Fórum témák
» Több friss téma |
Azt hiszem rossz dologra kezdünk fokuszalni. Azert vettem es forrasztottam be a cuccot mert szeretném használni a funkcióját, szóval első sorban azt szeretném kideriteni, hogy valakinek volt-e ilyen tapasztalata, van-e tippje mi lehet a megoldás
Beépítés után én reset-elném az egészet és újraprogramoznám. (Eddig csak gyárilag beforrasztott modulos vezérlőt használtam)
TS 971SziasztokNincs valakinek egy TS 971-es vezérlése??? Ez egy 400V-os ipari A tápegység (kapcsolóüzemi) van megégve és van pár alkatrész, amit nem tudok beazonosítani Mellékeltem képet, így néz ki. Nagy segítség lenne pár fotó a panelről, mert úgy néz ki, a gyengeáramú rész megúszta
Hello, azok a sárga relék nagyon hulladékok, lehet, hogy már döglöttek voltak már és mostanra pusztultak meg teljesen, amúgy mi az a block modul, mit csinál?
Talán "akadályérzékelő"...vagy nem?
Melyik változat, mert többféle táp elrendezéssel készült. A táp 400V-ról megy? Mennyire égett szét.
Írtam többet is, de elküldés helyett kitörölte.
A TS971 egy nagyon jó ipari vezérlés de valamiért a tápegység nem erősségük. Eleinte a beszerezhetetlen trafók égtek le, (TS970) majd az újabb kapcsolóüzeműi is. Pedig abból is készült már vagy három különböző verzió.
Ha egy jól működő javított vezérlés a cél, inkább egy külső táp célravezető. (elfér a dobozában) A sok megégett szétpukkant alkatrészt helyreállítani a sérült panelen, amiről még plusz jó alkatrészeket is le kell szedni hogy hozzáférj... ha sikerül, akkor is csak azt a nem túl jól sikerült verziót támasztod fel.
Szia
Kapcsolóüzemi, van egy előtét ellenállás, egy kondi (varisztor) ami kérdéses ill van egy LF33, ha jól gondolm ez egy 3,3 voltos fesz stabilizátor lehet, ebbe kérnék megerősítést, annak a lábát én törtem el, mert megküldtem a szekunder oldalt 24V-al és a 15V-os zener tette a dolgát, csak nem esett le és azt hittem az zárlatolt be így le akartam emelni a lábat, így jártam
Jaaa.... figyeli a motorok áramfölvételét? minek? ahol csak lehet kiiktatom mindig az áramfigyelést, csak a baj van vele
Hello
Közbe megnéztem és van rajta Nulla bemenet a betáp részen. Van két ilyen kis 24V-os tápom meg egy ilyen szabályozható dcdc konverterem, már sokszor jól jött. Akkor azt mondod, hogy 8,5 V kell a vezérlésnek? A másik ág, mert kettő van, az gondolom a reléket kezeli, az 24V?, Akkor ezzel össze lehetne hozni, már csak a 3,3V-os stab ic kell, amit én szúrtam el A hozzászólás módosítva: Szept 27, 2026
Nem akarlak elkeseríteni, más is írta, de szerintem nem érdemes azt a tápot javítani. Ki kell iktatni és kell egy 24V-os 1,5A táp és egy DC-DC átalakító, 8-9V. Általában a trafója átütött és vitte magával az egész környezetét. Véletlenül, ha sikerülne is a javítás akkor is legfeljebb 1-2 évet bírna. Több mint 10 lett átalakítva még mind működik. Mellékelem hova kell rákötni a tápokat. Ez egy teljesen kibelezett a táp minden alkatrésze el lett távolítva. Nem kell megillyedni, mert, ha a 4 zavar szűrő tekercset eltávolítod úgy is jó. Amennyiben megakarod javítani, alkatrész értékeket meg tudom nézni.
Nem keserítessz, el, mert írtam is közbe, hogy így akarom megcsinálni, a te képeden a régebbi, sima trafós verzió van. Amúgy olyat már alakítottam át, de basszus, nem jegyeztem fel, hogy milyen feszültség értékek vannak, de köszi a segítséget, remélem a két kis 24V os tápom bírni fogja. Amúgy nem is értem, minek ide ekkora teljesítmény? nincsenek nagy relék
Nem kell olyan nagy táp, de biztonság kedvéért lett az téve. A DC-DC inkább 8V-ra állítsd. Tudom ez a régebbi 2.1 verzió, de ez is kapcsolótápos a tiednél egyel régebbi verzió, lényeges változtatás nincs bent. Ezen látni hova kell kötni a tápokat. Az újabb amiben komplett tápmodul van beépítve 24V 700mA, 8V 250mA van írva.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |