Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » 3D nyomtatás
Azon a szinten van egy külső, belső felületváltás a modellben. Én egy belső, nem látszó felületet sejtek a dolog mögött. Emiatt szoktam egy non manifold konverterrel is megnézni a modelljeimet, illetve sokszor CTRL+X-el leszedem a felső felületet modellezéskor, hogy mögé kukkantsak, nem maradt-e ott egy felület, ami nem látszik ugyan kívülről, mert takarásban van, de a szeletelő figyelembe veszi. Sokszor ha transzparens a modell, olyankor sem látszik jól. Sőt van, hogy jól rajzolod, de a programod úgy gondolja, kihagytál egy felületet és legenerálja.
Szia! Nincs köze a modellhez. Ha a modell jól van háromszögelve, akkor ez inkább extrusion paraméter probléma lehet. Bizonyos anyagok azon belül gyártók anyagai érzékenyek erre. Próbáld állítani a paramétereket, amiket a képen látsz. Illetve jelenítsd meg az stl modell háromszögelését, ha ez poor mesh quality, akkor állíts a CAD szoftverben a háromszögelés minőségén. Ez nem rétegelcsúszás, mert az akkor történik, ha lépést téveszt a léptetőmotor (x, y vagy mindkettő) és az elég látványos. Ez inkább lépcső a falon. Tuti, nem válik el,csak nem szép, 0,05-0,15 mm szokott lenni.
Bambu lab A1 miniSziasztok!Bambulab A1 minihez csinált már valaki BMCU-t?
Csak én nem értem a kérdést?
szerk.: Ne legyek tudatlan rákerestem, ez gyakorlatilag az AMS lenne házilag ugye? Wow, készen is lehet kapni, most már engem is érdekel! A hozzászólás módosítva: Szept 21, 2025
igen, az MCU még csak-csak, de a BMCU?
Ezek a korlátozott ajánlatok engem mindig elrettentenek.Hol a csapda?
Bocsánat ha félre érthetően írtam a kérdésemet, ami igazából azoknak szólt akik már elkészítették . Én már elkészítettem magamnak, de csak egy kérdés érdekelne azoktól akik megépítették, hogy a visszahúzás értékét lehetséges valahol növelni?
A hozzászólás módosítva: Szept 22, 2025
Hol vetted a hozzávalókat? Mennyibe került eddig? Mik a tapasztalatok? Mesélj!
Szia!
Sok tapasztalat még nincs, tegnap raktam össze. Rengeteg melo van vele. Lehet megérte volna szettben megvenni, de ahogy nézegetem a szetteket, elég régi verziók. Az anyag ár külön külön megvéve majdnem annyiba került a sok szállítási költség miatt, hogy nem sok hasznom van belőle, inkább tapasztalat szerzés ![]() Az sem mindegy melyik verziót veszed meg, nagyon gyakran módosítgatnak. Én a legújabb Hall szenzorost csináltam meg. Mikor majd minden működik akkor beszámolok. Itt mindent megtalálni: BMCU A hozzászólás módosítva: Szept 22, 2025
Összeraktam, leteszteltem, ez lett az eredmény. Egyenlőre csak 3 színnel probáltam. A visszahúzási problémát is sikerült megoldanom.
stl file képSziasztokPár éve itt valaki ajánlott vagy valami plugint, vagy file-t, feltelepítve, a filekezelőbe az stl filek kis ikonként jelennek meg. most egy másik laptopom van és ezt akarnám ott is elérni. Sajnos nem emlékszem a file nevére. Az AI meg az istennek nem akarja megérteni mit akarok, mindenféle GB méretű programot akar velem letöltetni.
Szia,
Én anno ezt raktam fel, ez működött: Bővebben: Link.
Isten vagy !
szuper, annyi, hogy a windows-os file kezelőbe még mindig csak file neveket látok, de már a lényeg: repetier és a freecad-ba működik
64bites és 32bites változatot is telepítsd fel, akkor menni fog mindenhol.
Csak a 64-eset telepítettem, kell a 32 is a filekezelőhöz? most pont nyomtatásba vagyok, ha végeztem kipróbálom, köszi
A 32bites processek nem hívják meg a 64bites folyamatokat és vica-versa, ezért érdemes ilyenkor mindkettőt feltenni. Az explorer mondjuk elvileg 64bites kellene legyen, de láttunk már csodát.
Én is megpróbáltam, de nekem a 32 bitest nem teszi fel, azt írja, hogy nem 32 bites a rendszerem. Ezen lehet valahogy segíteni?
