Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Alacsony költségű digitális oszcilloszkóp
Lapozás: OK   65 / 118
(#) MotoHacker válasza killbill hozzászólására (») Feb 1, 2009 /
 
Nyilván az itteniek nem komplett készreszerelt cuccra kérdeztek, lézerkivágott egyedi előlappal, hanem valami kit féleségre, nyák, alkatrészek, program.

Egyébként meg miért ne lehetne X ezer sorozatgyártott darabot eladni akár, ha a wittig csókák évek óta árulják ezt a kudarcot, 50% kamu leírással..

Ne érts félre, én nem oltogatni akarlak, sőt tisztelem a szakmai elkötelezettségedet és tudásodat, csak mindíg elszomorodok, ha olyat látok ami számomra elpazarolt, nem érdemben hasznosított tudásnak vagy erőfeszítésnek tűnik.

(#) killbill válasza MotoHacker hozzászólására (») Feb 1, 2009 /
 
Idézet:
„Nyilván az itteniek nem komplett készreszerelt cuccra kérdeztek, lézerkivágott egyedi előlappal, hanem valami kit féleségre, nyák, alkatrészek, program.”


Tulkepp itt meg senki sem kerdezte a szkop arat De azert mondtam az uj otletemet, hogy az olcsobb lenne, es mindenki maganak dobozolhatja be. Az mar majdnem kit. Termeszetesen az analog reszt is adom, ha kell, de ha nem, akkor a rajz publikus. Csak az FPGA es mikrokontroller kodert kerek penzt. Megiscsak ebbol elek, nekem ez a munkam, hogy ilyeneket tervezek.

Es hat igen. Nem akarok senkit atverni. Mindig azt mondom, hogy en nem azon torom a fejem, hogy mibol lehetne valahogy meggazdagodni, hanem azon, hogy hogyan tudnek a tudasombol penzt csinalni.

Idézet:
„Egyébként meg miért ne lehetne X ezer sorozatgyártott darabot eladni akár,”


Nem tudom. Mert keptelenseg ennyire alacsony aron eloallitani. Meg nagy darabszamban is. Es persze nem kis tôke kell hozza.
(#) MotoHacker válasza killbill hozzászólására (») Feb 1, 2009 /
 
Én pl szivesen áldoznék rá, most vettem egy minila-t is kitben...

Kérdés mekkora az analóg rész sávszélessége, -azt nem találom sehol-...?
Illetve szerinted van-e elméleti esély mondjuk 250MSPS irányú továbbfejlesztésre?

Konkrét összeget nem tudok jelenleg, amik részedről le lettek irva, én picit tulzásnak találom 10db felett már 6e nincs az AD darabja, hasonló nagységrend az fpga a uC vagy a panel is, ami esetleg drágább az a halom precizios félvezető az analog részbe meg a kijelző és a dobozolás.

Az egy "hétig rakod össze" is nyilván költői tulzás
Esetleg 20darabot rakok össze és végszerelek egy hétig manuálisan, az oké

(#) killbill válasza MotoHacker hozzászólására (») Feb 1, 2009 /
 
Idézet:
„Én pl szivesen áldoznék rá, most vettem egy minila-t is kitben...”


Marmint mire aldoznal? A kitre?

A mi szkopunk analog savzelessege elottem ismeretlen, de 50..60MHz biztosan van. Sosem mertem meg. A 25ns 1V impulzust ugyanakkoranak mutatja, mint az 1kHz-est.

A 250MS/s tovabbfejlesztessel nem erheto el, ujra kellene tervezni az egeszet. A 250MS/s maxim A/D utan lehet kotni Spartan-3 FPGA-t, meg par mega SDRAM-ot. De ez kb. 1 FPGA / csatorna, ezert eleg draga lesz a vegeredmeny.
Vagy esetleg lehet az FPGA belso RAM-jat hasznalni, de az szerintem valamire valo szkophoz keves lenne.

