Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Hangsugárzó építés, javítás - miértek, hogyanok
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 10, 2005
Témakörök:
Wáóóó ! Pedig az jó régen volt, igen jól emlékszel!
Tehát akkor nem kell tartsak a visszaverődés torzulásából fakadó károsító tényezőkért.Ha te mondod, elhiszem.Délután tolom is bele acumót! Ha minden összejön estére kész is lehetek véle.
ez szigorú!
kisebb koncerteket lehet vele adni... ![]() a sarokban a konvektor nehogy leégesse azt a hangszórót! Tranyóka aktivizálva. szamóca
A hallgatás körülményeitől függ, autóban pl. jobban érvényesül a kisebb doboz, könnyebben egészíti ki a mélytartomány kiemelését.
Ha már így bepötyögted, legközelebb feltehetnéd a bb6 fájlt is, ne kelljen nekem is beírni.
![]()
Sziasztok
Nekem van egy Megavox MX W12B Subb -om Adatai: Revc: 4,432Ohm Mmd: 59,149m Kg Fo: 37,224 HZ MmS: 63,708 g Sd: 2,853m Ω Qms:7,020 Kxm:37,414m H Qts:0,427 Exm: 0,704 No: 0,706% Vas: 64,418 Ltr SPLo: 90,508 dB Cms286,950u M/N Xmax: 7,2mm 30Hz-420Hz 300 mm (12 in) 850 Watt max Milyen reflex ládát javasolnátok hozzá ?
Ez 30 centis? Nem fogadnék rá első körben, hogy igaz a T-S.
Most milyen dobozban van? Hajszárítónak már jó ahogy a videón láttam. ![]()
Melyik videón ?
Amit én tettem fel róla ? Amúgy a mostani láda méretei 500mm Széles 360mm Magas 250mm Tető 350mm Alja
Azon a videón hjaja.
Belső méretek?
470 Széles
330 Magas 220 Tető 320 Alja
Nem venék rá mérget, hogy az a WRC hídban 4 ohmon tudja azt a 220W-ot. Tekintettel arra, hogy a 200W-osnak kikiáltott beépíthető szuberősítője is csak 80 körül tud.. mondjuk szobába az szerintem elegendő.. de sajnos ezekhez az érzéketlen autós nyomókhoz kell a sok watt.
[OFF] Nem lenne rossz egyébként a Somogyitól, ha ilyen árak mellett, ami nekik van, legalább valós, részletes specifikációt közölnének a cuccaikról.. Mondjuk akkor sokkal kevesebben is vennék meg a dolgaikat nagy valószínűséggel.. Somogyi magasakról meg nincs is részletes adatlap átvitellel.. de lehet jobb is.. ![]()
Sziasztok!
Shalafi, ha erre jársz, légyszi nézz rá a mellékelt hsz-ra. Az lenne az eldöntendő kérdés, hogy alkalmas-e zárt dobozban basszusgitárhoz, ha igen, hány literben. Reflexre túl nagy térfogatot adott meg a program.
50 liter 50-55Hz közöti hangolás így első ránézésre. Zártban basszgitárhoz nehezebben tudom elképzelni.
macskabenzin, ha lesz egy kis időm, számolok egy térfogatot.
Nagyon szépen megköszönném neked
![]() ![]()
Oké, köszi. Akkor másik hsz után kell néznem. Olyan kéne ami 25-35 liter közötti dobozban jó és 10"-os. Pici és hangos cuccot akarok csinálni, de az 50 liter az már elég nagy. A Delta 10-est ismered?
És honnan induljon mélyben? Azért gondolom egy 50Hz-es alsó határ nem ártana.
Mehetne simán 65 Hz-től -3 dB-lel, a 100Hz-hez képest. Lesz rajta EQ is, és nem baj ha 100Hz körül rátesz egy kicsit, mivel ott még elég laposkás a Beta-10, már hogyha jól értelmeztem a gyári átviteli görbét. Ha mégis zártba raknám, akkor nagyon ki kéne bélelni? Kb mennyire lehetne terhelni? Hajthatnám szerinted TDA7294 híddal? (kb.150W) Esetleg egy 40-50 Hz-es felüláteresztőt is beiktatnék, ha muszáj.
Szóval a lényeg az, hogy kicsi legyen és terhelhető. A 100 Hz alatti tulajdonságait, remélhetőleg majd kezelni tudom az EQ-val. Lesz rajta szimmetrikus vonal kimenet, tehát nagy hangosításoknál nem fog gondot okozni a kombó szerényebb mélytartománya.
Most akkor ß, vagy d?
![]()
Akkor már legyen kicsit nagyobb, de menjen le 50Hz-ig.. felesleges terhelhetőség miatt gyengíteni a mélyátvitelt, ha aztán meg úgyis ráemelsz a mélyre, többletteljesítményt adva neki..
Igen. bocsi látom már hogy összekevertem a kettőt
![]() A Beta-10A érdekelne elsősorban, és az hogy jó lenne e szerinted maximum 30-35 literes dobozban. A "gyáriak" közlése alapján pont beleesik ebbe a térfogatba is, de nyugodtabb lennék ha Te mondanád meg a frankót ![]()
Nagyobbat nem akarok. Ha valóban szükségem lenne az 50Hz -re és nem számítana a súly és a méret, akkor egy 15" ost csinálnék, de olyanom már van gyáriban
![]() A lábdob alapfrekije is olyan 60 Hz körül van, a Beta 10 Fs-e is 53 Hz, tehát nem szükséges olyan nagy intenzítással nyomnia 60 Hz alatt.
Csak néztem, hogy mennyire hasonlítanak a paramétereik.
![]() A 35 liter is működőképes, 55-60Hz közötti hangolással.
Oké, köszi szépen
![]() Hát bocsi, egy kissé belekeveredtem ezekbe a hangszórókba. Akkor rendelek egy Beta-10A-t. Ez pont jó lesz. Ehez neked mekkora cső jött ki? Remélem nem egy 46cm-est fog kidobni a program a 35 literes dobozhoz ![]()
Inkább impedanciaméréssel nézd. De nem lesz hosszú egy 80mm-es csővel pl. 100-al is 130mm hosszú kb.
Az jóóó... olyanom van is itthon egy köbméter
![]() Akkor belevágok a dologba. Köszi minden segítséget ![]()
Ugyan, nincs mit, csak ránéztem egy adatlapra. Tudod te magadtól is ezt.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |