Fórum témák
» Több friss téma |
Valóban levilágítja a germicid is, jól írod, ki is próbáltam. Mégsem ajánlanám, bár nekem is van itthon. Ugyanis UV-C-t bocsájt ki, míg a nyákfotózáshoz az UV-B az ideális. (a fekete fénycső nyom ki ilyent pl.)
csak kiegészítésképp írtam...
elkészült a kétoldalas levilágítóm egy pár kép róla
nem bonyolítottam fix 8perces időtítő van benne ha bedugom indul ha lejár az idő kikapcsolja a csöveket és berreg
De nehéz az iskola táska... Ez ugrott be elsőnek.
![]() Amúgy jó lett. Nem sok a 8 perc ennyi csővel?
most készült el eddig 3 csővel 10 percig világítottam
de ha jó a film akár 20 percig is lehetne világítani Amúgy majd a próbánál kiderül az időzítő állítható de ahhoz szét kell szedni (levenni az előlapot)
dejó... nekem is ez jutott eszembe
![]()
Egyébbként nemsoká kapok tükör tapétát
majd azt is beleteszem akkor lesz teljesen kész
Hali
Nem tudom jó helyre írok-e de ha nem akkor elnézést kérek. Ezt az előhívót most a megvilágítás utána kell használni vagy ez csak sima nyákmarató? Előre is nagyon szépen köszönöm a segítséget.Bővebben: Link
Igen. Az előhívó az a lúgos oldat, ami az UV fény következtében exponált (vagy megégett) lakkot leoldja.
A "NYÁK készítés kérdések" topicban többet is megtudhatsz az eljárásról.
Chipcad azt igerte jon uj CREE led driver panel. Buck-boost konverteres
![]() ![]()
Hello.
Terveztem egy egyszerű órát, 1-9 percig lehet állítani, jumperrel. Végül is azért raktamfel, hogy több szem többet lát, ha van benne hiba, esetleg kapcsolás technikailag módosítani valamit, stb. Erre gondoltam.
Bocsánat. Módosítottam egy kicsit a rajzot.
Én is rajta vagyok egy hasonlón csak PIC-el + LCD kijelző. A beta verzió már jól működött csak a kapcsolóüzemű tápIC el szállt benne. Most egy LM317-en alapuló kapcsolóüzemű IC-vel terveztem át. Hasonlót még nem láttam . Remélem működni fog.
Cikk lesz belőle.
Tettem fel az áramkörről egy képet. Dobozolás nélkül kísérleteztem a beállítással. 4db. UV LED lesz benne, nem csak kettő mint a képen van.
Üdv!
Jó kis levilágító! ![]() Hordozható bőröndke... Szabad kérdezni, h mennyibe került?
Nem volt túl nagy a költség 6db neont kaptam a csöveket
(most még) kukázott neon előtétek hajtják , szinte ingyen . Most készül hozzá egy pic-es időzítő és ha sikerül egy meghajtó elektronika ami mind a 8 csövet hajtja
Közben rájöttem, hogy hibás a rajz... A perc beállításoknál minden percet kapuzni kell.
Ez a kapcsolás - elvileg - 1-15 perc között használható, nem? (Ha minden jumper rövidre van zárva.)
Nem, mert a dekádos számláló kimenetén lehet kiválasztani az időt. Ha többet rövidre zárunk, akkor a legkisebb helyiértékű jumper lesz az aktuális idő. Persze egy újabb 4017-essel bővíthető az idő intervallum.
Igaz, bocs, ezt benéztem!
![]() ![]()
De egyébként, lehet, hogy hagyom a kapcsolást és veszek egy egyszerű konyhai visszaszámláló időzítőt kb 2500Ft-ból egy tranyó meg egy relé és kész az időzítő...
Ha esetleg tudsz kidobott mikrosütőt szerezni, abban benne van minden, amit szeretnél.
Végre valaki, akinek a design is fontos, és nem hungarocellből, meg fából rakja össze a dobozt
![]() Én grillezős mikróba építettem ledeket, így az egyben kemence is, meg világító is ![]() Grat!
Sziasztok!
Valakinek volt már dolga lépcsőházi autómatákkal? Azért kérdezem, mert a levilágító berendezéshez ilyet lehetne (szeretnék) használni. Véleményem szerint a legegyszerűbb megoldás. Nem? Ja és aki 4X8W-os UV csövet használ levilágításra, írjon már tapasztalatot a megvilágítási időt illetően. Nagyon feontos, hogy olyan tapasztalatot írjon az illető, ami a kezdeti bekapcsolástól kezdődik (!) Azért kérném szépen ezeket az infókat, hogy eldöntsem, elég lesz-e a 10 perces lépcsőházi autómata, vagy hosszabb időzítéssel rendelkező autómatát vegyek. Köszönöm szépen, mindenkinek.
tőkéletes csak egyszer kell beállítani utána már csak egy gombnyomás !
Hol lehet olyat kapni, ha nem túl nagy titok?
![]()
|
Bejelentkezés
Hirdetés |