A maxim A/D arat saccoltam. Kerdes, hogy be lehet-e szerezni kisebb mennyisegben jo aron, mert 10 db-ot senki nem hoz be, csak az fdh es hasonlok, de az nem gyari ar lesz. Az FPGA 5..10e Ft kozott lesz tipustol fuggoen. A uC 1..2 ezer forint, az nem tetel. Még az 190MHz-es ARM9 magos Atmel is 2500 alatt van.

Az egy hetig rakod ossze, az szo szerinti idezet volt a cimboramtol, aki osszerakta a meglevo peldanyokat. Kerdezd meg tole, hogy mi tart ennyi ideig rajta. Rettento sok alkatresz van benne, smd az egesz. Az analog resz, es a "kozepso" panel, amin a tap egy resze, a nyomogombok es a forgatogombok elektronikaja (+ egy uC) az SD kartya tapja es illesztese, az LCD kontraszt aramkore van, az nem 10 ellenallas. Meg mondjuk az FPGA, uC, SDRAM-ok, SRAM sem 10 perc beforrasztani.

De hidd el, hogy en nem akarom sem neked, sem masnak eladni ezt a szkopot. Ha valakinek kell, akkor ennyiert tudjuk adni, ha nem kell, akkor nem lesz uzlet. Az oldalamon nem a szkopot reklamozom, hanem magamat, hogy ilyet tudok csinalni. Nincs is odairva, hogy elado. Eppen azert, mert az owon 70e.
(#) MotoHacker válasza killbill hozzászólására (») Feb 1, 2009 /
 
Szerintem lenne benne fantázia, de ha azt mondod, nem érdekel és nem akarsz már foglalkozni vele, mert amit eddig beleöltél sem jön vissza sosem, végülis megértelek.

Valoszinű a "kit formába" hozáshoz úgyis újra kellene a nyákokat tervezni, X darab bonyolult, huzalokkal, távtartokkal, stb összeszerelendő panelbe az utánépítők bicskája esélyes, hogy tömegesen beletörik.

Ami a nagyobb sebességű változatot illeti, ha megírható VHDL-ben a max-min keresés, és fel lehet gyorsítani annyira, hogy 250Mhz-el működjön, akkor elég egy külső mezei SRAM ami a "kiválogatott" mintákat eltárolja.

Legnagyobb sebességen csak az a pár K buffer áll rendelkezésre, ami az FPGA-ban belül van.
Persze lehetne direktbe DDR ramba tölteni, de azt lehetetlen 2oldalas panelon összehozni, több a buktatója mint égen a csillag, vagyis végeredményben meghaladja a hobbi lehetőségeket.

(#) killbill válasza MotoHacker hozzászólására (») Feb 1, 2009 /
 
Idézet:
„Szerintem lenne benne fantázia, de ha azt mondod, nem érdekel és nem akarsz már foglalkozni vele, mert amit eddig beleöltél sem jön vissza sosem, végülis megértelek.”


Nem mondtam, hogy nem erdekel. Eppen azt mondom, hogy nem komplett szkopot akarok eladni, hanem csak a lenyegi reszet, amit akarki nem tud otthon osszerakni. Az analogot barki utanepiti, de a digitalisat nem. Mert suru labuak az IC-k, es a firmware-t sem adom ki a kezembol.

A teljes szkop kit formaba hozasaval nem foglalkoznek, de aki oszcilloszkopot akar maganak, az talan egy panelhoz hozza tud kotni egy LCD-t (20 szal drot) es egy billentyu matrixot, meg 6 db 90Ft-os rotary encoder-t.

A 250 MHz-cel meg az van, hogy azert ez nem ilyen egyszeru. Megirni mindent meg lehet VHDL-ben (en speciel Verilogban irom), csak nem feltetlenul fog mukodni 250MHz-en. Egy egyszeru 2 bites oszto biztos megy a reklamban 280 megan, de egy SDRAM kontrollert vagy a min/max logikat mar kicsit nehezkesebb megcsinalni 250 megara. 100 megan is trukkozni kellett a min/max logikaval. Mellesleg SRAM-ot hasznalni draga, es ahhoz kepest lassu, raadasul kicsi is. Az SDRAM viszont nem olyan bonyolult, kevesebb a laba, gyors es SRAM-mal megegyezo arban sokkal nagyobb kapacitasut kapsz. Namarmost egy 133MHz-es SDRAM, ami 32 bites busszal rendelkezik, az 4*133 = 532Mbyte/s sebesseg, azaz a ket darab 250MS/s A/D jelet le is lehet bele tarolni. A szkopunkban 66MHz-en megy az 32 bit szeles SDRAM, de csinaltam egy film digitalizalot, abban speciel 100 megarol megy a 64 Mbyte. Ha csak 100 megat tudok az SDRAM-on elerni, akkor is megoldhato a 2 csatorna x 250MS/s, csak legfeljebb 48 bit szeles SDRAM-ot kell ratenni: 3 db 16 bites SDRAM chip. Bar ez mar kicsit cinkes a labszam miatt, de nem elkepzelhetetlen. Utana kellene szamolni.
(#) MotoHacker válasza killbill hozzászólására (») Feb 1, 2009 /
 
Igen, láttam a film digitalizálót, az sem semmi

Értem amit írsz, de a busz szélességet hiába növelem, csak kell valami regiszteres logika, ami a gyorsan érkező 8 bites adatot végül a lassabban betölthető szélesebb buszra demultiplexeli...
Ennek pedig teljes sebességen kell mennie mindenképpen.

A kit koncepciót nem látom át teljesen, akkor az egésznek a digitális részét árulnád összerakva AD nélkül, analóg rész nélkül? Ez mennyire jönne ki becslésed szerint?

Én ugygondolom a fw ki nem adása nem azon múlik ki ülteti be a tokot fizikailag..

Ha viszont egy panel az egész, amire csak huzalokat, kijelzőt, kezelőszerveket kell csatlakoztatni, akkor máris kész "az egész szkóp kit formában"
(#) killbill válasza MotoHacker hozzászólására (») Feb 1, 2009 /
 
Logika persze, hogy kell, de azt valoszinuleg bele lehet gyurni az FPGA-ba ugy. hogy 250 megan menjen. A min/max az sokkal bonyolultabb, mint par regiszter, az mar problemas lehet ezen a frekin. Es persze a trigger is. Nem eleg egy él trigger, annal bonyolultabbat meg nem kezenfekvo 250 megan csinalni.

Idézet:
„A kit koncepciót nem látom át teljesen, akkor az egésznek a digitális részét árulnád összerakva AD nélkül, analóg rész nélkül?”


Igen. Esetleg A/D-val egyutt. Attol fugg, hogy milyen sebessegu a dolog, meg hogy mennyire akar mindenki mas tipusu A/D-t. Az ar az nagyjabol az alkatresz ar +5..10eFt. Ebben benne van a teljes sw is es persze az uj sw-ek letolthetosege.

Ezen felul gondoltam egy egychip-es megoldasra is, ahol csak egy felprogramozott FPGA-t adok, ami 2 csatornan, 50MS/s-t tud tarolni, de csak a 6 kilobyte belso memoriaba, minimalis trigger funkciokkal, valamint tartalmaz egy 320x240 LCD frissito logikat (ekkor 1 kulso 32k-s RAM kell ra), esetleg par egyszeru grafikai funkcioval. Ehhez sw-t mindenki maga irhat, olyan uC-re, amilyet szeret.

Idézet:
„Én ugygondolom a fw ki nem adása nem azon múlik ki ülteti be a tokot fizikailag..”


Ezt nem egeszen ertem. Vagy arra gondolsz, hogy a felprogramozott chip-et adhatnam el? Kerdes, hogy hogyan programozom be a TQFP-100 as chipet? Mert nem szeretnek venni egy erre alkalmas foglalatot.

