Fórum témák
» Több friss téma |
Valóban levilágítja a germicid is, jól írod, ki is próbáltam. Mégsem ajánlanám, bár nekem is van itthon. Ugyanis UV-C-t bocsájt ki, míg a nyákfotózáshoz az UV-B az ideális. (a fekete fénycső nyom ki ilyent pl.)
csak kiegészítésképp írtam...
elkészült a kétoldalas levilágítóm egy pár kép róla
nem bonyolítottam fix 8perces időtítő van benne ha bedugom indul ha lejár az idő kikapcsolja a csöveket és berreg
De nehéz az iskola táska... Ez ugrott be elsőnek.
Amúgy jó lett. Nem sok a 8 perc ennyi csővel?
most készült el eddig 3 csővel 10 percig világítottam
de ha jó a film akár 20 percig is lehetne világítani Amúgy majd a próbánál kiderül az időzítő állítható de ahhoz szét kell szedni (levenni az előlapot)
dejó... nekem is ez jutott eszembe
de az az iskolatáska nehezebb is lenne ha nem járunk el megfelelően a csőmeghajtókkal..:yes:
Egyébbként nemsoká kapok tükör tapétát
majd azt is beleteszem akkor lesz teljesen kész
Hali
Nem tudom jó helyre írok-e de ha nem akkor elnézést kérek. Ezt az előhívót most a megvilágítás utána kell használni vagy ez csak sima nyákmarató? Előre is nagyon szépen köszönöm a segítséget.Bővebben: Link
Igen. Az előhívó az a lúgos oldat, ami az UV fény következtében exponált (vagy megégett) lakkot leoldja.
A "NYÁK készítés kérdések" topicban többet is megtudhatsz az eljárásról.
Chipcad azt igerte jon uj CREE led driver panel. Buck-boost konverteres
Kivancsi vagyok ra, vegre nem kell aggodni ha kevesebb a fesz mint ahanyat a sorba kotott ledek igenyelnek
Hello.
Terveztem egy egyszerű órát, 1-9 percig lehet állítani, jumperrel. Végül is azért raktamfel, hogy több szem többet lát, ha van benne hiba, esetleg kapcsolás technikailag módosítani valamit, stb. Erre gondoltam.
Bocsánat. Módosítottam egy kicsit a rajzot.
Én is rajta vagyok egy hasonlón csak PIC-el + LCD kijelző. A beta verzió már jól működött csak a kapcsolóüzemű tápIC el szállt benne. Most egy LM317-en alapuló kapcsolóüzemű IC-vel terveztem át. Hasonlót még nem láttam . Remélem működni fog.
Cikk lesz belőle.
Tettem fel az áramkörről egy képet. Dobozolás nélkül kísérleteztem a beállítással. 4db. UV LED lesz benne, nem csak kettő mint a képen van.
Üdv!
Jó kis levilágító! Hordozható bőröndke... Szabad kérdezni, h mennyibe került?
Nem volt túl nagy a költség 6db neont kaptam a csöveket
(most még) kukázott neon előtétek hajtják , szinte ingyen . Most készül hozzá egy pic-es időzítő és ha sikerül egy meghajtó elektronika ami mind a 8 csövet hajtja
Közben rájöttem, hogy hibás a rajz... A perc beállításoknál minden percet kapuzni kell.
Ez a kapcsolás - elvileg - 1-15 perc között használható, nem? (Ha minden jumper rövidre van zárva.)
Nem, mert a dekádos számláló kimenetén lehet kiválasztani az időt. Ha többet rövidre zárunk, akkor a legkisebb helyiértékű jumper lesz az aktuális idő. Persze egy újabb 4017-essel bővíthető az idő intervallum.
Igaz, bocs, ezt benéztem!
De egyébként, lehet, hogy hagyom a kapcsolást és veszek egy egyszerű konyhai visszaszámláló időzítőt kb 2500Ft-ból egy tranyó meg egy relé és kész az időzítő...
Ha esetleg tudsz kidobott mikrosütőt szerezni, abban benne van minden, amit szeretnél.
Végre valaki, akinek a design is fontos, és nem hungarocellből, meg fából rakja össze a dobozt
Én grillezős mikróba építettem ledeket, így az egyben kemence is, meg világító is Grat!
Sziasztok!
Valakinek volt már dolga lépcsőházi autómatákkal? Azért kérdezem, mert a levilágító berendezéshez ilyet lehetne (szeretnék) használni. Véleményem szerint a legegyszerűbb megoldás. Nem? Ja és aki 4X8W-os UV csövet használ levilágításra, írjon már tapasztalatot a megvilágítási időt illetően. Nagyon feontos, hogy olyan tapasztalatot írjon az illető, ami a kezdeti bekapcsolástól kezdődik (!) Azért kérném szépen ezeket az infókat, hogy eldöntsem, elég lesz-e a 10 perces lépcsőházi autómata, vagy hosszabb időzítéssel rendelkező autómatát vegyek. Köszönöm szépen, mindenkinek.
tőkéletes csak egyszer kell beállítani utána már csak egy gombnyomás !
Hol lehet olyat kapni, ha nem túl nagy titok?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

Kivancsi vagyok ra, vegre nem kell aggodni ha kevesebb a fesz mint ahanyat a sorba kotott ledek igenyelnek