Akkor nincs mit tenni, valószínűleg a 64bites tartalmazza a 32bites változatot is. Én konkrétan ezt a programot nem raktam fel, mert nem volt rá igényem, de a CorelDraw X3 is még 32bites és annál tapasztaltam hasonlót a miniatűrökkel. Az intéző esetében még segíthet, ha a miniatűröket törli az ember (lemezkarbantartóban).
cura szeletelő vagy egyébSziasztokEddig repetier host-ot használtam. Semmi bajom nem volt vele, csak az, hogy az alátámasztásokat nagyon bugyután kezeli, gondoltam váltok. Ki milyen szeletelőt tudna ajánlani aminek olyan a támasztása, amit én tudok változtatni? És, hogy tudjak usb-ről nyomtatni?
Én kipróbáltam az orca slicert. Klasznak tűnt, de a nyomtatómmal nem sikerült még összehangolni. A repetier host pontosabban tartja a méreteket és szebb lett a nyomat is. Ami tényleg durva, hogy ugyan azt a cm-es kockát kinyomtatva látványos a különbség. Az orca z írányban is összenyomta és az alja is lyukas lett.
Mivel én petg anyaggal nyomtatok, a fűtött asztal fontos, de az üveglapomról a gyári felület felkopott, nekiláttam kicserélni. Ha azzal végzek egyszer, akkor fogok tovább kísérletezni. A mágneses felület már rajta van, "csak" a pei lapot kellene még méretre vágni...
Hello! Superslicer-t ajánlom. Hasonló a felülete mint a PrusaSlicer-nek vagy a Bambu Studio-nak, csak ez univerzális. Vagy azok hasonlítanak a SuperSlicer-re. Illetve nem kell telepíteni windows alá, pen-drive-on is magaddal tudod vinni és bármely gépen meg tudod írni a programot.
Külön jó, hogy van 3 kapcsoló, simple, advanced és expert. így aki kezdő, nincs előtted 200 paraméter. A támaszokat jól kezeli, tudod a support-ot és a support interface-t is külön-külön testreszabni, mintázat, sűrűség, méretek stb. Látod az időket, ki és be lehet kapcsolni a "feature-öket", azaz a nyomtatáskor használt alaksajátosságokat (pl. külső kerület, kitöltés, túlnyúlás stb...) Idézet: „...az alátámasztásokat nagyon bugyután kezeli...” Ez mit jelent pontosan? Például bizonyos szeletelők nem teszik lehetővé a 'bottom support interface' használatát és így a termék azon részéről, amire az alátámasztás ezen része épül, nehéz eltávolítani a támaszt. Idézet: „És, hogy tudjak usb-ről nyomtatni?” Az nem a szeletelőtől függ. Azon gépek, amelyek G-kódú programmal működnek, ott a G-kódú programot kell egy sd kártyán vagy egy pen drive-on a gép usb foglalatába bedugni és utána onnan tudjuk a programot beolvasni (load program). A G-kódú programot a szeletelő generálja. Üdv: JR A hozzászólás módosítva: Feb 25, 2026
Én a már említett Prusát használom!
Tudsz benne akármilyen nyomtatóprofilt, és filament profilt létrehozni, és nagyon sok nyomtató előbeállításait tartalmazza! Ezzel tuszd kábellel is nyomtatni! (Szerintem a többi is tud.) Én "építettem" egy Octoprint szervert, egy Rasberry felhasználásával, így nem kell a nyomtató mellé ülnöm a géppel. Mixer fogaskerék nyomtatásaSziasztok!Szerintetek lehet elég erős pót-fogaskereket nyomtatni kézi mixerhez? Én laikusként kételkedem benne, de hátha mégis vannak csodák... Boltban sajnos nem találtam eddig kompatibiliset, pedig Orczy-ban nagyon bíztam. Ilyen az, amelyiknek elrágódtak a fogai: Tefal 8141. A hozzászólás módosítva: Vas, 17:03
Lehet. Én HP nyomtatónak az eltört fogaskerekét pótoltam így.
Szerintem 0,4mm-es fúvókával nem lesz szép az eredmény. Anyagként PETG jöhet szóba. Kétlem hogy olyan tartós lesz mint az eredeti.
Kösz! El is hiszem, hogy egy nyomtatóban bírja, de egy mixerben, ha valami durvábbat dagasztanak vele, akkor nem biztos, hogy túléli...
Mármint alkatrészt a MM-ban??? Most azonnal megpróbálom.
Nem sikerült találnom, még az adott típusú mixert sem
|
Bejelentkezés
Hirdetés |