Idézet:
„Ha viszont egy panel az egész, amire csak huzalokat, kijelzőt, kezelőszerveket kell csatlakoztatni”


Azert annal tobbet kell rakotni, mert tapokat is adni kell neki, meg az analog reszt csak meg kell epiteni.
(#) MotoHacker válasza killbill hozzászólására (») Feb 1, 2009 /
 
Oké-oké, konkrétumokat csak a kész koncepcio ismeretében lehet mondani.
Pl fpga mellé vagy platform flash kell, vagy a uC programozza fel.
Lcd vezérlő meg primitiv mintatároló ott van az fpga4fun-on, azt szinte csak le kell fordítani.

A kunszt itt a működő FPGA panel volna, készretervezve (nem szerelve!) AD-val, analóggal, mindennel.

Ha minden bizbaxt te ültetsz be, akkor nagyon kevés a +10e ennyi melóért, ha viszont többet számolunk a beültetés+felprogramozásra, az már eléggé megdrágítaná.

(#) killbill válasza MotoHacker hozzászólására (») Feb 2, 2009 /
 
Idézet:
„Lcd vezérlő meg primitiv mintatároló ott van az fpga4fun-on, azt szinte csak le kell fordítani.”


Hááát, ha te mondod.. Hajra! A szakacskonyvben benne van minden, de nekem még a tea is valahogy keseru szokott lenni. Mit rontok el? Te figyelj, es mi az a cukor? Hol lehet azt venni? Ertesz, ugye!?

Idézet:
„A kunszt itt a működő FPGA panel volna, készretervezve (nem szerelve!) AD-val, analóggal, mindennel.”


A nyakot ki gyartja? Es hogyan egetem be a uC-be a sw-t, ha nem en ultetem be? Egyebkent az 1 FPGA-s otletem is pont ott bukik meg, hogy nem tudom felprogramozni az IC-t, amig nincs beforrasztva, mert mint mondottam, TQFP foglalatom nincs. Ebben a projectben inkabb az analog resz a problemas.Utana kell jarni beszerezheto es gyors OPA-knak, olcso, de jo releknek.

FPGA melle nem feltetlenul kell flash vagy uC, mert vannak flash, fuse, antifuse bazisu fpga-k is, de speciel a Spartan-3AN, mint nemreg megtudtam itt a forumon, tartalmazza a flasht.
(#) MotoHacker válasza killbill hozzászólására (») Feb 2, 2009 /
 
A platform flash-t azért nem lehetetlen felprogramozni beültetés nélkül, vagy akár ugy, hogy mást nem ültetsz be, csak azt meg a mikrokontrollert.

Az analóg részből már nektek van egy jólműködő változat, azt kell utánépíteni és kész.

A nyákot nyilván le kell gyártatni és hozzátenni a kit-hez, X darab olcsóbb mintha mindenki magának csináltat.

Házilagos nyák azért kizárt, mert az összes via helyére átkötés kell, namost ahol TQFP alatt lenne, ott a tok nem fekszik fel, ha huzal van alá beforrasztva.
Az FPGA-nál meg kb biztosan nem úszható meg ez a tervezési mód az alacsony impedanciás táp hozzávezetések miatt.
Egyet talán össze lehet rakni prototipusnak, de az tényleg az 1hét xopás kategória, és esetleg még huzal patch is lesz benne.

A kész forrással csak arra céloztam, amit te összehoztál az sokkal komolyabb és használhatóbb, mint egy szimpla mintavevő, nem is igazán látom ilyen "lebutitott verzionak" értelmét.
(#) killbill válasza MotoHacker hozzászólására (») Feb 2, 2009 /
 
Ok, a uC-t, 3.3V stabot, kvarcot beultetem, akkor azt mar fel tudom programozni. Abban van az FPGA konfig is. Tehat azt mondod, hogy a kitben van a panel, beforrasztba a felprogramozott uC, es az osszes tobbi alkatresz melleteve? Vagy csak a kurrens alkatreszek? Mert itt az is lehetoseg, hogy ha te nem akarsz bele SD/MMC kartya kezelest, akkor nem ulteted be a foglalatot meg az interface reszt. Ugyanez az USB, bar az csak 50 Ft alkatresz plusz a csatlakozo kb. 200-ert.

