Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Az első oldalon lévő nyákrajz az a beültetési oldal?Vagy meg kell fordÍtani?Így ez nekem elsőre nem egyértelmű. Gondolkodtam azon,hogy esetleg átalakÍtom a kapcsolást,pl féltápfesz,fetek,műveleti erősÍtő terén,ha sikerül,és majd működik is,felrakom.(Remélem lehetséges az,amire vállalkozom. )
Hello! Igen, az a BEÜLTETÉSI OLDAL!. Szóval ha kinyomtatod, és rá akarod pontozni a fóliázott lemezre, akkor rosszul járhatsz tükrözés nélkül. DE HA a vasalásos technikát választod, akkor minden oké! (mert vasalásnál átfordul)
Egy unalmas szünetben rajtoltam ezt az átalakítást a vf3-hoz,az a 2k-s és a 0.22-es ellenállás csak körülbelüli érték,nem volt időm számolni.
Egy nálam okosabb embertől kérdezném,hogy jó lenne e ez a kapcsolás?A 2n3055 és a bdx18 a tranzisztoratlasz szerint jött össze,meg csak ez van itthon. Csak öt perc alatt dobtam össze,szóval ez csak egy elképzelés. http://kepfeltoltes.hu/view/081001/719898313img003_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Sziasztok
Van 1 trafom aminek az egyeniranyitott feszultsege +-13V ez eleg egy darab VF3 inditasahoz? Majd ha meg lessz mind a 2 panel akkor tekrek egy masik trafot ! Koszi
Sziasztok
Az erositto nyugalmi aramfelvetelet hol merjem ? Koszi
Én a pozitív tápágban mértem, és be tudtam állítani.
Sziasztok
Sehogy se tudom belalittani a nyugalmi aramot ! hiaba tekergetem a potit max 0.04 A megy fel es nem csinal semmit se ! nem vettem eszre h veszesen melegedne valamelyik alkatresze is ! Ja es a 3b oldalan talalhatok nyakon van hiba ha minden igaz ! a 2 dioda forditva van a nyakon !szerintem ! Nem tudnatok segitteni h miert nem tudom beallitani a nyugalmi aramot? ja es 8ohmos hangszorot tettem ra! se bekapcsolasnal se kikapcsolasnal nem hallani benne semmit se ! Mi lehet ez ? koszi
szia!
nem tudom hogy te melyik nyákot csináltad meg, de ha a 3b oldalon lévőt, akkor azon NINCS diódának hely kialakitva. A diódákat a FET-re kell ragasztani.
Bocs tudom rosszul irtam . Akkor a diodakat ha rateszem ugy ahogy itt olvastam akkor nem kaphat sehogyse feszt a NE5534.De ha megfordittom akkor se megy csak 0.04A vesz fel max! nem tudom h mi lehet a baja ! pedig mindent joul csinaltam meg !
Ha mindent jól csináltál volna akkor működne!! Nézd át a nyákot, keress szakadást, zárlatot, akár mit.
Jol csinaltam minden !! Tobszor is attneztem!Mar a masodszor raktam ossze !Tegnap este is megcsinaltam osszeraktam es nem ment ! Ma megcsinaltam egy masik "nyakra" es igy is ugyan azt csinalja !..Nem tudom h mi ez !
Valamit nem tettél be rosszul vagy rossz helyre? Alkatrészeket ellenőrízted h működnek-e?
Mindent jol tettem be!Nem azt nem ellenoriztem.Hogy tudnam ellenorizni?De se fust nem jott ki belolle se meg se reccsen vagy koppan a hangszoro ! egyantalan semmit se csinal!
Tegyél fel egy értékelhető képet, abból kiderülhet mi a gond :yes: .
Szia.Ma csinalok hozza meg 1 nyakot!Eddig a 3b oldalan talalhato nyakkal probalkoztam!Most megprobalom egy masik nyakkal! Csak meg el kell keszittenem a nyakot!Majd ha megvagyok leirok mindent es kepet is teszek fel.De ha nem fog menni igy se akkor veszek uj FET-eket es uj NE-t !
Szia
Sziasztok
Megcsinaltam az uj nyakot hozza.Most felvesz 0.12A ez mar jo jel mert eddig nem akart meg ennyit se felvenni ! Csak van "egy" kis problema .A negativ tapfesz megjelenik a hangszoron .IC csere? vagy mi lehet a baj? a nyak szerintem jol sikerult ahhoz kepest h az elso nyakom nincs rajta zarlat .Ha tudtok kerlek segitsetek ![]() Sziasztok;Koszi
Es a kepek lemaradtak :
Ha kiült a negatív táp a kimenetre, az is lehet hogy az 540 fet zárlatos. Azt is kicserélted újra?
Nem csereltem ki csak a nyakot ! De szerintem az ic a rossz mert amikor meg a regi nyak-ba volt akkor megfogtam es kirtelen elkezdett felmenni a nyugalmi aram 0rol 0.32A ra es nagyon gyorsan ment fel addig ameddig meg nem ereztem valami furi szagot es egybo kikapcsoltam ! Es szerintem az IC-bol jott az a "furi" szag ! Szoval holnap teszek bele masik IC-t es kiprobalom azzal .
Szia
Mar a 2dik fajta nyakot csinalom es mindegyikel ugyan azt csinalja ! a kimeneten kijon a negativ tapfesz
kicsereltem a feteket a muv.erosittot es akkor is ! a dioda laba nem er hozza a fet hez ....szoval nem tudom hogy mi lehet a baja ......szeretnem mar en is hallani a hangjat !..meg 1 nyakot keszittek hozza es ha avval se megy feladom ...apropo melyik nyakot epitsem meg ?Koszi
Hello!
Szerintem itt a fórumon több nyákterv is van fent, de felrakom az enyémeket is, hátha ezzel sikerül. Nekem ment elsőre minden, és nagyon jól szólt. A két 1n4148-as dióda és a két 470R fetekre szerelését a 3B oldalán részletesen megtalálod, azoknak nincs a nyákon hely. Itt van pár kép, hogy nekem hogy néz ki a panel. Remélem 3.ra már sikerül, nem olyan bonyolult ez.
Szia .Koszi a napokban kiprobalom ! Hat en is remelem h fog menni mar 3.-ra
tudom hogy a dioda+ellenallas az a fet ra van forrasztva csak hlyen fogalmaztam meg.Holnap talan elkeszittem hozza a nyakot es ossze is rakom ! Koszi a segitseget Szia
Most csinálom a nevezett végfok tápját.
Gondoltam felrakom a nyák tervemet, hátha érdekel valakit.
Valaki nem rakna fel egy képet a bedobozolt erősítőről EI magos trafóval?A beöntött trafónak a szélesebb,vagy a keskenyebb oldal felől van a magja?
Beélesztettem az erősítőt.Beállítottam a 100mA-t.Rákötöttem a hangszórót,bekapcsolom,az erőlködő berántotta a membránt és búgott mint állat.Amondó vagyok,szerintem kijött rajta a hálózati freki (50Hz).Ilyenkor mit szokás tenni?Egyébként semmi pattogás,sercegés,gerjedés.
Milyen IC-t használsz? Nekem csinált már ilyet ha elszállt vagy ha nincs rendesen beforrasztva. Foglalatba raktad? Ha berántotta a membránt akkor ott egyenfesz lesz.
Tl 071.Igen,foglalatba raktam.Kerekbe.A múltkor vettem egy laposat,fejrefordítottam és kiesett belőle az IC.
Nekem is ugyan ezt csinalja! csak nekem nem bug . Most fogok csinalni hozza uj nyakot megporbalom azzal!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

)