Fórum témák
» Több friss téma |
Engem elsősorban az érdekelne,hogy hegesztő trafo szabályzáshoz,és egyenirányitáshoz lehet e használni valamit belőlük.Jo pár darab van belőlük,pár kilo alu hűtőbordán voltak.
Szia!
Sajnos nem IGBT-k, hanem tirisztor-dióda és tirisztor-tirisztor modulok (TD, TT). De van pár ott dióda-dióda modul is, összekötve.
Ezek a tirisztoros Powerblock-ok (TT) hálózati szabályzásra jók, mert viszonylag kicsi az áramuk (25, 35A). A párhuzamosan kötött diódák viszont már hegesztő-egyenirányítására is alkalmasak lehetnek.
A börzén vettem a fotón látható alkatrészből egy nagy marékkal - azonban nagyító hijján akkor kondinak néztem. Most valamilyen rezonátorra gyanakszom, de ha valaki "ismeri" a képen levő alkatrészt az légyszi jelezze! Esetleg adatlap is jó lenne. Murata gyártmány.
Szia!
Ez szerintem egy 2.69MHz-s rezonátor. HD-s TV-ben használják Sony gyártmányú crt driver IC mellé. Adatlap nemigen lesz hozzá.
Helló!
Keresek egy alkatrészt, ami telefon alaplapban volt, az RF részen. A típusa: SCDY0003403 Mellékelek egy képet is a környezetéről. Eddig nem volt térerő, azt írta a telefon ,hogy nincs hálózat, most átkötöttem a be és kimenetet, így már csak segélyhívás-t ír ki és lehet is hívni a 112-t. Szóval kellene egy adatlap, hogy mi is ez valójában, hogyan lehetne kiiktatni. Hopp a kép majdnem lemaradt.
Köszi, úgy néz ki, tényleg az lesz.
Sok van belőle, ha kell valakinek néhány ingyenes darab, akkor jelentkezhet érte!
Szia!
Az egy RF iránycsatoló.
És ha én ezt kihagynám, csak átkötném a ki és bementet, akkor nagy gond lenne? Mivel az egyik lába hiányzik, így nem tudom visszatenni.
![]()
Nem tudom. Ehhez jobban bele kellene ásni magát a telefon rajzába. Kérdés, mit csinál a telefon a PWR_DET jellel..
Na közben átkötöttem, hívni lehetett vele, rendesen lehetett beszélgetni, elvileg működik nélküle is. Bár antennaprobléma miatt a térerőt néha dobálta, de külső antennával stabil volt a térerő(külső antenna=a külső csatiba dugott drót).
![]() ![]()
Ez az eszköz antennahiba esetén pont a végfokozatot védi az tönkremenéstől, és a végfokozat teljesítményszabályozásában vesz részt.
Heló!
Tudna nekem valki segíteni olyanban, hogy egy rádiót átépítettem egy másik dobozba, de leszakadt a negatív kábel, és nem találom honnan. Az alaplapra ez volt írva: "Rm-8018 2000.4.20 és ANT" és végül egy kép az alaplap hátuljáról . Hova forrasszam vissza a kábelt? ![]()
Szerintem a hang out negatívjára jó.
![]()
képek
Szerintem ide forraszd.
Szerintem a kapcsolós poti másik felire, különben nem tudod kikapcsolni.
![]()
A kapcsolóval a + ágat szokták megszakítani. Itt a - vezeték helyét keressük.
Nem mindíg. Elvileg mindegy, előfordul mindkét megoldás hordozható rádióknál.
köszönöm a sok válasz, légysz i egy "x"-et tegyél ahova tegyem mert sok cin van ott mindenhol
Na de ha oda köti, akkor majd hogy kapcsolja ki? Efcsabi ötlete a jó, de a kapcsoló másik végére kellene kötni, hogy ki is lehessen kapcsolni.
![]()
Sziasztok!
Még kezdő vagyok ezért elnézést, ha nagyon amatőrök a kérdéseim. A mellékelt képen egy notebook alaplapjának részlete látható. Nem tudom, hogy milyen alkatrész lehet ez, de rendesen elfüstölt. Ezzel kapcsolatban lenne pár kérdésem. - Mi ez a valami, ami elfüstölt? - Érdemes még ezzel a lappal foglalkozni, vagy inkább felejtős? (A noti a nejemé és elmondása szerint nincs összefüggés a hajszíne és a gép meghibásodása között. Nekem vannak kétségeim.) Köszi a válaszokat!
Az egy FET, ami elfüstölt. Egy tranzisztor-fajta. International Rectifier gyártmányú.
Olyan típusjelű lehetett, mint ami pont mellette van, fejjel lefelé. Leolvasni sajnos nem igazán lehet a jelzést.
Az összes lehetőséget kipróbáltam,de mindenhogy csak sisterget , a hangfal - vezetékére rárakás volt a lagjobb,de akkor nem lehetett kikapcsolni
Valóban a negatívat szakítja a kapcsoló. A jelzett helyre tedd a - vezetéket. Az IC típusa: CXA1691M
Köszi a gyors választ!
A mellette lévő kettőn ezek az adatok vannak: IOR051A 9M8D 7811A Ami füstbe ment, annak csak a tetejét látni, de az így kezdődik: IOR050A (Ezekszerint nem egyformák?) Néztem az irf.com -on. Ez lenne az? Kerestem az SOS elektronik-nál, de nincs nekik ilyen. Hol érdemes még keresgélni? |
Bejelentkezés
Hirdetés |