Az analog reszhez: 2xTHS4631, 2xAD8337, 2xTHS4500, 1xLTC2605, 1xTPIC2810, 1xAD9288-100. A tobbi csak drazse meg RES49 szovjet rele.

Idézet:
„A kész forrással csak arra céloztam, amit te összehoztál az sokkal komolyabb és használhatóbb, mint egy szimpla mintavevő, nem is igazán látom ilyen "lebutitott verzionak" értelmét.”


En abbol indulok ki, hogy a semminel sokkal jobb egy 50MSa/s mintavevo plusz LCD, mert azzal mar merni lehet, ha melle teszel egy uC-t meg valami analog fokozatot. Ha az eOscope-ot utanepitik, akkor szerintem ennek is lenne piaca.
(#) bbatka válasza killbill hozzászólására (») Feb 2, 2009 /
 
Szerintem a RES49-be nem kellene gondolkodnod. Ki tudja meddig kapható még?
A másik gondolatom hogy lehet hogy csak bizonyos részét fogja megvenni valaki. Az eOscope-nak tulajdonképpen nincs analóg része. Lehet hogy valakinek csak ez kell majd.
Az LM7171 műverősítő ára 500Ft-ÁFA. Nem lehetne esetleg ezt használni?
(#) MotoHacker válasza killbill hozzászólására (») Feb 2, 2009 /
 
Szerintem 50MSPS-hez kár ilyen drága és jó bemenő fokozat, az csak játék a plusz képességek nélkül.

Ki kell számolni, mennyire jönne ki egy kit, nyilván minnél jobb és minnél kevesebb futkosással és kavarással működő műszer lehet belőle, annál kelendőbb lenne.

Ezért sem látom az értelmét a uC lespórolásnak, meg ilyen 1000ft-os spórolásoknak, mikor a lényeget, a jó analóg részt, az fpga-t, a relative drága nyákot mindenképp bele kell tenni, ha műszert akar az ember, nem csak demonstrációs célra használható játékot.

Ne feledd, még munka is lenne a beültetéssel, az alkatrészbeszerzéssel, felprogramozással, kitek összeállításával, erre van további 10e ft, ami rájön a kit árára.
Ha viszont igy nagyon elszáll az ára, kevesen fogják tudni megvenni, vagyis az egész értelmét veszti.

(#) MotoHacker válasza bbatka hozzászólására (») Feb 2, 2009 /
 
Gondolom nekik sem érdekük ingyen közzétenni az analóg részt...
És sztem a ruszki relé is azért van benne, mert egy nyugati tipusu, nagyáramú, alacsony imdedanciájú remlé ugy megdrágitaná, hogy értelmét vesztené az egész..
Minden szkóp előosztó egyik fájdalmas pontja a kapcsolók, nagyfrekvencián a nyitott kapcsoló kondenzátor, zárva meg ellenállása és induktivitása van, vagyis csunya elosztott paraméteres hibát okoz.
(#) bbatka válasza MotoHacker hozzászólására (») Feb 2, 2009 /
 
Nagy áramú relékre szerintem nincs is szükség, éppen ki kapacitású nagy sebességű változatokra van szükség. Amiket én vettem az 1 áramkörös Reed 390Ft+ÁFA a 2 áramkörös Reed 595Ft+ÁFA. Sajnos a freki átviteléről nem találtam adatlapot. Gondolom a Ghz-es tartományba eshet a -3dB-les pontja. Elég sok Reed adatlapját áttanulmányoztam.
(#) killbill válasza bbatka hozzászólására (») Feb 2, 2009 /
 
RES49-et azert hasznaltuk, mert ezt tudtunk olcson szerezni. Az en LeCroy szkopomban Teledyne relek vannak (nem reed), nezd meg az arat. 8..10eFt(!) / db az fdh.hu-n. A reed relet ki kellene probalni.

Idézet:
„Az eOscope-nak tulajdonképpen nincs analóg része. Lehet hogy valakinek csak ez kell majd.”


Lehet. Nem titkos a rajz, meg ha az is lenne, meddig maradna az, ha csak egyetlen szkopot is eladtam.....? Semeddig.

Az LM7171-et esetleg lehetne hasznalni a VGA ele. Bar most olyan OPA-t keresek, ami szimpla 3.3V taprol eljar, es mondjuk a kimenete nagyjabol 0.5..2,5V kozott mozog, a bemenet (invertalo uzemmodban) 1..2V-on all. Minusz egyet kell erositenie. VGA-nak talalt a cimboram egy olcsobb tipust: AD8330. Ez meg mindig 105MHz savszelessegu erosito, viszont 50dB atfogasu, es raadasul differencial kimenete van, ami direktbe mehet az A/D-ra.
(#) killbill válasza MotoHacker hozzászólására (») Feb 2, 2009 /
 
Ket dologrol beszelunk. A komplett szkop panel az 100MS/s. Analoggal, FPGA-val, memoriaval, uC, SW, minden. Csak kijelzo kell ra meg kezeloszervek. Ez egy dolog. Ez tulkepp az oldalamon lathato szkop modositott valtozata ujratervezett nyakkal es ARM7 alapu processzorral. Esetleg szines kijelzovel, mert az FPGA-nak majdnem mindegy, csak a kijelzo dragabb.

A csak FPGA dolog az 50MS/s lett volna. Pl. olyan embereknek, akik kepesek analog reszt csinalni vagy szoftvert irni, de problema az 50MS/s tarolas, mert barmit mondasz azert nem trivialis egy 50 Mbyte/s tarolo, trigger, de egy LCD terito + vonalhuzo logika sem.

Csak nem valaszolsz. Hogyan gondolod a kitet? Legyen benne minden alkatresz?
(#) hátor válasza killbill hozzászólására (») Feb 2, 2009 /
 
Helló ! Az eOscope -val kapcsolatosan kérdeznék , -ha a fifo-t kicserélem IDT7201-25nS /519 x 9/-et IDT7203-12nS /2K X 9 / jó lehet ,vagy a megírt szoftver nem kezeli majd .
(#) MotoHacker válasza killbill hozzászólására (») Feb 2, 2009 /
 
Mivel a nyákterv specifikusan előír egy halom alkatrészt, mással nem, vagy csak gányolva rakható össze, a kitnek minden fontos alkatrészt tartalmazni kellene.
Szerintem.

De erre mondtam, hogy árkalkuláció nélkül lóg a levegőben az egész, egy dolog, hogy én megvennék egyet, evvel nem vagy kisegítve, szoval piaci szempontok is vannak, mi sporolható le és mi nem.

A komplett kijelző és kezelőszervek igen, ha feltételezünk valami USBről hergelt PCszkóp üzemmódot, de ez megint olyan, hogy egy halom munkát kellene beleölni a megvalósításába.


(#) killbill válasza hátor hozzászólására (») Feb 2, 2009 /
 
Szia! Nem tudom, át kellene nézni a szoftverét. Ha lesz egy kis idôm, megnézem.
(#) hátor válasza killbill hozzászólására (») Feb 2, 2009 /
 
Előre is köszi !
(#) MotoHacker válasza killbill hozzászólására (») Feb 2, 2009 /
 
Naigen, így már világos a képlet:

2db THS4631 2977 5954
2db AD8337 1270 2540
2db THS4500 1570 3100
1db LTC2602 ? 2601 2601
1db TPIC2810?? 890 890
1db AD9288 4582 4582
******************* 19667

Ez egy csatornára nettó alaktrészár

(#) killbill válasza hátor hozzászólására (») Feb 2, 2009 /
 
Modositani kell a szoftvert. Az inc/eOscope.h file-ban van egy sor:

#define EOS__nFifoLength 512

Ezt kell atirni 2048-ra. Elvileg ettol jo lesz.
(#) killbill válasza MotoHacker hozzászólására (») Feb 2, 2009 /
 
Ez mar mind a ket csatorna! Mik a kerdojelek? Egyebkent meg ezek fdh.hu arak, ha jol sejtem. Ennel kell legyen olcsobb is
(#) MotoHacker hozzászólása Feb 2, 2009 /
 
Akkor valami nem stimmel, mert egy AD-t írtál, pedig tudtommal nem multiplexelt...

A kérdőjel azért van, mert ezek annyira egzotikus cuccok, még a Farnellnek sincs minden.
Az a TPIC pl valami led meghajtó izé, (nem böngészgettem adatlapokat helyettesítő után) nem egy drága dolog, de utoljára a pattintott kőkorszakban tartottak ilyet, és nem is akarják készletezni, vegyél egy pakettet, ami 800darab

Az LTC-ből sincs 2605, nem is volt sosem, gondolom az is DA, azt nem néztem meg miben más ez a 2602.

Szerintem pont felejtő itthon ilyesmit venni, ahol hót egzotikus cuccokra tudok beszerzési helyet, hqvideo, ret, smdraktár, mscbp, stb, mégcsak köszönő viszonyban sincs ilyenekkel semmi.

OPAxxxx meg ezek vannak minden sarkon, de ilyen spéci texas meg ad tipusok...

A farnelltől közvetlen rendelve sem lesz lényegesen más az ára, a $ árfolyam persze ott bevariál, meg az a 10% lejöhet amit a fadi rátesz.

Najó, szürkeimporttal az áfa az eltüntethető, de az egyébként sincs is hozzáadva még.
Viszont mindenütt min 5darabos árral van számolva, merthogy ahol 2db kell már 3kitre 6darab jön ki.



(#) killbill válasza MotoHacker hozzászólására (») Feb 2, 2009 /
 
Ez az A/D chip dual. 2 db 8bit 100MSPS A/D van egy 48 labu chip-ben. Az OPA-kat illetoen meg az a helyzet, hogy Ilyen alkatreszeink voltak a fiokban, ezert hasznaltuk ezeket. A led meghajtoval a releket kapcsoljuk, az LTC meg az offset es gain feszultsegeket adja, 8 csatornas 16 bites d/a. Az volt a lenyeg, hogy mindketto i2c buszos, igy az analog reszbe csak az a ket szal digitalis jel ment be. Megoldahto massal. Termeszetesen en is keresgelek olcsobb OPA-kat. De pl. a VGA-n nem szeretnek sporolni. A rele az kenyes dolog, mert akarmit csinalsz, legalabb harom rele kell csatornankent.
(#) MotoHacker hozzászólása Feb 2, 2009 /
 
Hoppá :circling: ezt az ad-t jól elnéztem, így azért nem olyan tragikus a helyzet.
(#) Norberto válasza killbill hozzászólására (») Feb 2, 2009 /
 
Ahogy néztem eBay-en a reléket, ilyen RES49-eshez 13 ezer forintért lehet hozzájutni, egész pontosan, ezen az áron 48 darabhoz. Ebben az árban a postaköltség is bennevan. Így végülis egy relé 290 forintba kerül, talán nem is olyan sok az, és azért nem egy mindennapi relé.
(#) MotoHacker válasza Norberto hozzászólására (») Feb 2, 2009 /
 
Sőt, gyakorlatilag nem tétel 6 darab sem, ahogy néztem még két csomag van neki(?).
Következő: »»   65 / 118
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem