Fórum témák
» Több friss téma |
Nem biztos, hogy ezért leszedném... nagyobb a macera.
Már leszedték,nekem csak cserélnem kell,ill kellett a motort,ezt is hozták.
Irtam
Klima alap lap javításaNem részletezem de nagy gond manapság a klíma meghibásodás javíttatása. Egy egyszerű alaplapi cserélhető elem miatt is inkább új klímát vetet a szerelő a részéről érthető okok miatt. Sokan azonban nehezen tudják kifizetni ennek a költségeit megterheli a háztartást. De biztos vannak ügyes emberek aki ki tudják cserélni a kiszerelt panelen az alkatrész.Ha valaki vállal ilyen munkát kérem a segítségét egy Fujitsu ASYG12LUCA beltéri egység paneljének javítására. A hibakód 11 A 2-3 Kapolcson a DC 164 V nem hullámzik. A kültéri egységről még két beltéri hibátlanul működik. Magánszemély vagyok: ******** (mod) Köszönöm A hozzászólás módosítva: Sze, 9:39
Moderátor által szerkesztve
A 11-es hibakód kommunikációs hibát jelent, ami adódhat vezetékezési (pl. kontakt) hibából de szenzor hibából is. Mivel más kültéri egységek jól működnek a beltérivel így feltételezhető, hogy az is jól működik, tehát csak az adott kültéri egység romlott el: annak a LED-je hogyan villog?
Nem jól értelmezted:
"kültéri egységről még két beltéri.."...azaz írhatta volna azt is, hogy egy spilt klíma 3 beltéri egységgel... Ezek közül az egyik beltéri meghibásodott. Na persze még a kültéri típusát sem ártott volna megnevezni... A hozzászólás módosítva: Sze, 11:02
Igazad van, hirtelen megfordítottam fejben: akkor az adott beltéri romlott el.
Én először megpróbálnám az egyik jó beltérit átkötni a "rossz" beltéri helyére (elektromosan) hogy kizárjuk azt hogy a kültéri elektronika a hibás . Többször előfordult már velem hogy a kültéri optocsatolója környékén elhelyezett kisértékű kondi zárlata miatt szakadt meg a kommunikáció és több előttem kihívott kolléga is a beltéri elektronikát okolta a hibáért .... A kicsi kondi kivételével időlegesen , cseréjével véglegesen megjavult a kommunikáció ...
A hozzászólás módosítva: Sze, 17:04
Kedves kaqkk, akkor szerinted szereljem ki a működő beltéri öl az alap lapot és tegyem át a “rosszba”?
Szrintem elég lehet csak a "drótot" áttenni próbaként...
Bocs de nem értem az a beltéri a másik szobában van…. A kültéri meg a tetőn.
A kültériben elég az egyik jó beltéri kommunikációs vezetékét átkötni . Az hogy a kültéri a tetőn van még nem hangzott el, nem tudhattam viszont a hibakeresés szempontjából a legegyszerűbb "próba" .De az is jó megoldás ha az egyik jó beltéri elektronikáját átszereled a "rossz" beltéribe , ha úgy elindul tényleg a beltéri elektronika a hibás .
A hozzászólás módosítva: Csü, 21:21
De az átrakott alaplap nem romolhat ugyanúgy el ha a kültériben van a hiba ugye?
Nem öli meg a beltéri elektronikát egyszerűen hibát fog dobni 11 .... Vagy elindul és akkor biztosan tudod hogy a beltéri elektronika a hunyó
A hozzászólás módosítva: Pé, 13:27
Reméltem figyelsz! :Bővebben: Link Persze a "romlott" beltéri elektronikát is átteheted egy működőbe. Ebből is ki lehetne logikázni ezt-azt... vagy nem?
Klíma fogyasztás egyenetlenSziasztok,egy sonoff-fal mérem és regisztrálom a klímám fogyasztását. A legutóbbi 24 óra így néz ki. Nem igazán értem, hogy - változatlan beállítás mellett - miért változik így a fogyasztás. A típus : Panasonic CS-TZ35WKEW / CU-TZ35WKE. A narancs színű görbe egy másik fogyasztó... A tendencia persze érthető, de miért nem mindig "PWM"-ezik, vagy fogyaszt folyamatosan? A hozzászólás módosítva: Pé, 19:13
Mivel a környezeti hőmérséklet folyamatosan változik, növekszik, így növekvő teljesítmény szükséges az állandóra beállított hőmérséklet eléréséhez, tartásához.
Én erre gyanakszom.
Ez magától értetődik, ezt értem! De miért váltogat folyamatos és on/off üzemmódok között???
Igen igazad van. Ha már mndkettőt ki kell szerelni… a link nem mutat sehova…
De köszönöm.
Ez egyérteműen nem igaz állítás.
Amióta a MI meg az AI betette a lábát szinte mindenhova, elég nehéz ezeknek a logikáját megérteni. Lehet valamelyik hőmérő mér túl sokat/keveset, a kompresszornak jobb, fogyasztásilag gazdaságosabb. Annyi mindent figyel szegény, és minden követelménynek nehéz eleget tenni... PL maxon kellene mennie, de a beltérit túlhűtötte, esetleg a kompressztor/kültéri hőcserélő túlmelegedett.
Hoppá, tényleg, bár nem erre számítottam….igy már értem. Sajnos nem tudom milyen a kültéri ( lapostetőn van)
Ismerősömnél viselkedik így több klíma (boltról van szó). Hozzáteszem, semmi közöm a klímákhoz, csak kínjában már engem is felhívott mert a szakik csak mellébeszélnek.
Annyit tudtam kideríteni, hogy kommunikációs hibát jelez a kültéri akkor, amikor leáll a kompresszor. Ez egy diagnosztikai LED-en látható a kültéri egység vezérlőpaneljén. Tovább nem vizsgálódtam. |
Bejelentkezés
Hirdetés |