Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Hangsugárzó építés, javítás - miértek, hogyanok
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 10, 2005
Témakörök:
Wáóóó ! Pedig az jó régen volt, igen jól emlékszel!
Tehát akkor nem kell tartsak a visszaverődés torzulásából fakadó károsító tényezőkért.Ha te mondod, elhiszem.Délután tolom is bele acumót! Ha minden összejön estére kész is lehetek véle.
ez szigorú!
kisebb koncerteket lehet vele adni... a sarokban a konvektor nehogy leégesse azt a hangszórót! Tranyóka aktivizálva. szamóca
A hallgatás körülményeitől függ, autóban pl. jobban érvényesül a kisebb doboz, könnyebben egészíti ki a mélytartomány kiemelését.
Ha már így bepötyögted, legközelebb feltehetnéd a bb6 fájlt is, ne kelljen nekem is beírni.
Segítsünk egymásnak.
Sziasztok
Nekem van egy Megavox MX W12B Subb -om Adatai: Revc: 4,432Ohm Mmd: 59,149m Kg Fo: 37,224 HZ MmS: 63,708 g Sd: 2,853m Ω Qms:7,020 Kxm:37,414m H Qts:0,427 Exm: 0,704 No: 0,706% Vas: 64,418 Ltr SPLo: 90,508 dB Cms286,950u M/N Xmax: 7,2mm 30Hz-420Hz 300 mm (12 in) 850 Watt max Milyen reflex ládát javasolnátok hozzá ?
Ez 30 centis? Nem fogadnék rá első körben, hogy igaz a T-S.
Most milyen dobozban van? Hajszárítónak már jó ahogy a videón láttam.
Melyik videón ?
Amit én tettem fel róla ? Amúgy a mostani láda méretei 500mm Széles 360mm Magas 250mm Tető 350mm Alja
Azon a videón hjaja.
Belső méretek?
470 Széles
330 Magas 220 Tető 320 Alja
Nem venék rá mérget, hogy az a WRC hídban 4 ohmon tudja azt a 220W-ot. Tekintettel arra, hogy a 200W-osnak kikiáltott beépíthető szuberősítője is csak 80 körül tud.. mondjuk szobába az szerintem elegendő.. de sajnos ezekhez az érzéketlen autós nyomókhoz kell a sok watt.
[OFF] Nem lenne rossz egyébként a Somogyitól, ha ilyen árak mellett, ami nekik van, legalább valós, részletes specifikációt közölnének a cuccaikról.. Mondjuk akkor sokkal kevesebben is vennék meg a dolgaikat nagy valószínűséggel.. Somogyi magasakról meg nincs is részletes adatlap átvitellel.. de lehet jobb is.. Láttam már DT-1 és DTF-12 mérést...
Sziasztok!
Shalafi, ha erre jársz, légyszi nézz rá a mellékelt hsz-ra. Az lenne az eldöntendő kérdés, hogy alkalmas-e zárt dobozban basszusgitárhoz, ha igen, hány literben. Reflexre túl nagy térfogatot adott meg a program.
50 liter 50-55Hz közöti hangolás így első ránézésre. Zártban basszgitárhoz nehezebben tudom elképzelni.
macskabenzin, ha lesz egy kis időm, számolok egy térfogatot.
Nagyon szépen megköszönném neked
Oké, köszi. Akkor másik hsz után kell néznem. Olyan kéne ami 25-35 liter közötti dobozban jó és 10"-os. Pici és hangos cuccot akarok csinálni, de az 50 liter az már elég nagy. A Delta 10-est ismered?
És honnan induljon mélyben? Azért gondolom egy 50Hz-es alsó határ nem ártana.
Mehetne simán 65 Hz-től -3 dB-lel, a 100Hz-hez képest. Lesz rajta EQ is, és nem baj ha 100Hz körül rátesz egy kicsit, mivel ott még elég laposkás a Beta-10, már hogyha jól értelmeztem a gyári átviteli görbét. Ha mégis zártba raknám, akkor nagyon ki kéne bélelni? Kb mennyire lehetne terhelni? Hajthatnám szerinted TDA7294 híddal? (kb.150W) Esetleg egy 40-50 Hz-es felüláteresztőt is beiktatnék, ha muszáj.
Szóval a lényeg az, hogy kicsi legyen és terhelhető. A 100 Hz alatti tulajdonságait, remélhetőleg majd kezelni tudom az EQ-val. Lesz rajta szimmetrikus vonal kimenet, tehát nagy hangosításoknál nem fog gondot okozni a kombó szerényebb mélytartománya.
Most akkor ß, vagy d?
Akkor már legyen kicsit nagyobb, de menjen le 50Hz-ig.. felesleges terhelhetőség miatt gyengíteni a mélyátvitelt, ha aztán meg úgyis ráemelsz a mélyre, többletteljesítményt adva neki..
Igen. bocsi látom már hogy összekevertem a kettőt
A Beta-10A érdekelne elsősorban, és az hogy jó lenne e szerinted maximum 30-35 literes dobozban. A "gyáriak" közlése alapján pont beleesik ebbe a térfogatba is, de nyugodtabb lennék ha Te mondanád meg a frankót
Nagyobbat nem akarok. Ha valóban szükségem lenne az 50Hz -re és nem számítana a súly és a méret, akkor egy 15" ost csinálnék, de olyanom már van gyáriban
A lábdob alapfrekije is olyan 60 Hz körül van, a Beta 10 Fs-e is 53 Hz, tehát nem szükséges olyan nagy intenzítással nyomnia 60 Hz alatt.
Csak néztem, hogy mennyire hasonlítanak a paramétereik.
Hát ez ugyanaz volt, mint az előző. Akkor az előző ajánlatom a ß10-re vonatkozott.A 35 liter is működőképes, 55-60Hz közötti hangolással.
Oké, köszi szépen
Hát bocsi, egy kissé belekeveredtem ezekbe a hangszórókba. Akkor rendelek egy Beta-10A-t. Ez pont jó lesz. Ehez neked mekkora cső jött ki? Remélem nem egy 46cm-est fog kidobni a program a 35 literes dobozhoz
Inkább impedanciaméréssel nézd. De nem lesz hosszú egy 80mm-es csővel pl. 100-al is 130mm hosszú kb.
Az jóóó... olyanom van is itthon egy köbméter
Akkor belevágok a dologba. Köszi minden segítséget
Ugyan, nincs mit, csak ránéztem egy adatlapra. Tudod te magadtól is ezt.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

Segítsünk egymásnak.