosítva: Szo, 18:08
(#) Bakman válasza vision61 hozzászólására (») Szo, 19:06 /

Ez a soros PTC jó ötlet, nem jutott eszembe, valószínűleg nyerő is. Egyszerűen nem értettem a dolgot, hűtőgépekkel pedig nem foglalkozom, máshol nem találkoztam ilyen megoldással.
(#) erbe válasza Bakman hozzászólására (») Szo, 20:07 / 1

Idézet:
„Honnan tudod/lehet tudni, hogy röpsúlyos kapcsoló van benne?”

Néhányat már szedtem szét.
(#) erbe válasza Bakman hozzászólására (») Szo, 20:09 /

Vision61 elképzelése jól illeszkedik a kondi felirataihoz.
(#) Bakman válasza erbe hozzászólására (») Szo, 21:01 /

Én nem általánosságban kérdeztem hanem arról a példányról érdeklődtem, amiről eredetileg is szó volt. Arra írtad, hogy röpsúly van benne, én pedig arra kérdeztem rá, ez honnan látszik számodra.
(#) erbe válasza Bakman hozzászólására (») Szo, 22:43 /

Csakis szétszedve lehet megállapítani. Hogy a két kondit kívül párhuzamosították, ezt már ki is zárja. PTC-s megoldással meg még én nem találkoztam.
(#) Bakman válasza erbe hozzászólására (») Vas, 6:49 /

Ezt nem teljesen értem. Leírtam, hogy párhuzamosan vannak kötve, fényképet is töltöttem fel.
(#) Hutty válasza Bakman hozzászólására (») Vas, 12:10 /

Annyira új, hogy még titkos.

De a régebbit lehet upgradelni.
(#) Bakman válasza Hutty hozzászólására (») Vas, 16:15 /

Akkor már ezt is tudjuk...

Ez a szivattyú eleve így érkezett a tulajhoz. Az új kapocsdekni takarja a földelő csavar 90 %-át, az új kapocsdeknin lévő tömszelence gyakorlatilag használhatatlan.
Következő: »»   352 / 352
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem